אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניו יורק פותחת חזית נגד המלח: מסעדות יחויבו לסמן מנות עם ריכוז גבוה של נתרן

ניו יורק פותחת חזית נגד המלח: מסעדות יחויבו לסמן מנות עם ריכוז גבוה של נתרן

לאחר שנאסר עליהם להשתמש בשומן טראנס, בעלי מסעדות ייאלצו להוסיף סמל של מלחייה ליד מנות שריכוז הנתרן בהן גבוה מהרמה המומלצת של 2,300 מיליגרם. נשיאת איגוד המסעדות בעיר: "מקשים עלינו להצליח"

30.11.2015, 12:07 | שירות כלכליסט
השבוע נכנס לתוקפו החוק בניו יורק שמחייב את המסעדות להתחיל להוסיף סימן מיוחד ליד מנות בעלות ריכוז גבוה של מלח. החוק הזה, הראשון מסוגו, יוצא לדרך החל מיום שלישי ויחייב הוספת סמל של מלחייה ליד מנות מסוימות, כולל כריכים וסלטים, שריכוז הנתרן בהן גבוה מהרמה המומלצת של 2,300 מיליגרם. זהו האחרון בשורה של צעדים תזונתיים שבהם נקטה העיר. מומחי תזונה מזהירים כי כמויות גדולות של מלח גורמות ללחץ דם גבוה ולבעיות לב.

"בעזרת אזהרת הנתרן הגבוה, תושבי ניו יורק יקבלו גישה קלה למידע שיכול להשפיע על הבריאות שלהם", מסרה נציבת הבריאות בעירייה, ד"ר מארי באסט בעת אישור החוק בספטמבר.

קראו עוד בכלכליסט

האמריקאי הממוצע צורך בממוצע 3,400 מ"ג של מלח ביום. תומכי החוק טוענים כי כעת יוכלו הסועדים לדעת כמה נתרן הם צורכים. מנה של המבורגר על גבינת צ'דר ובייקון המוגשת ברשת TGI פריידי לדוגמה כוללת 4,280 מ"ג.

מנגד, יצרני המלח אומרים כי העיר פועלת על סמך תובנות שגויות לגבי הסיכונים של מלח בתזונה של תושבי ניו יורק. לדבריהם, סקר בינלאומי שבו השתתפו 100 אלף אנשים מצא כי צריכת המלח של מרביתם היא בגבולות הסביר.

הסמל שבעלי מסעדות יחויבו להוסיף לתפריט הסמל שבעלי מסעדות יחויבו להוסיף לתפריט הסמל שבעלי מסעדות יחויבו להוסיף לתפריט

בנוסף, בעלי המסעדות טוענים כי היוזמות הבריאותיות לא צריכות להתמקד רק ברכיב אחד, ושהעיר לא צריכה ליצור מערכות אזהרה משל עצמה כשהממשל הפדראלי עובד על יצירת מערכת הנחיות חדשה בנוגע לצריכה הבריאה של נתרן. "כל אחד מהחוקים המסורבלים האלה מקשה יותר על מסעדות להצליח", מסרה בתגובה נשיאת איגוד המסעדות של ניו יורק מליסה פליישוט. ניו יורק הייתה בין המקומות הראשונים שאסרו על שימוש בשומן טרנס במסעדות, והיא אילצה מסעדות לפרסם את כמות הקלוריות של המנות. ראש העיר לשעבר מייקל בלומברג אף ניסה להגביל את הגודל של משקאות קלים.

לפי הערכות משרד הבריאות בעיריית ניו יורק, הסימול ישפיע על 10% מהפריטים בתפריטים ברשתות המזון הפועלות בניו יורק.

תגיות