אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הניסיון בבורסה מלמד: דצמבר ירוק וינואר אדום צילום: shutterstock

הניסיון בבורסה מלמד: דצמבר ירוק וינואר אדום

נתוני מדד ת"א 25 בשנים 2015-2000 מצביעים על תשואה חודשית ממוצעת של כ-2.2% בחודשי דצמבר ואילו בחודשי ינואר נרשמו הביצועים הגרועים ביותר בשנה, עם תשואה שלילית של כ- 1.9% בממוצע

02.12.2015, 14:37 | אמיר רוזנבאום

ראלי סוף שנה הינו מיתוס נפוץ וחובק עולם בקרב סוחרים רבים בשוק ההון. אמונה זו טוענת שלקראת סוף השנה זורמים כספים רבים לשוק ומייצרות תשואה חיובית למנהלי ההשקעות. ממצאי בדיקה שנערכה חברת "שווי הוגן" המתמחה ביעוץ כלכלי עולה כי בסיכוי גבוה יותר, מדד ת"א 25 ירשום תשואה חיובית בחודשי נובמבר-דצמבר, ובחודשי ינואר ירשום תשואה שלילית.

קראו עוד בכלכליסט

עוד עולה כי בשנים הבודדות בהן נרשמה תשואה שלילית בחודש נובמבר, נרשמה תשואה גבוהה יותר בכ-6.5% בממוצע בחודשי דצמבר. כמו כן, לאורך השנים חודשי ינואר ויוני רשמו את הביצועים הגרועים ביותר בממוצע.

מדד ת"א 25 גרף מדד ת"א 25 גרף מדד ת"א 25 גרף

בחודש נובמבר הנוכחי מדד ת"א 25 איבד כ-0.8% משוויו, תוצאה יחסית חלשה בהתחשב בכך שלאורך 16 השנים שנבדקו, נרשמה תשואה חיובית בכ-69% מחודשי נובמבר, לעומת כ-58% בכלל חודשי השנה, כאשר התשואה הממוצעת בחודשי נובמבר עמדה על כ-2.6%.

 

התשואה הממוצעת בחודשי דצמבר, מעט נמוכה יותר ועמדה על כ-2.2%, עם תשואה חיובית בכ-60% מחודשי דצמבר, אולם לאורך השנים שנבדקו, בארבע השנים הבודדות בהן נרשמה תשואה שלילית בחודש נובמבר עם תשואה שלילית ממוצעת של כ-4.7%, בחודשי דצמבר באותן שנים נרשמה תשואה ממוצעת חיובית של כ-1.8%.

 

החודשים הגרועים ביותר מבחינה סטטיסטית, הינם החודשים ינואר ויוני. בחודשי ינואר, נרשמה תשואה שלילית ממוצעת בשיעור של כ-1.9% והנמוכה ביותר בשנה, עם שכיחות של כ-62% לתשואה שלילית. בחודשי יוני, נרשמה תשואה שלילית בשיעור של כ-1.6%, עם השכיחות הגבוהה ביותר של כ-75% לתשואה שלילית. לעומת זאת, בחודשים העוקבים - פברואר ויולי, נרשמה השכיחות הגבוהה ביותר של כ-75% לתשואה חיובית, עם תשואה ממוצעת בשיעור של כ-2% וכ-1.5% בהתאמה.

מדד ת"א 25 טבלה מדד ת"א 25 טבלה מדד ת"א 25 טבלה

לדברי רו"ח אלי אלעל, מנכ"ל שווי הוגן: "אמנם נתוני העבר לא בהכרח מצביעים על תוצאות העתיד, אולם הממצאים עד כה עולים בקנה אחד עם המיתוס סביב תופעת ראלי סוף שנה, והתוצאות מרמזות כי שיקולי סוף שנה כגון, שיקולי מס, בונוסים ותשואות יעד של תיקי ההשקעות, יתכן ומובילים לעיתים את המשקיעים להזרים ביקוש גבוה למניות המדד בסוף השנה הקלנדרית".

תגיות