אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מי ישמור על השומרים? וירוס התגלה במצלמות שנשלחו לשוטרי ארה"ב צילום: בלומברג

מי ישמור על השומרים? וירוס התגלה במצלמות שנשלחו לשוטרי ארה"ב

הווירוס המכונה "קונפיקר" התגלה במשלוח של מצלמות גוף שהיו מיועדות לגופי שיטור. הוא יכול היה לאפשר להאקרים לדעת היכן השוטרים נמצאים בכל רגע נתון

16.11.2015, 16:10 | רפאל קאהאן

iPower, חברת IT מפלורידה, דיווחה במהלך סוף השבוע על פירצת אבטחה חמורה שהופכת בפועל כל שוטר למרגל מטעם האקרים - משלוח שלם של מצלמות גוף מבית חברת Martel. המצלמות היו המיועדות לשוטרי ימ"מ ושוטרי רחוב ברחבי ארצות הברית, והודבקו בתולעת "קונפיקר" (או בשמה המלא, Win32/Conficker.B!inf). אם הבעיה לא הייתה מתגלה מראש, התולעת הייתה יכול לתת להאקרים גישה לנתוני המצלמה ומיקום השוטרים, בהתחשב בכך שהמצלמה גם כוללת GPS. דגם המצלמה הזאת גם משמש את הצבא האמריקאי ומאפשר למפקדים לראות את הנעשה בשטח בזמן אמת.

קראו עוד בכלכליסט

הווירוס התגלה במהלך בדיקה שיגרתית שבוצעה למצלמות על ידי החברה, והתולעת האגרסיבית ניסתה במהירות לחדור לרשת הפנימית של iPower.

שוטרים במחלקת התנועה בקליפורניה. כמעט הפכו למרגלים מטעם האקרים, צילום: בלומברג שוטרים במחלקת התנועה בקליפורניה. כמעט הפכו למרגלים מטעם האקרים | צילום: בלומברג שוטרים במחלקת התנועה בקליפורניה. כמעט הפכו למרגלים מטעם האקרים, צילום: בלומברג

נוזקת קונפיקר זוהתה במקור בשלהי 2008 והדביקה מיליוני מחשבים ברחבי העולם. היא יועדה לבצע פעולה בלתי מזוהה על כל המחשבים שהיא הדיבקה ב-1 באפריל 2009, אך מעולם לא התגלה מה זו הייתה. תאריך היעד חלף לו מבלי שהתולעת ביצעה כל פעולה. כיום, כל תוכנת אנטי וירוס מודרנית מסוגלת לזהות ולנטרל בקלות את פעולת הנוזקה. ועדיין לא ברור כיצד זו מצאה את דרכה למצלמות הגוף המשטרתיות. מיצרנית המצלמות לא נמסרה תגובה רשמית.

נשיא iPower, ג'רט פאוודו, כתב: "אנחנו כל הזמן נחשפים לאיומים חדשים. אנחנו שומעים ורואים אותם מדי יום. אבל תחום אינטרנט הדברים, שמגיע עכשיו לכל מוצר ונמצא בכל מקום, הפך לאפילו יותר רגיש ופגיע. הציבור צריך להבין שכל מכשיר דיגיטלי היום פגיע".

זו לא הפעם הראשונה שהתולעת מתגלה על גבי רשתות מחשבים ומכשירים שונים, גם הרבה אחרי רגע התהילה שלה ב-2008. ב-2013, למשל, נמצא שמשלוח שלם של מחשבים אישיים בגרמניה נמכר, כאשר כל המחשבים היו נגועים. מומחי אבטחה סבורים שהאקרים חובבים ממשיכים להפיץ ולשדרג את הנזוקה המקורית.

תגיות