אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

Nexus 5X: סוס עבודה, אבל לא משתלם

סדרת נקסוס צברה לעצמה מעריצים רבים בזכות שורה של מכשירים זולים, איכותיים ונקיים מבעיות. המכשיר החדש מצוין אבל עם המתחרות החדשות כגון OnePlus ושיאומי, הנקסוס 5X כבר לא מספק תמורה מלאה לאגרה

19.11.2015, 13:29 | רפאל קאהאן

מכשירי הנקסוס היוו מאז ומעולם את חוד החנית של סמארטפוני האנדרואיד. מדי שנה, גוגל משתפת פעולה עם יצרניות מובילות בתחום. מכשיר הנקסוס 5 הקודם, שהורכב גם הוא על ידי חברת LG הקוריאנית, היה להיט אדיר שסייע לקדם את מיתוגה של היצרנית הקוריאנית כאחת החברות מהמובילות בתחום. 

קראו עוד בכלכליסט

מעבר לכך, הנקסוס 5 - שיצא ב-2013 - היה מכשיר מצוין שסיפק אז את התמורה הטובה ביותר לכסף. אבל כיום, השוק שונה באופן קיצוני. מכשירי הדגל לא שולטים בשוק אלא מכשירי הביניים, רובם תוצרת סין. למציאות הזו נוחת כיום הנקסוס החדש, הנקסוס 5X. אם הנקסוס הקודם של LG התבסס על מכשיר הדגל דאז שלה, ה-G2, הנקסוס 5x לא חולק כמעט דבר עם מכשיר הדגל הנוכחי, ה-G4 - מלבד המעבד.

מסך גדול יותר, אבל עדיין דק יותר: הנקסוס 5x, צילום: רפאל קאהאן מסך גדול יותר, אבל עדיין דק יותר: הנקסוס 5x | צילום: רפאל קאהאן מסך גדול יותר, אבל עדיין דק יותר: הנקסוס 5x, צילום: רפאל קאהאן

עיצוב ומבנה: דיסקרטי, קל ודק

 

הנקסוס החדש אינו שונה בהרבה מהנקסוס הקודם מבחינת העיצוב - הוא בנוי היטב ושומר על אותם קווי המתאר, גם אם הוא מעט דק יותר. המסך גדל מ-4.95 ל-5.2 אינץ', וממלא כעת את רוב חזית המכשיר - גם אם השוליים אינם דקיקים כמו שתמצאו במכשירי דגל אחרים. בנוסף, חזית המכשיר כוללת גם שתי שבכות של רמקולים. באופן חריג, עם זאת, השבכה התחתונה אינה מכילה רמקול נוסף כי אם את נורית ההתראות שמוחבאת מתחתה ולא בחלקו העליון של המכשיר. זה מיקום די משונה, שאינו מרגיש לי נוח וגורם ללא מעט התראות להתפספס.

גב המכשיר כולל גם את חיישן טביעות האצבע, צילום: רפאל קאהאן גב המכשיר כולל גם את חיישן טביעות האצבע | צילום: רפאל קאהאן גב המכשיר כולל גם את חיישן טביעות האצבע, צילום: רפאל קאהאן

כפתור הכיבוי וכן כפתורי בקרת הקול נמצאים בצד הימני של המכשיר. באופן מוזר, הם מוקמו בחלק העליון ונלחצים די בקלות, כך שיש להיזהר אם אתם נוהגים להחזיק את המכשיר בכיס צמוד או באחיזה חזקה. מחברי המטען - מסוג USB type-C - והאוזניות נמצאים בתחתית המכשיר, מיקום שגם הוא לא נוח אם אתם נוהגים להשתמש באוזניות חוטיות באופן קבוע.

גב המכשיר, בדומה ללא מעט מכשירי דגל כיום, כולל בליטה המכילה את עדשת המצלמה המרכזית. לזכותה של LG ייאמר שלמרות זאת המכשיר לא מתנדנד כשהוא מונח על גבו, כך שלא מדובר בבעיה. מתחת לעדשה תמצאו את סורק טביעות האצבע. בסך הכל, המכשיר עמיד בסך הכל ושרד נפילות מגובה מטר ללא נזק משמעותי.

ממשק ומערכת הפעלה: מרשמלו להמונים

 

כל המכשירים בסדרת נקסוס הם התמיד הראשונים שמצוידים בגרסה האחרונה ביותר של אנדרואיד. הפעם, מדובר בגרסת מרשמלו, או אנדרואיד 6.0. גרסה זו כוללת מספר שינויים מבורכים, בעיקר בתחום האבטחה וניהול ההרשאות, אך אינה מחדשת באופן מהותי את חוויית המשתמש. תוכלו כעת למשל לברור את ההרשאות לכל אפליקציה, אבל זכרו שאם תמנעו גישה לתכונות נדרשות, האפליקציות עשויות לא לפעול כהלכה. חידוש מעניין במרשמלו היא Doze, כלי שמעביר אפליקציות ברגע למצב המתנה וחוסך בזמן סוללה.

גרסת מערכת ההפעלה החדשה של אנדרואיד כוללת מספר יתרונות בולטים באבטחה, צילום: רפאל קאהאן גרסת מערכת ההפעלה החדשה של אנדרואיד כוללת מספר יתרונות בולטים באבטחה | צילום: רפאל קאהאן גרסת מערכת ההפעלה החדשה של אנדרואיד כוללת מספר יתרונות בולטים באבטחה, צילום: רפאל קאהאן

סורק טביעות האצבע של הנקסוס 5x הוא מהטובים שבדקתי. הוא עובד במהירות וחף מבעיות. אלטרנטיבית, המכשיר גם תומך בנעילות ביומטריות על בסיס זיהוי תווי פנים, זיהוי קול ואפילו תנועות גוף יחודיים. 

מסך ה-5.2 אינץ' עובד ברזולוציית Full HD סטנדרטית, ונהנה מחדות ותצוגת צבעים טובה ובהירות לא רעה וגם מתמודד היטב עם אור שמש - אם כי לא הבחנתי ביכולות יוצאות דופן או חריגות. מסך המגע מגיב במהירות ובדיוק אבל למרבה ההפתעה - מכשיר הנקסוס, למרות שמדובר בגרסה נקיה של אנדרואיד, לא מגיב במהירות. למעשה, ציפיתי לתגובות זריזות יותר מהמכשיר.

מצלמה: חומרה מעולה, אפליקציה ממוצעת

 

אחת מנקודות החולשה של הנקסוסים לדורותיהם הייתה תמיד המצלמה. גוגל החליטה לטפל בבעיה זו בשני מישורים: המצלמה שודרג עם חיישן 12.3 מגה פיקסל וכן גודלו של כל פיקסל גדל ל-1.55 מיקרון, לעומת 1.4 ברוב החיישנים. גודל הפיקסלים משפיע ישירות על כמות האור שהחיישן מסוגל לקלוט וכך הוא זקוק לפחות תאורה על מנת לספק תמונות טובות.

המצלמה מספקת תוצאות מצויינות, טובות יותר משל כל מכשיר נקסוס עד כה, צילום: רפאל קאהאן המצלמה מספקת תוצאות מצויינות, טובות יותר משל כל מכשיר נקסוס עד כה | צילום: רפאל קאהאן המצלמה מספקת תוצאות מצויינות, טובות יותר משל כל מכשיר נקסוס עד כה, צילום: רפאל קאהאן

התוצאה הסופית היא מצלמה איכותית יותר - המצלמה באור יום מנפקת תמונות מפורטות, ואפשר כעת גם לקבל תמונות טובות מרוב המכשירים כאשר מצלמים בתנאי לילה. בשילוב עם מנגנון מיקוד הלייזר של LG, מדובר במצלמה מצוינת. הבעיה היא באפליקציית הצילום שאינה מרשימה, בלשון המעטה. האפליקציה מבית גוגל לא הותאמה למצלמה מבית LG, כך שלמשל המיקוד אינו מגיב במהירות המצופה. אני ממליץ שתורידו אפליקציית צילום נפרדת.

מצלמת הסלפי בת ה-5 מגה פיקסל מספקת ביצועים נאים וניתן אפילו להפעיל אותה עם HDR, מה שמאפשר לקבל תמונות באיכות גבוהה מהממוצע. 

מולטימדיה ואפליקציות: העולם של גוגל, לטוב ולרע

 

אם אתם משתמשים בקביעות בשירותי גוגל, אתם תהנו מהנקסוס. אם לא, המכשיר ידרוש מכם להוריד לא מעט אפליקציות חלופיות או להתרגל מחדש - הנקסוס כמעט ואינו מציע שום אפליקציות, שירותים או וידג'טים יחודיים שלא תוכלו למצוא בכל מכשיר אנדרואיד אחר. האפליקציות הרשמיות של גוגל גם לעיתים מוגבלות - אפליקציית התמונות למשל לא מגיעה עם תמיכה מובנית בחלק מהפורמטים של סרטוני וידאו, וגם לא תכני 4K או קבצי סאונד באיכות גבוהה.

מי רוצה להחליף את כל המטענים שלו בכבלים חדשים?, צילום: רפאל קאהאן מי רוצה להחליף את כל המטענים שלו בכבלים חדשים? | צילום: רפאל קאהאן מי רוצה להחליף את כל המטענים שלו בכבלים חדשים?, צילום: רפאל קאהאן

איכות הקול אינה מרשימה במיוחד בעיקר באוזניות. היא סבירה רק בזכות הרמקול המובנה, שעוצמתו די גבוהה ומאפשר לנהל שיחה גם במכונית נוסעת. 

ביצועים וזמן סוללה: פועל יומי

הנקסוס 5X מגיע עם מעבד סנאפדרגון 808 מבית קוואלקום, עם שש ליבות - שתיים במהירות 1.82 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.44 גיגה-הרץ. הוא מצויד בזיכרון של 2 גיגה-בייט וזמין עם 16 או 32 גיגה-בייט שטח אחסון. כך או כך, לא מדובר במפרט תחרותי לעומת מכשירי דגל מודרניים. כיום נפח מקסימלי של 32 גיגה-בייט הוא מעט מדי, והנקסוס הנוכחי משתרך מאחור. מבחינת הביצועים, ההרגשה היא שהמכשיר נמצא באמצע הדרך בין מכשירי הביניים ומכשירי דגל.

הסוללה מספיקה לפחות מיום עבודה, צילום: רפאל קאהאן הסוללה מספיקה לפחות מיום עבודה | צילום: רפאל קאהאן הסוללה מספיקה לפחות מיום עבודה, צילום: רפאל קאהאן

ביצועי הסוללה הגדולה יחסית, בנפח 2,700 מיליאמפר-שעה, טובים אך לא יוצאי דופן. מרשמלו מאפשרת ניהול חכם של צריכת הסוללה כך שבשימוש סביר, לא תצטרכו לטעון את הנקסוס לפני הערב. אבל אם אתם משתמשים כבדים, הוא לא ישרוד יותר מכמה שעות עבודה קבועה. המכשיר גם יכול להתחמם מעט בשימוש ממושך, אם כי לא באופן קיצוני.

המכשיר מגיע עם מטען USB C בלבד, שזה תקן מבטיח עם הרבה פוטנציאל אבל כזה שעדיין לא אומץ בצורה רחבה. זה אומר שתצטרכו להתחיל ולחפש מתאמים ומטענים מתאימים - בדיוק כמו משתמשי האייפון שנאלצו לעבור למטען lightning לפני כמה שנים. בנוסף, הכבל שמסופק עם מכשיר מצוייד בתקע החדש בשני קצותיו, כך שלא תוכלו לחברו למחשב אם אין לכם שקע תואם. היה נחמד לו החברה הייתה מספקת מתאם, ולו רק בגלל שהתקן עדיין לא אומץ באופן נרחב עד כה.

סיכום ואלטרנטיבות: עבור חובבי הנקסוס בלבד

 

הנקסוס 5X הוא מכשיר טוב, אבל אינו מומלץ למי שמחפש ביצועי מולטימדיה מתקדמים או מרחב אחסון נרחב. במחירו הבסיסי, 2,350 שקל, תוכלו למצוא לא מעט אלטרנטיבות לא פחות טובות ולרוב אפילו יותר, כמו אחיו החורג, ה-LG G4, מכשירי וואנפלוס שמיובאים לארץ באופן רשמי, ושמגיעים עם גרסה כמעט נקייה של אנדרואיד.

גם מכשירי האקספריה Z של סוני מסדרה 3 יספקו לכם תמורה יותר טובה במחיר כמעט זהה, עם מסך ומצלמה טובים יותר. הנקסוס יתאים בעיקר למי שמעוניין בגרסת האנדרואיד המתקדמת ביותר לפני כולם ושאינו זקוק למרחב אחסון ניכר. אם זה משנה לכם, אתם מוזמנים לבדוק את המתחרים – שם סביר להניח שתמצאו מכשירים טובים יותר במחיר מקביל או אפילו זול יותר.

ציון כלכליסט: 8.8

מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.2 אינץ' || רזולוציית מסך: 1,080 על 1,920 פיקסל || מצלמה אחורית: 12.3 מגה-פיקסל || מצלמה קדמית: 5 מגה פיקסל || מעבד: שש ליבות, ארבע במהירות 1.44 + ושתיים במהירות 1.82 גיגה-הרץ || זיכרון: 2 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 16 גיגה-בייט || עובי: 7.9 מ"מ || משקל: 136 גרם

תגיות