אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החשד: הב.מ.וו של ברמלי נרכשה בכספי המשקיעים צילום: אריאל שרוסטר

החשד: הב.מ.וו של ברמלי נרכשה בכספי המשקיעים

המפרק של קרן קלע ורוביקון ימכור את הרכב, שמוערך במאות אלפי שקלים. בינתיים מתברר כי בין השימושים שמצא ברמלי לכספי המשקיעים היו הלוואות של 16 מיליון שקל להסרת עיקולים על וילה בקיסריה, של מיליון שקל לשותף לשעבר ב־WTP ושל מיליון שקל נוספים לעצמו

17.11.2015, 15:46 | תומר גנון

רשות ני"ע חושדת שבעל השליטה בקרן קלע וברוביקון אמיר ברמלי רכש רכב ב.מ.וו סדרה 5 בכספם של המשקיעים.

הרכב מודל 2012, ששוויו מוערך במאות אלפי שקלים, נרכש על ידי ברמלי ב־2013 ביבוא אישי. על פי רישומי משרד התחבורה, רכב הב.מ.וו, שבו עשה ברמלי שימוש אישי, רשום על שמה של חברת רוביקון. אתמול הודיע מפרק החברות עו"ד ארז חבר כי בכוונתו למכור את הרכב. עו"ד חבר פנה לבית המשפט וביקש לשכור שמאי שיעריך את שווי ההרכב, לפני שהוא יוצע למכירה.

על פי חשד הרשות, וכפי שעולה מבקשת המעצר שהוגשה במרץ, ברמלי עשה שימוש אישי בחלק ממאות מיליוני השקלים שגייס ממשקיעים. בנוסף, לפי בדיקות חוקרי הרשות, נתן ברמלי הלוואות מכספי המשקיעים לגורמים הקשורים אליו לכאורה. בשבועות הקרובים יזומן ברמלי לפרקליטות לשימוע בטרם הגשת כתב אישום.

קראו עוד בכלכליסט

הלוואה לחברה של ברמלי

במקביל להליך הפלילי מתנהל הליך הפירוק של קלע ורוביקון, שחייבות למשקיעים 296 מיליון שקל, בבית המשפט המחוזי בתל אביב. עו"ד חבר קיבל לפני כשלושה שבועות מבית המשפט אישור לתפוס את נכסי החברה, לנהלם ולמכור אותם במידת הצורך כדי לפרוע את החובות למשקיעים. שלשום העמיד המפרק למכירה נכסים שונים שאליהם הוזרמו כספי משקיעי קלע ורוביקון. על פי הדו"ח שהגיש בראשית החודש, הוא איתר עד כה העברות כספים של כ־210 מיליון שקל.

הווילה בקיסריה ששועבדה לרוביקון תמורת הלוואה של 16 מיליון שקל, צילום: אלעד גרשגורן הווילה בקיסריה ששועבדה לרוביקון תמורת הלוואה של 16 מיליון שקל | צילום: אלעד גרשגורן הווילה בקיסריה ששועבדה לרוביקון תמורת הלוואה של 16 מיליון שקל, צילום: אלעד גרשגורן

תיק הנכסים של החברות חושף סימני שאלה נוספים. על פי דו"ח המפרק, ברמלי נתן מכספי המשקיעים שלוש הלוואות תמוהות בהיקף של יותר מ־18 מיליון שקל. הסכמי ההלוואות והעסקאות נבדקים על ידי עו"ד חבר.

כך, רוביקון העבירה 1.05 מיליון שקל לחברה בשם בית בגני תקווה לצורך עסקת רכישת מקרקעין שבה התקשרה עם חברה בשם רותם שני יזמות. בעל השליטה (100%) בגני תקווה, ומנהלה היחיד, הוא ברמלי עצמו. ערב כניסתה של רוביקון לפירוק באוקטובר בוטלה העסקה, והמפרק דרש מחברת רותם שני להשיב את הכספים. ההלוואה השנייה ניתנה לאבנר ארזי, שהיה עד לאחרונה שותפו של ברמלי בחברת מיחזור האשפה WTP. מדובר במיליון שקל שהועברו לארזי מרוביקון בספטמבר 2014 לצורך השקעה בנדל"ן. על פי דו"ח המפרק, עם כניסת החברה לפירוק טרם הגיע מועד פירעון ההלוואה.

 

אמיר ברמלי. הרכב שווה מאות אלפי שקלים, צילום: עמית שעל אמיר ברמלי. הרכב שווה מאות אלפי שקלים | צילום: עמית שעל אמיר ברמלי. הרכב שווה מאות אלפי שקלים, צילום: עמית שעל

"וילה מרוקאית לא שגרתית"

ההלוואה השלישית, בהיקף של 16 מיליון שקל, ניתנה מרוביקון ליחזקאל בן זאב באפריל 2015. ההלוואה יועדה ברובה להסרת שעבודים ועיקולים על זכויות של בן זאב בנכס מקרקעין ברחוב השונית 3-1 בקיסריה. במסגרת הליך כינוס נכסים על הנכס שניהל בנק לאומי, הוא הגדיר את הפרויקט בקיסריה כ"וילה מרוקאית רחבת ידיים, המעוצבת באופן לא שגרתי". הריבית שבן זאב היה אמור לשלם עמדה על 9% לשנה, בתוספת דמי ייזום של 1.76 מיליון שקל. בתמורה שעבד בן זאב את הזכויות בנכס בקיסריה לטובת רוביקון. "הנכס מורכב ממגרשים שעליהם מוקם בית מגורים מפואר", כתב המפרק. "בהתאם לדו"ח שמאות מספטמבר 2014, שווי הנכס בגמר הבנייה יעמוד על כ־41 מיליון שקל. נכון למועד זה הבנייה בעיצומה".

רכב ב.מ.וו מסדרה 5 רכב ב.מ.וו מסדרה 5 רכב ב.מ.וו מסדרה 5

בתוך כך, בהמשך לפרסום נכסי רוביקון וקלע אתמול ב"כלכליסט" נמסר מחברת איזיבוב להלוואות קצרות טווח בבריטניה, שבה הושקעו 36 מיליון שקל מכספי משקיעי רוביקון, כי "רוביקון מכרה את כל אחזקותיה בחברה בחודש יוני לקרן זרה, שאין לה קשר עם ברמלי".

מטעם ברמלי נמסר: "זאת אינה המתקפה הראשונה על ברמלי, וגם היא חסרת בסיס. מדובר בעסקאות מצוינות שמאפשרות לשלם תשואה פנומנלית למשקיעים". מארזי לא נמסרה תגובה. את תגובתו של בן זאב לא ניתן היה להשיג.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הכסף הלך לצורך תשלום הריבית
מה הבעיה 296 מיליון שקל כפול 15 אחוז שנתי זה 44 מיליון שקל בשנה כפול 3 שנים בהם הקרן הייתה פעילה יוצא 132 מיליון. וזה רק תשלום הקרן. 296 מיליון פחות 132 מיליון יוצא 164 מיליון. משכורות של 120 עובדים בעלות שכר ממוצעת של 15,000 שקל יוצא בשלוש שנים 21 מיליון שקל. 164 מיליון פחות 21 מיליון יוצא 143 מיליון. אירוע בחוות רונית 4 מיליון. נשאר 139 מיליון. השקעות כושלות במסעדות 13.5 מיליון. נשאר 125. מיליון השקעה בוובי שמעולם לא נמכרה 20 מיליון. נשאר 105 מיליון. תפעול חברת רוביקון ללא משכורות לפחות חצי מיליון שקל בחודש. כפול 36 חודשים יוצא 18 מיליון. נשאר 87 מיליון. והשאר השקעות שהושקעו אך רובן ככולם לא שוות מעל 40 מיליון ירידה של 47 מיליון. זה נקרא הסבר לאן נעלם הכסף.....
אלדד , נווה אילן  |  17.11.15
לכל התגובות