אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עזריאלי במו"מ מתקדם לרכישת מתחם שרונה מרקט תמורת 550-450 מיליון שקל

עזריאלי במו"מ מתקדם לרכישת מתחם שרונה מרקט תמורת 550-450 מיליון שקל

המתחם נמצא כיום בבעלות מלאה של חברת גינדי החזקות, והוא מכיל 90 חנויות ודוכני מזון במתכונת של יריד אוכל אירופאי

27.11.2015, 11:18 | אורן פרוינד

קבוצת עזריאלי מנהלת מגעים מתקדמים לרכישת מתחם שוק האוכל שרונה מרקט בתל אביב תמורת 550-450 מיליון שקל. המתחם נמצא כיום בבעלות מלאה של חברת גינדי החזקות, והוא מכיל 90 חנויות ודוכני מזון במתכונת של יריד אוכל אירופאי. שני הצדדים סירבו להתייחס למו"מ שמתנהל, אולם גורמים בשתי החברות אישרו ל"כלכליסט" כי אכן מתקיימים מגעים מתקדמים לקראת עסקה. עוד אמרו כי גינדי החזקות שוקלת מספר הצעות שהוגשו אולם זו של עזריאלי היא הרצינית ביותר.

קראו עוד בכלכליסט

עבור עזריאלי, שבונה בימים אלו את "מרכז עזריאלי שרונה" שסמוך למתחם שוק האוכל שרונה מרקט בתל אביב ומחזיקה בקופתה מיליארד שקל, מדובר בעסקה אטרקטיבית. יחד עם זאת, העסקה עלולה להיתקל במכשול רציני של הרשות להגבלים העסקיים, שכבר טרפדה לעזריאלי עסקה אחת בשנת 2012, כאשר ניהלה מגעים לרכישת קניון "עיר הימים" בנתניה מידי שיכון ובינוי וחברת אזורים, עסקה שלא יצאה בסוף לפועל בעקבות החלטת הממונה.

 

מתחם שרונה, צילום: עמית שעל מתחם שרונה | צילום: עמית שעל מתחם שרונה, צילום: עמית שעל

גינדי החזקות נמצאת בבעלות מלאה של האחים ליטל גינדי מטלון, אבי, רועי, גיא ומנחם גינדי. מתחם שרונה מרקט הוא פרויקט היחיד שלהם בתחום הנדל"ן המסחרי ואחד החשובים בפורטפוליו שלהם. בגינדי מסרבים לחשוף כמה כסף הושקע בפרויקט שרונה מרקט עד כה, אולם על פי ההערכות הושקע בו סכום 400-350 מיליון שקל. תמיר בן שחר מחברת הייעוץ צ'מנסקי בן שחר, הסביר ל"כלכליסט" כי "לפי הערכה שלי מדובר בהשקעה של בין 15 אלף ל-20 אלף שקל למטר ויש שם 8,700 מ"ר, כך שביחד עם עלויות מימון מדובר בהשקעה של כ-200 מיליון שקל. תוסיף לזה את עלות הקרקע, כך שיוצא שמדובר בהשקעה של 350-400 מיליון שקל. הם עשו עבודה יפה מאוד בגימור. זה נכס שהוא יחיד במינו ואי אפשר לשכפל אותו בארץ".

באפריל 2014, שנה ושלושה חודשים לפני הפתיחה שלו ביולי 2015, ניהלה חברת הקניונים מליסרון שבשליטת ליאורה עופר מו"מ לרכישת 50% ממתחם שרונה מרקט לפי שווי של 400 מיליון שקל, אולם המגעים לא הבשילו לכדי עסקה בעקבות חילוקי דעות לגבי המחיר. באוקטובר 2014, כאשר הודיעה גינדי החזקות כי המו"מ מול מליסרון הגיע למבוי סתום, שוויו של המתחם הוערך על ידה בכ-530 מיליון שקל לפי תשואה של 8.5% והכנסה צפויה של 3.1 מיליון שקל בחודש (37.2 מיליון שקל בשנה), לא כולל הכנסות מהחניון שבו 419 חניות.

"החלטנו שהנכס לא עומד על המדף", הצהיר באוקטובר 2014 מנכ"ל שרונה מרקט, שרון מומן ביחס למו"מ שהתפוצץ מול חברת מליסרון. "אנחנו מאמינים בהצלחת המיזם ואוהבים אותו. נפתח אותו, ננהל ונפעיל אותו בעצמנו. זה יהפוך לאייקון תל־אביבי".

הרעיון להקים את שרונה מרקט בתל אביב נולד לאור התפתחות השווקים הקולינריים בבירות אירופה שצוברים תאוצה. מומן טייל בניו יורק ב־2012, וכאשר נכנס עם משפחתו לאיטלי (EATALY) במנהטן, החליט שאת הקונספט הזה הוא רוצה לייבא לישראל.

במתחם מבקרים בממוצע באמצע השבוע 20 אלף אנשים ביום ובסוף השבוע (שישי ושבת) מבקרים בו 75 אלף אנשים. מתוך כלל החנויות והדוכנים, 70% הם חנויות קמעונאיות של אוכל למכירה, והשאר - מתחמי אוכל.

תגיות