אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עתירה: לפסול את מינוי היועצת המשפטית בוועדת התכנון בקעת בית הכרם צילום: אלעד גרשגורן

עתירה: לפסול את מינוי היועצת המשפטית בוועדת התכנון בקעת בית הכרם

משרד הפנים ומשרד האוצר אישרו את המינוי תוך התעלמות מעבירת משמעת שביצעה בשירות הציבור, עליה נתן את הדעת גם היועמ"ש. העותר, עו"ד קייס נאסר: "אמון הציבור מחייב אדם נקי מכל רבב ובעל יושרה לתפקיד זה"

17.11.2015, 07:54 | אמיתי גזית

משרד הפנים ומשרד האוצר מינו יועצת משפטית לוועדה מרחבית לתכנון ובנייה תוך התעלמות מעבירת משמעת שביצעה בשירות הציבור, עבירה שבגינה נפסלה בעבר על ידי היועץ המשפטי לממשלה מלכהן בתפקיד תובעת בוועדה לתכנון ובנייה. כך עולה מעתירה מנהלית שהוגשה בתחילת החודש.

העותר, עו"ד קייס נאסר, מבקש לפסול את מינויה של עורכת הדין עביר אסדי לתפקיד יועצת משפטית לוועדה מרחבית לתכנון ובנייה בטענה כי בהיותה תובעת במשטרת ישראל היא פוטרה בעקבות עבירה משמעתית. לטענת נאסר, אסדי העלימה עובדה זו מהוועדה המרחבית שבחרה בה.

על פי התביעה עו"ד ד"ר עופר גוט, נציג היועץ המשפטי של משרד הפנים בוועדת האיתור שהמליצה על המינוי, ידע על עברה של אסדי והסתיר גם הוא את המידע.

בנוסף נטען בתביעה כי אסדי אינה עומדת באחד התנאים החשובים במכרז – ניסיון מוכח בתכנון ובנייה. כראייה מפנה נאסר לאתר האינטרנט של משרד עורכי הדין בו מועסקת אסדי- "בן ארי, פישר, סבן ושות'"- בדף הפרופיל המקצועי שלה לא מוזכר כלל ניסיון בתחום התכנון. על פי העמוד אסדי היא שותפה, ומנהלת המחלקה הפלילית של המשרד. היא בעלת תואר שני במשפטים, תחומי התמחותה משפט פלילי, ייצוג במשפטים פליליים, צווארון לבן והליכי משמעת בשירות הציבורי. כמו כן היא מרצה בתחום הקרימינולוגיה.

על פי העתירה, ביוני השנה ועדת האיתור קיימה ראיונות למועמדים לתפקיד יועץ משפטי של הוועדה המרחבית לתכנן ובנייה "בקעת בית הכרם". מדובר בוועדה המטפלת בענייני התכנון של כמה ישובים בגליל. על פי הנוהל ועדת איתור כללה את מהנדס הוועדה, יושב הראש שלה, ואת עו"ד ד"ר עופר גוט המשמש יועץ משפטי של משרד הפנים מחוז צפון.

 

עו"ד קייס נאסר. התמודד גם הוא לתפקיד, צילום: אלעד גרשגורן עו"ד קייס נאסר. התמודד גם הוא לתפקיד | צילום: אלעד גרשגורן עו"ד קייס נאסר. התמודד גם הוא לתפקיד, צילום: אלעד גרשגורן

לראיונות נגשו 28 עורכי דין ובהם מגיש העתירה עו"ד קייס נאסר, ומי שבסופו של דבר מונתה לתובעת - עו"ד עביר אסדי. על פי פרוטוקול הראיון עמה שהגיעה לידי "כלכליסט" אסדי ביקשה שכר של 15 אלף שקלים בחודש. בדרך כלל, צורת העסקה בתפקידים אלה מאפשרת לעורך הדין שנבחר להמשיך בעיסוקים אחרים בכפוף להסדר ניגוד עניינים.

מהעתירה עולה כי ב-2011 בהיותה תובעת במשטרת ישראל הורשעה אסדי בעבירה משמעתית ונקבע כי התנהגה באופן שאינו הולם שוטר ועל רקע אירועים אלה סיימה את תפקידה במשטרה. העתק של טופס המועמדות של אסדי לתפקיד היועץ המשפטי לוועדה צורף לעתירה, אפשר לראות כי היא או גורם אחר הוסיפו בכתב יד הצהרה באשר לעבירה המשמעתית בגינה הורשעה. העותר גורס כי הדבר מעורר חשד כי זו פיסקה שהתווספה לטופס אחרי הראיונות. נאסר מבסס את טענתו גם על העובדה כי על פי תמליל הראיון שנערך עם אסדי הנושא לא עלה לדיון.

עם זאת, על פי העתירה, עו"ד עופר גוט כן היה מודע לעבירה המשמעתית של אסדי. גוט ישב גם בוועדה לאיתור תובע לוועדה מרחבית אחרת, מבוא העמקים שמה. גם אז ועדת האיתור יחד עם גוט המליצה על מינויה של אסדי, אלא שהיועץ המשפטי לממשלה ביטל את המינוי בשל אותה הרשעה משמעתית. נאסר טוען בעתירה כי לאור זאת אין ספק שגוט היה מודע לרקע שבגינו עזבה את המשטרה, ובכל זאת בחר שלא להביא זאת לידיעת הוועדה המרחבית. עוד טוען נאסר כי לאור העובדה כי היועמ"ש קבע שאסדי אינה מתאימה לתפקיד תובעת של ועדה מרחבית, אין למנותה גם לתפקיד היועצת המשפטית.

עו"ד גילי שפר המייצגת את אסדי מסבירה ל"כלכליסט" כי מינוי תובע לוועדה לתכנון מחייב את אישורו של היועץ המשפטי לממשלה, שכן הוא אמון על התביעה בישראל. לעומת זאת, אין לעמדתו של היועמ"ש כל השפעה על תפקיד יועץ משפטי לוועדה לתכנון ובנייה. "אסדי עמדה בכל הקריטריונים, אין סיבה להחיל פה סטנדרט מיוחד. עניין מינויה לתובעת אינו קשור לעניין, זה משום שליועצת משפטית אין סמכות של העמדה לדין, כפי שיש לתובעת. לפיכך אי אפשר לגזור מעמדת היועמ"ש בעבר, למינוי הנוכחי". שפר מסבירה גם כי עו"ד גוט מינה את אסדי בתוקף סמכות שניתנה לו. לטענתה ועדת האיתור הייתה מודעת לעבירה המשמעתית של אסדי, ובחרה למנותה למרות זאת.

לכך משיב נאסר: "אמון הציבור מחייב כי מי שיימלא תפקיד יועץ משפטי של ועדת תכנון יהיה נקי מכל רבב ובעל יושרה. העובדה שתפקיד יועץ משפטי אינו כפוף לאישור היועץ המשפטי לממשלה אינה מלמדת שניתן למנות לתפקיד זה כל אדם ובוודאי לא עורך דין עם הרשעה משמעתית חמורה כמו של המועמדת שנבחרה ואשר נפסלה מלהיות תובעת. אחרת האם ניתן לומר כי טוהר המידות הדרוש מיועץ משפטי פחות מזה הדרוש לתפקיד תובע?! זה בלתי סביר".

לעניין ניסיונה של אסדי בתחום התכנון והבנייה מסבירה שפר כי הפרופיל המקצועי של אסדי באתר האינטרנט נוסח באופן מתומצת, וכי מאז פרשה מהמשטרה צברה ניסיון גם בתחום התכנון.

ממנהל התכנון נמסר: "מינהל התכנון ימתין להחלטת בית המשפט ויפעל בהתאם".

ממשרד הפנים לא התקבלה תגובה.

תגיות