אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האהדה לבתי המשפט בעלייה צילום: עמית שאבי

האהדה לבתי המשפט בעלייה

למרות שיפור, הם עדיין מדורגים רק במקום העשירי במדד אהדת הציבור למוסדות

23.11.2015, 08:21 | משה גורלי

בג"ץ ומבקר המדינה חווים בשנתיים האחרונות ירידה ניכרת במדד האהדה שרוחש הציבור למוסדות ולבעלי תפקיד בחברה הישראלית ב־2015, כך על פי סקר שנערך על ידי מכון רותם לקראת כנס שדרות.

הגופים המובילים בטבלת האהדה הם צה"ל, זק"א ומד"א שזכו לציון של יותר מ־90 נקודות. אחריהם מדורגים תנועות הנוער, בתי החולים והאוניברסיטאות. הגבוה מבין אוכפי החוק ברשימה הוא מבקר המדינה, שנמצא במקום השביעי עם 56.8 נקודות (ירידה לעומת 2014 אז זכה ל־59.4 נקודות). אחריו במקום השמיני ממוקמת המשטרה עם 50.7 נקודות, שהן עלייה משמעותית ביחס ל־43.7 בשנה שעברה.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

בג"ץ רק במקום התשיעי עם 45.7 נקודות, שמשקפות ירידה מ־50.1 בשנה שעברה. בתי המשפט מדורגים במקום העשירי עם ציון של 44.6, שדווקא מגלם עלייה קלה מ־43.3 בשנה שעברה. הגופים הפחות אהודים מכולם הם מפלגות, חברות סלולר ובנקים.

בטבלה הבוחנת את האהדה לבעלי תפקידים תופסים השופטים את המקום השישי עם ציון של 53.7, בדומה לציון השנה שעברה. עורכי הדין שיפרו מעט את הניקוד, אבל תופסים את המקום התשיעי, הלפני אחרון, עם 35.6 נקודות. למזלם ישנם הפוליטיקאים כדי לנעול את הטבלה עם 8.4 נקודות בלבד. בטבלה זו מובילים הרופאים ואחריהם אנשי צבא, מורים, אקדמאים והייטקיסטים. בטבלה נוספת שבה נבדקו "קבוצות נוספות באוכלוסייה" מובילים הסטודנטים ואנשי המחאה החברתית.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מספיק ביהמ"ש אחד לסכסוך עסקי, משפחה לא עניין של הממסד - יוצרים סכסוך לפרנסתם.
ישבנו 11 יום בבית משפט בנתניה ופתח תקוה, לא היה פסק דין אחד שניתן ע"פ חוק או חלילה יצא צדק - פשע מאורגן היטב ותמיד משחקי מילים גבוהות וריקות מתוכן לטובת הדגל והחנוכייה, במשפחה - שוד ושבר של הורות ומשפחה, זיופי תצהירים וגניבת כספם של אזרחים בשיתוף לובשי מדים ואיך לא - הבנקים...
שופט מתנהג מעל אלוהים  |  23.11.15
2.
נגד שופטת מפת הוגשו בקשות פסילה רבות=והיא העוברה לעיר אחרת=
שופטי = המשפחה משחירים =את כלל מערכת המשפט- בצורה הקיצונית ביותר הגיעו אלינו שמות של שופטים כנל- לכן לאחר בקשות פסילת לתלונות שופטים נגד שופט- יש מקום לחשוב על פניה לבית הדין הבינלאומי בהאג- ישראל מסונפת לשוק המשותף - ולכן חוקי השוק חלים בנושאי אנושיים -במיוחד ילדים - ראומדינות הוציאו צווים נגד שרים בנושאי מרמרה ואחרים
להגיש פסילה לשופטים מדימונה  |  23.11.15