אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הערעור של האח נדחה: ליאורה עופר תשלוט בעופר השקעות צילום: ורדי כהנא

הערעור של האח נדחה: ליאורה עופר תשלוט בעופר השקעות

המחוזי בת"א דחה את הערעור של דורון עופר על הכרעת בית המשפט לענייני משפחה שלפיה ליאורה תחזיק ב-51% מהקבוצה עפ"י הצוואה של אביה

16.11.2015, 13:06 | זוהר שחר לוי
בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את ערעור של דורון עופר נגד הכרעת בית המשפט לענייני משפחה שקבע כי אחותו, ליאורה עופר, בתו של יולי עופר, תשלוט בחברת עופר השקעות (51%) בעוד הוא יחזיק רק ב-15%.

קראו עוד בכלכליסט

כפי שנחשף בעבר ב"כלכליסט" עופר לא הסכים להשלים עם הקביעה של בית המשפט לענייני משפחה כי אחותו ליאורה עופר תשלוט בחברת עופר השקעות, והגיש בינואר 2014 ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב על פסק הדין.

במרכזו של הסכסוך המשפחתי־עסקי עומדת קבוצת עופר השקעות, אחת החברות הגדולות במשק, הפועלת בתחומי הנדל"ן, הבנקאות והתיירות. הקבוצה היא בעלת השליטה בבנק מזרחי טפחות (ביחד עם מוזי ורטהיים) ובחברת מליסרון, המחזיקה בקניונים ברחבי הארץ.

דורון עופר. יחזיק רק ב-15% מהחברה המשפחתית עופר השקעות, צילום: אביגיל עוזי דורון עופר. יחזיק רק ב-15% מהחברה המשפחתית עופר השקעות | צילום: אביגיל עוזי דורון עופר. יחזיק רק ב-15% מהחברה המשפחתית עופר השקעות, צילום: אביגיל עוזי

בדצמבר 2013 נתן בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב פסק דין הקובע כי הצוואה האחרונה שעליה חתם אבי המשפחה, יולי עופר, תקפה. לפי צוואה זו, הבת ליאורה עופר תשלוט בחברת עופר השקעות ותחזיק ב־51% בעוד אחיה, דורון, יחזיק רק ב־15%. משום שמדובר בהליך שהתנהל בבית המשפט לענייני משפחה פסק הדין ברובו נאסר לפרסום. אולם השופטת טובה סיוון נעתרה לבקשת "כלכליסט" ו"ידיעות אחרונות" והתירה לפרסם את חלקו.

האב, יולי עופר ז"ל, צילום: עמית שעל האב, יולי עופר ז"ל | צילום: עמית שעל האב, יולי עופר ז"ל, צילום: עמית שעל

עם מותו של יולי עופר בספטמבר 2011 ופתיחת צוואתו ניצת קרב בין ילדיו, ליאורה ודורון. יולי עופר, כך התברר, חתם במהלך חייו על כ־10 צוואות כשהאחרונה, שנחתמה בנובמבר 2008, מותירה את השליטה בקבוצת עופר לבת. הצוואה הקודמת שעליה חתם האב מחלקת את הירושה בין האחים שווה בשווה.

בפנייתו לבית המשפט לענייני משפחה טען דורון עופר, המיוצג על ידי עו"ד אלקס הרטמן ממשרד ש. הורוביץ ועו"ד יוסף מנדלסון, כי יש לבטל את הצוואה האחרונה ולאשר את הצוואה הקודמת באופן שהאחזקות בחברה יתחלקו באופן שווה בין הילדים. לגרסתו, הופעלו על אביו "לחצים פסולים" במטרה שישנה את צוואתו המקורית. מנגד, טענה אחותו, המיוצגת על ידי עוה"ד דורי קלגסלד ואפי פרי, כי הצוואה האחרונה היא זו התקפה.

השופטת סיוון קיבלה בפסק דינה את עמדתה של ליאורה עופר כשהיא מציינת כי "כחוט השני עולה כי שיקולו העיקרי (של יולי עופר - זש"ל) לצורך קבלת החלטתו - כי ישמר מפעל חייו".

תגיות