אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת הכספים אישרה: מתכנני המס יחוייבו בדיווח לרשות המסים צילום: שאטרסטוק

ועדת הכספים אישרה: מתכנני המס יחוייבו בדיווח לרשות המסים

הצעת החוק שתקשה על חברות גדולות להעלים מס בעזרת תכנונים מקדימים החלה כסעיף בחוק ההסדרים, אך הוצאה ממנו בעקבות לחץ של לשכות עורכי הדין, רואי החשבון ויועצי המס; אי עמידה יחייב בקנס שבהיקף של 30% מתכנון המס

25.11.2015, 12:38 | עמרי מילמן

ועדת הכספים אישרה את הצעת החוק שתחייב חברות ואנשים פרטיים המתכננית מס בדיווח לרשות המסים. על פי ההצעה כל גוף שמקבל חוות דעת או שנעשה עבורו תכנון מס במע"מ, מכס, ובלו מחוייב לדווח על כך לרשות המסים. חברות עם מחזור של מתחת ל-3 מיליון שקל לא יחויבו.

קראו עוד בכלכליסט

עוד נקבע כי במקרה בו מתקבלת חוות דעת מרואה חשבון, עורך דין או יועץ מס הסותרת את עמדתה של רשות המסים, כאשר סכום יתרון המס בעקבות עמדה זו הוא בהיקף של מעל 2 מיליון שקל בשנה, או מעל 5 מיליון שקל בארבע שנים, יחוייב אותו הגוף בדיווח לרשות המסים.

הקנס על אי עמידה בחוק כך יעמוד על 30% מתכנון המס, בנוסף לתשלום המס עצמו. בחוק נקבע גם כי רשות המסים תיצור רשימה סגורה של עמדות כאשר בשנתיים הראשונות תכניס לרשימה בכל שנה 50 עמדות ולאחר מכן בכל שנה עד 25 עמדות.

יו"ר ועדת הכספים, משה גפני, צילום: עומר מסינגר יו"ר ועדת הכספים, משה גפני | צילום: עומר מסינגר יו"ר ועדת הכספים, משה גפני, צילום: עומר מסינגר

בנוסף, יידרשו חברות ופרטים לדווח על כך שקיבלו "חוות דעת מדף" כלומר - חוות דעת שנמכרה ליותר משלושה אנשים או חברות. כאשר מי שמכר להם את אותה חוות דעת, רואה החשבון, עורך הדין או יועץ המס מחוייב לדווח ללקוח כי מדובר בחוות דעת מדף, אחרת יהיה חשוף להליך פלילי.

בתחילת השבוע אושרה גם הצעת החוק בנוגע לתכנוני מס במס הכנסה. מדובר למעשה בהצלחה המשמעותית ביותר של רשות המסים בממשלה הנוכחית, שכן היא צפויה להגדיל את הגבייה במאות מיליוני שקלים ולהקשות על חברות גדולות להעלים מס בעזרת תכנונים מתוחכמים, שכן היום היקף בדיקת התיקים של רשות המסים עומד על אחוזים בודדים.

הצעת החוק, שיצאה מחוק ההסדרים בעקבות לחץ של לשכת עורכי הדין, לשכת רואי החשבון ולשכת יועצי המס, ולאחר שיו"ר ועדת הכספים משה גפני הביע הסתייגויות רבות לגבייה, עברה בסופו של דבר בעקבות לחץ של האוצר ורשות המסים. עם זאת, בעקבות לחצים מצד נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, בוטל הסעיף הקובע כי העסקים עצמם שלא ידווחו על כך יהיו חשופים לדין פלילי של עד שנת מאסר, ובמקום נקבע כי יינתן קנס בלבד.

הצעת החוק הייתה אמורה לכלול סעיף שיחייב דיווח על תכנוני מס במיסוי מקרקעין, אך זה פוצל החוצה מהצעת החוק שאושרה היום ובפועל נקבר.

בסיום הישיבה יו"ר ועדת הכספים, משה גפני כבר הכין את הקרקע להעברת הצעת החוק בקריאה שנייה ושלישית, זאת על ידי הכנסת חוק הטבות המס ליישובים שאושר אתמול בוועדת הכנסת לתוך הצעת החוק על תכנון המס. באופן זה מבטיח גפני כי חברי הכנסת מהקואליציה, אשר תומכים בהטבות המס לפריפרייה יתמכו גם בהצעת החוק המקשה על מתכנני המס אותה מקדם האוצר.

 

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
פשוט בושה... הוציאו את העוקץ מהצעת החוק, הפושעים(רואי חשבון ועורכי דין)ימשיכו לתכנן!!
השמיטו את הקרקע, איך החקיקה הזאת תומכת רק בתאגידים ובחברות הענק ובבעלי העסקים הכי עשירים. מי עוד מסוגל לספק לעצמו את אחד מהטופ 10 הפירמות של רואי החשבון ומשרדי עורכי הדין חזקים בישראל??? חוק שהפנה אצבע מאשימה כלפי אותן פירמות הפך לבדייה. צריך לאכוף ולהעלות את רף הענישה לפשעים(תכנוני מס)של צווארון לבן. 1. פשעי צווארון לבן מגדילים את הפערים בין עניים ועשירים בכל חברה בעולם. 2. שוב יוצרים חקיקה של שיטת המצליח. 3. רף ענישה נמוך גורם מוטיבציה להמשיך לפשוע בפשעי צווארון לבן. 4. החקיקה לממשיכה לתעתד לתעדף את העשירים. 5. פירמות רואי החשבון ומשרדי עורכי הדין הם שותפים לפשע הלכה למעשה, לא פחות מאשר הלקוח שלהם. 6. זו חקיקה שכל כולה היתממות והעלמת עין. 7. שוב נעלמה ההדירשה הכל כך מתבקשת. שקיפות, שקיפות, שקיפות לכל בעלי העסקים!!! 8. ענישה של כלא משמע קלון, קנס מופחת משמע "בדיחה" ! שוב רציונליות של עלות תועלת(אם יתפסוני) אז נפתח את הארנק. מציע לרשות המסים לפתוח ב"דירקטורים" לראות את עצי הבעלויות של אנשי עסקים ולראות איך במשך עשרות שנים אנשי עסקים עושים קרקס לרשות המסים ומעלימים מס ומשלמים אחוזים בודדים לאחר שסכומי כסף נרחבים קופצים מחברה אחת לחברה אחרת בעץ הבעלויות. עד 3 מיליון מותר להמשיך לעקוץ, אז עכשיו יחלקו את סכומי הכספים ויפתחו יותר חברות. "יופי" של חקיקה!
שיטת המצליח של מדינת ישראל!  |  26.11.15