אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כל המידע שנאסף בצמיד הכושר שלכם כנראה מיותר

כל המידע שנאסף בצמיד הכושר שלכם כנראה מיותר

רופאים בארה"ב נתקלים ביותר ויותר פציינטים שמגיעים אליהם עם גיליונות של מידע ומבקשים אבחנה, הבעיה היא שאין להם מה לעשות עם כל הנתונים הללו

01.12.2015, 11:43 | עומר כביר

יותר ויותר רופאים בארה"ב נתקלים לאחרונה בתופעה הזו: מטופלים שמגיעים עם רשימה ארוכה של נתונים פיזיולוגיים שאספו צמידי הכושר או השעונים החכמים שלהם, ומבקשים אבחנה. יש רק בעיה אחת, למרבית הרופאים אין מושג מה לעשות עם שטף המידע הזה.  

קראו עוד בכלכליסט

לפי נתונים של חברת המחקר IDC, במהלך 2015 יישלחו יותר מ-76 מיליון שעונים חכמים דוגמת האפל ווטש או צמידי כושר מתוצרת פיטביט. מכשירים אלו אוספים בדרך קבע מידע כמו דופק לב או שריפת קלוריות, ורבים מהמשתמשים מקווים לנצל את המידע הזה בעת ביקור רופא. 

צמידי הכושר של פיטביט צמידי הכושר של פיטביט צמידי הכושר של פיטביט

ואולם, לפי דיווח של מגזין MIT Technology Review, רופאים וחוקרים רבים מפקפקים בערך שאפשר להפיק מנתונים אלו, וכן באמינותם. “אני אונקולוג, ומגיעים אלי הרבה מטופלים שאוספים נתונים מגוונים על עצמם", אמר למגזין ד"ר אנדרו טריסטר ממכון המחקר Sage Bionetworks. “הם מגיעים עם קבצי אקסל ארוכים מאוד, עם כל המידע הזה, ואין לי מושג מה לעשות אתו. קשה מאוד לפרש את המגמות שמגיעות מהמידע הזה".

ד"ר נייל סהגל, חוקר בכיר במרכז לחדשנות דיגיטלית של אוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו, הוסיף: “רופאים מטפלים לא יכולים לעשות הרבה עם מספר הצעדים שאת צועדת בכל יום”. ואם לא די בכך, גם אמינות המידע לא מרשימה במיוחד. סהגל ועמיתיו השוו את המידע שאוספים צמידי כושר למידע איכותי שנאסף בהמשך שנתיים במספר מחקרים קליניים, ומצאו שמעט מאוד מכשירים אמינים כמו מכשור רפואי.

לדברי טריסטר וסנגהל, הערך הרפואי האמיתי של צמידי כושר ושעונים חכמים לא יגיע מניטור קבוע של מדדי פעילות גופנית, אלא מיישומים מתוחכמים יותר. למשל, צמיד של חברת Empatica שמסוגל להתריע על התקפי פרכוסים באמצעות ניטור המוליכות החשמלית של העור. עם זאת, גם למכשירים הקיימים יש ערך בפני עצמם, ולו רק בזכות העובדה שהם מעודדים אנשים לבצע יותר פעילות גופנית.

תגיות