אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה ענה באפט לשאלה "כיצד התעשרת?" צילום: בלומברג

מה ענה באפט לשאלה "כיצד התעשרת?"

המיליארדר בן ה-85 צבר 99% מהונו אחרי גיל 50. אחד הגורמים להם הוא מייחס את התעשרותו הוא ריבית דריבית. איך זה עובד?

19.11.2015, 21:20 | שירות כלכליסט
כולם מתחילים מנקודת ההתחלה, אפילו האנשים העשירים והמצליחים ביותר בעולם. לדוגמה, המשקיע המיליארדר וורן באפט לא תמיד היה עשיר כפי שהוא היום. למעשה, 99% מהונו הוא צבר לאחר גיל 50.

קראו עוד בכלכליסט

גורו ההשקעות בנה לאיטו את הונו לאורך השנים, וכיום בגיל 85, הוא אחד מהאנשים העשירים בעולם, עם שווי הון מוערך של מעל 60 מיליארד דולר. כיצד הוא הצליח לצבור סכום מעורר השתאות שכזה?

טוני רובינס מחבר הספר "כסף: שלוט במשחק", החליט לברר עם באפט עצמו. "שאלתי את וורן באפט. אמרתי לו: מה הפך אותך לאחד האנשים העשירים בעולם?" כך לפי פרק בפודקאסט The School of Greatness של לואיס יוז. "הוא חייך אליי ואמר, שלושה דברים: לחיות באמריקה, ארץ האפשרויות, גנים טובים שאפשרו לי לחיות עד גיל מבוגר וריבית דריבית".

וורן באפט, מייחס חלק מהתעשרותו לריבית דריבית, צילום: בלומברג וורן באפט, מייחס חלק מהתעשרותו לריבית דריבית | צילום: בלומברג וורן באפט, מייחס חלק מהתעשרותו לריבית דריבית, צילום: בלומברג

באפט הוא תומך ידוע בשמירה על פשטות והתמקדות בטווח הארוך, מסיבה זו הוא ממליץ להשקיע במדדים באמצעות קרנות נאמנות (low-cost index funds).

גורם נוסף שאחראי להונו של באפט הוא זמן: מעל 60 שנים של השקעות נבונות אפשרו לו לקטוף את הפירות של ריבית דריבית.

ריבית דריבית היא כשהריבית שמרוויחים על ההשקעה מרוויחה בעצמה ריבית, מה שמסייע להון לגדול במהירות. במקרה של באפט היא גדלה למיליארדים. האם אתם מבינים באמת את המשמעות של ריבית דריבית? ענו על השאלה הבאה ובדקו:

אם אתם מפקידים 100 שקל השנה בריבית קבועה של 9% לשנה, כאשר הריבית מצטברת כל שנה, כמה כסף תצברו בעוד 30 שנה?

א. פחות מ-300 שקל

ב. בין 300 ל-500 שקל

ג. בין 500 ל-1,000 שקל

ד. בין 1,000 ל-1,500 שקל

ה. יותר מ-1,500 שקל

התשובה הנכונה היא 1,327 שקל – כלומר, תשובה ד'. ריבית דריבית משמעותה שהריבית שנצברת נשארת בחשבון החיסכון. בשנים הבאות של החיסכון צוברים ריבית גם על הסכום שהופקד וגם על הריבית שנצברה.

 

לדוגמא, אם הפקדתם 100 שקל והריבית על היא 9% בשנה, בסוף השנה הראשונה יהיו לכם 109 שקלים. בסוף השנה השנייה יהיו 118.81 שקלים, בסוף השנה השלישית הריבית תחושב על הסכום של 118.81 שקלים וכך יהיו לכם בסופה 129.5 שקלים, בסוף השנה העשירית מעט יותר מ-235 שקלים וכן הלאה.

תגיות