אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"במקום להגביל את שכר הבכירים - תנו להם נתח בחוב" צילום: אוראל כהן

"במקום להגביל את שכר הבכירים - תנו להם נתח בחוב"

כך אמר היום יו"ר הפניקס לשעבר, משה ברקת, על רקע הגבלות שכר הבכירים. פיני רובין: "ממתי השלטון מתערב בשכר במגזר פרטי?"

23.11.2015, 13:06 | רעות שפיגלמן

"יש פתרון הרבה יותר פשוט והוא לתת לבכיר נתח בחוב הלא מובטח של החברה", כך אמר הבוקר (ב') ד"ר משה ברקת, יו"ר הפניקס לשעבר ויועץ לחברות, בכנס תגמול הבכירים השנתי של פירמת רואי החשבון PWC.

קראו עוד בכלכליסט

ברקת התייחס בדבריו להגבלה על שכרם של יו"ר הדירקטוריון בבנקים. במסגרת ההגבלה יושבי ראש בגופים פיננסיים לא יהנו מתגמול משתנה אלא שכרם יורכב מגמול קבוע בלבד, בדומה למנגנון קביעת השכר של דירקטורים חיצוניים. שכר של דח"צים מוגבל ל-100 אלף שקל בשנה, בתוספת שכר של 5,000 שקל לכל ישיבה בה הם משתתפים. חישוב זה מגלם ליו"ר שכר של 1-1.5 מיליון שקל בשנה. ברקת התייחס למצב בארה"ב, שם ב-250 החברות הגדולות ביותר היו"ר מחויב בהחזקת מניות של החברה. "הרגולטורים מקעקעים את התפקיד של הדירקטוריון בקבלת ההחלטות המרכזיות בחברה", אמר ברקת, שהתחייסו ליוזמות להגבלת שכר הבכירים.

עו"ד פיני רובין שהשתתף גם הוא בפאנל התייחס לנושא של קבלת החלטה לגבי שכר על ידי הדירקטוריון, גם אם היא בניגוד לדעתם של בעלי המניות, ואמר כי "דירקטורים שמעדיפים שלא לחלוק על דעתה של האסיפה הכללית, גם אם הם יודעים שההחלטה לגבי השכר שהתקבלה על ידי הדירקטוריון היא ההחלטה הנכונה - אלו הם דירקטורים המועלים בתפקידם". רובין התייחס להגבלת שכרם של יו"ר בדירקטוריונים בבנקים ואמר לגבי הנושא כי "ממתי השלטון מתערב בשכר במגזר פרטי מסויים?".

רובין המשיך ואמר שהוא היה מעדיף ליצור טכניקה שבאמצעותה כל השכר במשק יירד. לדבריו לא נכון להתחיל להוריד את השכר רק במגזר הפיננסיים - שהוא המגזר שמממן את הגופים הריאליים. רובין גם אמר שההגבלה הזו על שכר הבכירים במוסדות הפיננסיים תביא להרחקתם של אנשים טובים ומקצועיים מהמערכת שיעדיפו ללכת לגופים ריאליים. 

פיני רובין, צילום: עמית שעל פיני רובין | צילום: עמית שעל פיני רובין, צילום: עמית שעל

תגיות