אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי מגה: הסדר חוב לדודי ויסמן ושרגא בירן גם ברוזבאד צילום: אוראל כהן עמית שעל

אחרי מגה: הסדר חוב לדודי ויסמן ושרגא בירן גם ברוזבאד

כולל דחייה של שלוש שנים בפירעון הקרן והריבית תמורת ערבות של בירן וויסמן לשלם 7.5 מיליון שקל בתוך שנה ושעבוד חלקי על הקרקע שמחזיקה החברה ברומניה

26.11.2015, 20:31 | אורן פרוינד

אחרי מגה הגיעה תורה של רוזבאד: חברת הנדל"ן הכושלת של בני הדודים שרגא בירן ודודי ויסמן הודיעה הערב (ה') על כניסה להליך של הסדר חוב. החברה הייתה אמורה לשלם את התשלום האחרון בסך של 27 מיליון שקל (קרן וריבית) של אג"ח מסדרה ג' בסוף החודש, כשהפעם בירן וויסמן הודיעו שלא יזרימו כסף לשירות החוב, כפי שעשו בחמש השנים האחרונות. עד כה הזרימו השניים 260 מיליון שקל מכיסם האישי בכדי שהחברה תוכל להמשיך לעמוד בתשלומים, או יותר נכון, כדי לשמור על מוניטין טוב בשוק ההון הישראלי.

קראו עוד בכלכליסט

הערב מפרסמת החברה מתווה ראשוני של הסדר חוב שכולל דחייה של שלוש שנים בפירעון הקרן והריבית תמורת ערבות של בירן וויסמן לשלם 7.5 מיליון שקל בתוך שנה ושעבוד חלקי על הקרקע שמחזיקה החברה ברומניה, אותה היא מתחייבת לממש בתוך שלוש שנים מיום אישור ההסדר, עדיין לא ברור באיזה מחיר.

 , צילום: אוראל כהן עמית שעל צילום: אוראל כהן עמית שעל  , צילום: אוראל כהן עמית שעל

בנוסף, בירן וויסמן, שמחזיקים באופן אישי בחוב של 8 מיליון שקל מתוך סדרה ג', מסכימים להנחית את החוב שלהם למחזיקי האג"ח, כלומר לאפשר למחזיקים לקבל את הכסף שלהם לפני שיבואו בדרישה על החוב. עוד היא מתחייבת להעביר לטובת המחזיקים 2 מיליון שקל מתמורה של נכס שהיא מתכוונת לממש בגרמניה.

הקרקע המדוברת ברומניה היא למעשה 50% מזכויות בקרקע של 61 דונם בבוקרשט שמיועדת לפיתוח של פרויקט דירות למגורים ומסחר. הקרקע ברומניה היא הנכס היחידי המהותי שהחברה מחזיקה לאחר שבנק גרמני מימש לפני מספר חודשים שעבודים על 14 נכסי נדל"ן מניב של החברה בגרמניה כיוון שרוזבאד כשלה לעמוד בפירעון הלוואה של 105 מיליון יורו.

לגבי הקרקע ברומניה, בירן וויסמן מציעים מתווה לחלוקת התזרים ביניהם לבין מחזיקי האג"ח מהמכירה שלה. במידה שהתמורה תהיה מתחת ל-10 מיליון יורו, 75% מהתמורה תועבר למחזיקים והיתרה אליהם. על כל סכום מעבר ל-10 מיליון יורו, התזרים יתחלק חצי חצי בינם לבין המחזיקים (עד פירעון סופי למחזיקים).

במידה שהחברה לא תמכור את הקרקע ברומניה בתום שלוש שנים, היא שומרת לעצמה זכות להאריך את תקופת המכירה בשנה נוספת, אולם אז היא תידרש לשלם 7.5 מיליון שקל נוספים. עד שהחברה תמכור את הנכס, בירן וויסמן ימשיכו לממן את ההוצאות השוטפות של החברה ובמידה שההסדר יאושר, החברה תהפוך להיות פרטית מיום אישור ההסדר ותחדל לפרסם דיווחים למשקיעים.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
שוב תספורת של 50 אחוז
החברים הנכבדים כבר הציעו ערבות אישית שלהם לפני כשנתיים וחזרו בהם כשהרשות איימה להוציא את האג"ח מהמסחר בבורסה. עתה, כשההצעה הנוכחית שלהם היא להוציא את האג"ח מהמסחר בבורסה, אין מניעה שיתנו שוב את הערבות האישית שלהם, שהרי כבר האיום האמור התממש. יואילו החברים הנכבדים לתת ערבות אישית, ולכל הפחות ערבות של ביילסול. מחזיקי האג"ח אינם סוחרי קרקעות במקומות נחשלים והילוו את כספם על סמך אמירות מפורשות של הלווים ויסמן ובירן כי יעמדו מאחורי חובותיהם.
לא רוצה גלח  |  29.11.15
4.
ניתוח עסקה: תספורת כואבת
יתרת אג"ח וחוב סה"כ ע.נ. 46.7 מיליון . מוחזק ע, ביילסול 8.3 מיליון ענ והציבור 38.4 ענ .חוב כולל הצמדה למדד של 5.78 אחוז = 40.6 מיליון שח שווי קרקע ברומניה: סהכ : 61 דונם עם זכויות בניה של 274 אלף מ"ר והלוואה של 15.7 מיליון יורו השותף: לפני : 137 אלף מ"ר וחלק בהלוואה של 7.85 מיליון יורו אחרי: 195 אלף מ"ר וחלק בהלוואה של 15.7 מיליון יורו הפרש: רכש 58 אלף מ"ר במחיר של 7.85 מיליון יורו = 135 יורו למטר רוזבאד: תחזיק ב-79 אלף מ"ר ובהנחה של מחיר זהה למ"ר אז שווי 10.7 מיליון יורו בהנחה שהנכס ימכר ב-10 מיליון יורו נטו (לא צפוי מס שכן הנכס נרכש כולו ב-71 מיליון יורו) אז שיעור הכיסוי של החוב ללא ריבית צבורה כ- 75% , בהתאם לתנאי ההסדר. חישוב חילופי: מהדוח הכספי:" באופן עקרוני, בהתאם לתכנית הפרויקט שאושרה ע"י העירייה, ולתוכנית האדריכלית אשר הוכנה לבקשת החברה הרומנית, חלוקת הייעודים הינה כ- %66 משרדים, %52 מגורים וכ- %2 מסחר, אך התוכנית מאפשרת גמישות במימוש הפרויקט," יתכן כי חלוקת המ"ר בין משרדים/מגורים ומזחר שונה בין השותף לחברה ועל כן לא ניתן ליחס אותו שווי למ"ר. שווי ההשקעה בספרים: "יתרת ההשקעה של החברה בחברת הקרקע ברומניה )כולל הלוואות הבעלים שהועמדו לה לצורך מימון רכישת הקרקע ברומניה, ליום 30 ביוני מסתכמת לסך 82 מיליון שח." מנגד רשומה הלוואה לבנק הרומני בסך 32 מיליון שח. סה"כ שווי ההשקעה נטו 50 מיליון שח. פער לא מהותי. ניתן לומר כי שווי הקרקע לרוזבאד הינו כ-10 מיליון יורו כיום, כאשר שווי הקרקע יורד בכל שנה במונחים שקליים עקב חולשת המטבע הרומני. מטעמי שמרנות אני מעריך את שווי הקרקע ב- 7 מיליון יורו במכירה, סה"כ התמורות שיגיעו למחזיקי אגח מהציבור כ- 21 מיליון שח שזה בערך 50 מחוב האגח ללא הריבית.(לפי חלוקה 75%-25% בין אגח ציבור לבעלי השליטה) השאלה היא אם לאחר 3 שנים , בעלי השליטה יהיו מוכנים לשלם עוד 30 מיליון שח כולל הריבית. אם לא האגח שווה בערך 40 אגורות.
HAYEK  |  27.11.15
לכל התגובות