אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחפשים את הפיראטים: זינוק במספר הפניות לגוגל בנוגע להפרת זכויות יוצרים צילום: Shutterstock

מחפשים את הפיראטים: זינוק במספר הפניות לגוגל בנוגע להפרת זכויות יוצרים

מספר הפניות להסרת תוצאות ממנוע החיפוש כמעט הוכפל בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2014. את הרשימה מובילים כעת שרתי פרוקסי ואתרים המתמקדים במוזיקה פיראטית

24.11.2015, 11:52 | נמרוד צוק

מספר הפניות לגוגל בבקשה להסיר קישורים לדפים בטענה להפרת זכויות יוצרים נמצא בעליה חדה: במהלך השבוע שעבר קיבלה החברה 2.2 מיליון בקשות כאלו כל יום, לעומת 1.17 מיליון בלבד בשבוע המקביל ב-2014. הנתונים נחשפו במסגרת דו"ח השקיפות המתעדכן שהחברה מציגה באתר שלה. גרף הפניות עולה באופן קבוע בשנים האחרונות, אבל מאז יוני האחרון ניתן לראות האצה משמעותית בקצב הגידול.

קראו עוד בכלכליסט

גוגל מסירה ממנוע החיפוש כ-97% מההפניות לדפים שעליהם היא מקבלת דיווחי הפרת זכויות יוצרים, כאשר בדרך כלל ההסרה לוקחת כשש שעות בממוצע. אם כי עצם ההצגה של הדפים במנוע החיפוש אינה מהווה עבירה על החוק, תקנות DMCA האמריקאיות (Digital Millennium Copyright Act) מחייבות את גוגל להסיר אותם אם התקבלה דרישה כזו מבעל זכויות היוצרים, אחרת היא עלולה להיחשף לתביעות.

הדוח השנתי של גוגל מצביע על עליה משמעותית בהפרות זכויות יוצרים, צילום: shutterstock הדוח השנתי של גוגל מצביע על עליה משמעותית בהפרות זכויות יוצרים | צילום: shutterstock הדוח השנתי של גוגל מצביע על עליה משמעותית בהפרות זכויות יוצרים, צילום: shutterstock

בראש רשימת האתרים נגדם הוגשו הבקשות להסרה ניצב unblocksit.es, שרת פרוקסי המאפשר לצפות בתכנים ברשת ללא מגבלות גאוגרפיות, שזכה ל-648 אלף בקשות הסרה מ-70 בעלי זכויות יוצרים. את המקום השני תפס anyvn.com, אתר שמציע קבצי mp3 להורדה והאזנה באופן לא חוקי. במקום השלישי ניצב אתר דומה בשם flowxd.me.

זהות האתרים המובילים בהפרות זכויות יוצרים מראה על שינוי מגמה לעומת השנה האחרונה, שבה היו שיאני ההפרות אתרי אחסון קבצים לשימוש כללי כגון uploaded.net או rapidgator.net. מלבד שרתי פרוקסי ומוזיקה פיראטיים, אפשר למצוא בה לא מעט אינדקסים של קבצי טורנט.

על פי הדו"ח, במהלך החודש האחרון הוגשו כ-65 מיליון בקשות להסרת קישורים בשל טענות להפרת זכויות יוצרים בכ-72 אלף דומיינים. בראש הרשימה ניצבת חברה בשם MG Premium המייצגת אולפני סרטים בנושאי קניין רוחני, שהגישה 8.1 מיליון פניות להפרת זכויות, אחריה ניצבת התאגדות חברות התקליטים הבריטית (BPI) עם 7.1 מיליון פניות, ואחריה חברת הפצת הסרטים מטרופוליטן עם 6.1 מיליון פניות. במקומות גבוהים ברשימה אפשר למצוא גם חברות כמו פוקס, דיסני ואיגוד חברות התקליטים האמריקאי RIAA.

תגיות