אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דרמה בענף הגז: בריטיש גז הופכת לשותפה של תשובה ונובל אנרג'י ב"אפרודיטה"

עם השלמת הרכישה, בעלות של כ-165 מיליון דולר, החלוקה תפוצל בין נובל אנרג'י (35%), קבוצת דלק (30%) ובריטיש גז (35%); שדה אפרודיטה גובל במים הכלכליים של ישראל ואף חולק חלק מהגז יחד עם רישיון "ישי" שהוכרז אתמול כתגלית גז

23.11.2015, 15:32 | ליאור גוטמן

דרמה בענף הגז המקומי - סוכנויות הידיעות מדווחות שחברת האנרגיה בריטיש גז רכשה מחצית מחלקה של נובל אנרג'י המאריקאית בשדה הגז הקפריסאי "אפרודיטה". עם השלמת הרכישה, בעלות של כ-165 מיליון דולר, החלוקה תפוצל בין נובל אנרג'י (35%), קבוצת דלק (30%) ובריטיש גז (35%). שדה אפרודיטה גובל במים הכלכליים של ישראל ואף חולק חלק מהגז יחד עם רישיון "ישי" שהוכרז אתמול (א) כתגלית גז.

שדה הגז אפרודיטה (הידוע יותר בכינויו שלו בלוק 12) הוא שדה הגז היחידי שהתגלה מול קפריסין ועד היום הוא הוחזק על ידי נובל (70%) ודלק (30% בחלוקה שווה בין דלק קידוחים לאבנר). בשל הביקוש המזערי לגז בקפריסין רוב רובו של המאגר שם מיועד לייצוא. סגן נשיא נובל אנרג'י קית' אליוט צוטט בהודעת נובל ש"מדובר בצעד משמעותי שמקדם את הפרויקט של לכדי פיתוח. בריטיש גז מביאה עמה יכולות טכניות, כספיות ושיווקיות משמעותיות. היכולות שלה באזור (לבריטיש יש מתקן בנזלה בצפון מצריים - ל"ג) הן מחמאה עבורינו ואנחנו משוכנעים שהיכולות המשותפות שלנו ישפרו את השווי של בלוק 12. אנחנו ממשיכים להתנהלת מול ממשלת קפריסין כדי להשלים את תוכניות הפיתוח שם".

 , צילום: אלבטרוס צילומי אוויר   צילום: אלבטרוס צילומי אוויר  , צילום: אלבטרוס צילומי אוויר

כזכור, נריטיש גז חתמה בקיץ שנה שעברה על מזכר הבנות לרכישת גז משדה לוויתן בהיקף של כ-30 מיליארד דולר לכ-15 שנה. על פי ההערכות, הרכישה של הגז תשולב משדה אפרוןטידה ולוויתן יחד, כך שסך המכירות יגיעו לכ-13 מיליארד מ"ק לשנה, 9 מהם יגיעו משדה הגז "לוויתן" והשאר משדה "אפרודיטה". הסיבה לפיצול היא שכמות הגז באפרוטידה אינה מספיקה לבריטיש גז. כמות הגז שם מוגדרת בשלב זה כ-2 טריליון רגל מעוקב (TCF) מוכחות וכ-4.5 עד 5 טריליון רגל מעוקב מותנות, שהן במקרה הטוב פחות מרבע מכמות הגז שיש בלווייתן. לפיכך, בריטיש תרצה לפצל את הרכישה, כאשר דלק כבר פרסמה בדו"חות שלה שהיא מתכננת לפתח את אפרודיטה במקביל ללווייתן, כלומר להפוך אותו למסחרי במהלך שנת 2020. עלות הפיתוח של אפרודיטה נאמדת ב-3 מיליארד דולר. אליוט הזכיר בדבריו שנובל פועלת לשווק את מאגרי הגז שברשותה ללקוחות במצרים, הן כגז נוזלי לייצוא והן כגז טבעי לשוק המקומי שם.

תגיות