אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל הצטרפה לאמנה בינלאומית לשיתוף פעולה בהתמודדות בהעלמות מס צילום: אלכס קולמויסקי

ישראל הצטרפה לאמנה בינלאומית לשיתוף פעולה בהתמודדות בהעלמות מס

החתימה על האמנה תאפשר לישראל להעביר מידע למדינה אחרת או לקבל מידע "לצורכי דיני המס שלה" לפי בקשה לגבי אדם מסוים או עסקה. בנוסף תוכל ישראל לקבל ולהעביר מידע באופן אוטומטי-תקופתי או סימולטני לפי קטגוריות שיקבעו מראש

24.11.2015, 18:52 | עמרי מילמן

ישראל הצטרפה היום (ג') לאמנה בינלאומית בדבר סיוע מינהלי הדדי בענייני מס. האמנה המולטילטרלית לסיוע בענייני מס פותחה ע"י ארגון ה-OECD ומועצת האיחוד האירופי ככלי לשיתוף פעולה בענייני מס ולהתמודדות בהימנעות ובהתחמקות ממס. האמנה, שנפתחה להצטרפות מדינות כבר ב-2010 יוצרת למעשה רשת כלל עולמית של דיווח, גם אם אינן חברות בארגונים שיזמו אותה. עד כה חתמו על האמנה 90 מדינות, בהן כל המדינות החברות בארגון ה-OECD, פרט לישראל.

החתימה על האמנה תאפשר לישראל להעביר מידע למדינה אחרת או לקבל מידע "לצורכי דיני המס שלה" לפי בקשה לגבי אדם מסוים או עסקה. בנוסף תוכל ישראל לקבל ולהעביר מידע באופן אוטומטי-תקופתי או סימולטני לפי קטגוריות שיקבעו מראש.

רשות המסים, צילום: אלכס קומולויסקי רשות המסים | צילום: אלכס קומולויסקי רשות המסים, צילום: אלכס קומולויסקי

בסוף השבוע שעבר אושר החוק שאיפשר לישראל להצטרף לאמנה. על פי החוק רשות המסים תוכל להעביר מידע שנמצא ברשותה לא רק על אזרחים ישראלים, על גם על תושבי חוץ, תושבים ישראלים שהייתה להם פעילות בחו"ל וכו'. החוק מאפשר העברת כל סוגי המידע שנמצא ברשות המסים או שיש לה באופן כללי סמכות לבקש אותו ולאסוף אותו כמו למשל הכנסות לצורכי מס, נכסים ונדל"ן או מידע פרטני מהבנקים.

החוק שאושר מאפשר לרשות המסים להעביר נתונים בתנאי שהמדינה הזרה מתחייבת לשמירה על סודיות המידע ואבטחתו, וכן בתנאי שהשימוש שייעשה במידע יהיה לצורך אכיפת מס בלבד. עוד נקבע כי המדינה שתקבל את המידע לא תוכל להעבירו למדינה אחרת.

בחוק נקבעו מספר סיבות שבגינם לא תעביר ישראל מידע כמו למשל כאשר קיימת סכנה של פגיעה בביטחון המדינה, או בשלום הציבור, או כאשר המדינה שמבקשת את המידע לא עומדת בסיכומים הבין לאומיים.

ממינהל הכנסות המדינה נמסר כי ישראל ביקשה להחיל את האמנה לגביה על מסים ישירים בלבד (ללא ביטוח לאומי). כמו כן, ישראל בחרה שלא לאמץ את הוראות האמנה המאפשרות סיוע בביקורת מס בחו"ל, סיוע בגביית מס ושירות העברת מסמכים אלא רק את אלו העוסקות בהעברת המידע.

תגיות