אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקלד לך תמונה: אפליקציית בינה מלאכותית הופכת לתופעת רשת

פורצי הדרך

הקלד לך תמונה: אפליקציית בינה מלאכותית הופכת לתופעת רשת

דיפ דרים, הדור הבא? WordsEye יוצרת תמונות תלת ממד בהתאם לתיאור שמקליד המשתמש. כרגע היא זמינה באופן מוגבל, אך הרשתות החברתיות כבר מלאות ביצירותיה הסוריאליסטיות

01.12.2015, 16:01 | נמרוד צוק
אחרי דיפ דרים של גוגל, עוד יישום ויזואלי מעניין לבינה מלאכותית הופך לתופעת רשת: מדובר ב-WordsEye, אפליקציית ווב חדשה שהופכת תיאורי סצנות בשפה טבעית לאימג'ים, באמצעות ניתוח ממוחשב של הטקסט ומחולל גרפיקת תלת ממד. בשלב זה היא מצויה בגרסת בטא סגורה וניתן להשתמש בה רק לאחר הרשמה וקבלת קוד גישה מהחברה, אבל אלו שנכנסו לרשימה כבר התחילו להציף את הרשתות החברתיות באימג'ים סוריאליסטיים למראה. בקרוב מבטיחה החברה לשחרר גם אפליקציות לאייפון ואנדרואיד.

קראו עוד בכלכליסט

ההפעלה פשוטה להפליא: מקלידים משפט כלשהו, כמו "עכברוש על חתול על פרת כריסמס" או "התוכי הגדול יושב על קוביה כסופה, האדמה היא מים, מזג האוויר ערפילי והפלינגו נמצא כחצי מטר משמאל לקוביה". המערכת מפענחת את התיאור, בוחרת את המודלים התלת מימדיים המתאימים ביותר מתוך מאגר מוכן של כמה אלפי עצמים, בונה את הסצנה הבסיסית, ומאפשרת למשתמש לבחור את זווית המבט ולהוסיף אפקטים ויזואליים כמו צבעי שמן או ערבול. לתוצאה אפשר להוסיף תמונות וטקסטים כדי ליצור תכנים כמו יצירות אמנות, ממים, כרטיסי ברכה או תגובות ויזואליות לשימוש ברשתות חברתיות.

כך נראית התוצאה הסופית כך נראית התוצאה הסופית כך נראית התוצאה הסופית

את WordsEye הקימו ב-2013 היזמים בוב קוין וגרי זאמצ'יק. החברה פועלת מניו יורק וגייסה עד כה 725 אלף דולר. הטכנולגיה פותחה על ידי המייסדים במשך מספר שנים כחלק מלימודיהם באונ' קולומביה. בשלב זה הם לא מספקים פרטים רבים על האופן בו היא פועלת, מעבר להסבר כי היא מתבססת על מאגר נתונים גדול של מידע בלשני, כמו גם ידע על עצמים, החלקים שמרכיבים אותם והמאפיינים הוויזואליים שלהם. כפי הנראה מעורבת בתהליך גם בינה מלאכותית מסוג למידה עמוקה.

המודל העסקי, אומרים המייסדים, יתבסס על חלוקת האפליקציה למשתמשים בחינם ומכירה של מודלים תלת מימדיים ותכנים בתוך האפליקציה לחברות מסחריות ולמותגים שירצו לקדם את עצמם ויראלית כחלק מהתכנים שהמשתמשים יוצרים.

WordsEye מצטרפת לשורה של מיזמים ומחקרים מעניינים שמציעים שימושים חדשים לבינה מלאכותית - פיתוח חדש של מיקרוסופט שנחשף השבוע, לדוגמה, מאפשר למחשב לענות על שאלות ספציפיות בנוגע לתוכן של צילומים, ברמת דיוק דומה למענה אנושי. פרויקט אחר, שיצר דוקטורנט למדעי המחשב מסטנדפורד בשם אנדרה קרפטי, מאפשר למחשב לתת ציונים לתמונות סלפי לאחר שלמד מה נחשב פופולרי בקרב חברים ברשתות חברתיות.

תגיות