אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ריאליטי עמוק באדמה צילום: באדיבות יס דוקו

ריאליטי עמוק באדמה

כך נגעו צילומי סדרת הדוקו "עסק משפחתי" בבנות משפחת סמיונוב, דור רביעי בעסקי המצבות ומפיקות הלוויות והאזכרות הראשונות בישראל

01.12.2015, 08:44 | איתי לב

הכלל הלא כתוב של עסקים משפחתיים הוא "דור ראשון בונה, דור שני נהנה, דור שלישי הורס". לא מעט עסקים משפחתיים בישראל עוברים כיום לידי הדור השלישי, ולפי הסטטיסטיקה - רק אחד מעשרים ישרוד את המעבר.

זה הרקע ל"עסק משפחתי", סדרה ישראלית חדשה בת שלושה פרקים של הבמאי צביקה בינדר ("הטוקבקיסטים") שעלתה בשבוע שעבר ב־yes דוקו ו־yes V.O.D. הסדרה עוקבת אחרי שלוש משפחות שמפעילות עסק: אחת מחזיקה מפעל לייצור כבלי חשמל ושקעים, השנייה היא משפחתה של גורו הקוסמטיקה חווה זינגבוים, והשלישית היא משפחת בוני מצבות שמחפשת אפיקי צמיחה חדשים. על אף המתח הרב שבמלחמות ההישרדות המשפחתיות, שיתוף הפעולה של בני המשפחה מספק לצופה לא מעט רגעים מצחיקים, וכמה כמעט מרגשים.

קארין סמיונוב ואחותה לורן הן דור רביעי לעסק המשפחתי סמיונוב מצבות. בסדרה היא ואחותה מחפשות את מקומן בתחום הגברי הסגור ומנסות להפיח חיים בעסק הגוסס - תרתי משמע - בעזרת שירות חדשני, היחיד בארץ לטענתן, להפקת לוויות ואזכרות. ברקע אביהן, רוני סמיונוב, שעדיין נלחם על מחייתו כבונה מצבות, והדוד שירד מהארץ והפך למסעדן מצליח בארצות הברית.

"המצלמה השפיעה מאוד על ההתרחשויות", מספרת קארין. "צוות הצילום תמיד הצטרף למצב קיים, לא היה ממש תכנון. הרגשתי עם זה נוח כי אני אדם פתוח ומשתף, לאחותי היה קצת יותר קשה. פעם אחת, אחרי מריבה עם אחותי מול המצלמות, היא אמרה לי 'אני לא מאמינה שצילמו את כל זה'. אבל אלמלא המצלמה היינו מסתגרות ומחליקות את הדברים. השיחה היזומה גרמה לנו לפתוח דברים".

מימין: לורן וקארין סמיונוב; קארין: "קשה להיות בתחום המצבות בישראל, נקודה", צילום: באדיבות יס דוקו מימין: לורן וקארין סמיונוב; קארין: "קשה להיות בתחום המצבות בישראל, נקודה" | צילום: באדיבות יס דוקו מימין: לורן וקארין סמיונוב; קארין: "קשה להיות בתחום המצבות בישראל, נקודה", צילום: באדיבות יס דוקו

קשה להיות יזם צעיר בתחום המצבות בישראל?

"קשה להיות בתחום המצבות בישראל, נקודה. זה לא קשור בגיל או ביזם, אלא בעובדה שזה תחום הולך ונעלם. היום קוברים יותר בקירות, בקבורת סנהדרין, ומצבות זה לא רווחי. התחום תקוע. לכן אני ואחותי ניסינו לפתח את תחום ההלוויה וטקס הפרידה עצמם".

וזה לא הצליח?

"ההלוויות הצליחו, וגם האזכרות. היו ימים שהיינו עושות שלוש הלוויות ביום. כל יום היו אזכרות, לא היה חסר. הבעיה היתה

עם המצבות: יש הרבה גברים, דת ומוסדות דת בתחום, ונורא קשה להפריח שם דברים חדשים. מסתכלים עלינו, שתי בחורות צעירות, ואומרים 'מי אתן ומה אתן קשורות לתחום הזה'".

איך זה להיות גיבורת סדרה דוקומנטרית?

"היום אני מסתכלת על עצמי בסדרה בצורה קצת מרוחקת. אני כבר לא אותו אדם מאז, אני אוהבת את עצמי יותר".

הסדרה שיקפה את החיים שלכן באמת?

"תראה, עברנו הרבה דברים בדרך. להיות בהלוויות זה דבר קשה והתרגלנו לזה בגלל העסק, אבל פתאום איבדנו את אמא שלי, ואני ואחותי קיבלנו זבנג. פתאום הרגשנו שינוי ברצון שלנו להתעסק במוות".

וזה לא מופיע בסדרה?

"לא. הכל קרה כל כך מהר שאפילו לא הספקנו לעדכן את ההפקה. אנחנו הפקנו את ההלוויה של אמא".

תגיות