אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובש מסתורי גרם להפסקת ייצור מעדני YOLO של תנובה

בלעדי לכלכליסט

עובש מסתורי גרם להפסקת ייצור מעדני YOLO של תנובה

במקום להרחיב את מותג יולו כמתוכנן, ולהשיק מעדן עם קצפת, תנובה מנסה בימים אלה להתגבר על עובש שהתפשט במוצר הדגל שלה ומאיים לפגוע בתדמיתו

03.12.2015, 07:01 | נורית קדוש

תקלה מתמשכת בקו הייצור היא הגורם להיעדרותו של מעדן החלב יולו (YOLO) של תנובה ממדפי רשתות השיווק זה עשרה ימים, כך נודע ל"כלכליסט". התקלה גרמה למוצר החלבי להעלות עובש ועל כן לא התאפשר לשווקו. טכנאים הגיעו מחו"ל והמכונה פורקה לגורמים ‑ אך מקור התקלה טרם אותר.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בתקלה שעלולה לגרום לפגיעת תדמית קשה במותג הדגל של תנובה, שבהשקתו הושקעו 60 מיליון שקל ‑ ובמיוחד על רקע השקות חדשות תחת המותג שתכננה תנובה לתקופה הקרובה, ובהן מעדן יולו עם קצפת. ההערכות הן כי תנובה תדחה את ההשקות המתוכננות, נוכח הסמיכות לתקלה ופוטנציאל הנזק התדמיתי הטמון בה.

 יולו, צילום: עמית שעל יולו | צילום: עמית שעל  יולו, צילום: עמית שעל

פרק הזמן הממושך שיולו נעדר מהמדפים הוביל לשמועות בענף המזון שלפיהן תנובה מתמודדת עם זיהום בקו הייצור, טענה שדוחים על הסף בסביבת המחלבה. לטענת גורמים בתנובה, המחלבה גילתה לפני שבועות אחדים בעיה באריזה: רדיד המצוי מתחת למכסה הפלסטיק, נמצא לא סגור הרמטית, וחדירת אוויר דרך הרדיד היא שיצרה את העובש. להערכת הצוות הטכני שהגיע מחו"ל, התקלה תיפתר בתוך ימים, אולם גם במצב כזה לתנובה ייקח פרק זמן ממושך כדי לייצר מלאי מספיק עבור כל החנויות.

בסביבת תנובה טוענים כי מלכתחילה מלאי היולו היה מצומצם לאחרונה, שכן המחלבה הקטינה את היקף הייצור של מוצרים מסוימים לטובת הרחבת הייצור של מוצרי בסיס, כדוגמת חלב וגבינה לבנה, על רקע הירידה בכמות החלב בענף מאז גלי החום שפקדו את ספטמבר ואוקטובר ופגעו בתנובת החלב של הפרות.

ההשקעה בפרסום לא עזרה ליולו לאורך זמן

השקת יולו בפברואר השנה ‑ שהיתה על תקן פתיחת קטגוריה חדשה של מעדני חלב למבוגרים ‑ היא המהלך השיווקי המשמעותי ביותר שרשמה תנובה מאז המחאה החברתית של 2011. בהליך פיתוח המוצר ורכישת הציוד השקיעה תנובה 40 מיליון שקל, ו־20 מיליון שקל הושקעו בשיווק לאורך שנת ההשקה.

בעקבות ההשקה רשם השנה שוק מעדני החלב התאוששות, לאחר שסבל בשנים האחרונות מירידה מתמשכת במכירות. מכירות הקטגוריה, שהסתכמו ב־2011 ב־584 מיליון שקל, ירדו בעקביות במשך שלוש שנים, עד שב־2014 הסתכמו ב־524 מיליון שקל. על פי הערכות, בסוף 2015 הן צפויות להתייצב על 560 מיליון שקל.

מחסור ביולו ברשתות השיווק. המלאי הצטמצם עוד לפני התקלה מחסור ביולו ברשתות השיווק. המלאי הצטמצם עוד לפני התקלה מחסור ביולו ברשתות השיווק. המלאי הצטמצם עוד לפני התקלה

הצמיחה בקטגוריה נבעה בין היתר מהשקעות חריגות בפרסום מעדני החלב. על פי נתוני בקרת יפעת, השקיעה תנובה במחירים ריאליים ביולו בתשעת החודשים הראשונים של השנה 12.28 מיליון שקל. מנגד, שטראוס, בניסיון למנוע פגיעה במותג הדגל מילקי, הגדילה את ההשקעה בפרסום מילקי ל־8.79 מיליון שקל בתקופה זו, לעומת 6.28 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של 2014. אלא שההשקעה הרבה בפרסום לא סייעה ליולו בטווח הארוך: על פי נתוני סטורנקסט, נתח השוק של המותג בנובמבר עמד על 5.4% בלבד. בחודש ההשקה עמד נתח השוק של יולו על 18.9% ממכירות מעדני החלב, ומאז הלכו מכירותיו ונסוגו.

שטראוס כבר השיקה את מילקי גולד

 

על רקע הציפיות להשקת יולו עם קצפת בנובמבר, התחדשה שטראוס במותג מילקי שנושא את השם "מילקי גולד", שבדומה ליולו מבוסס על שוקולד אמיתי. כעת נראה שההשקה של שטראוס הקדימה את זמנה, שכן תנובה תדחה את הרחבת מותג יולו למועד מאוחר יותר.

מתנובה נמסר בתגובה: "לצערנו קיימים חוסרים ביולו מאז ספטמבר בעקבות המחסור בחלב גולמי וההחלטה שהתקבלה בתנובה כתוצאה ממחסור זה לנתב את החלב הגולמי לייצור מוצרי בסיס כמו חלב גבינה ואשל.

"בנוסף גילינו לפני מספר שבועות שאף שהמוצר יוצא מהמפעל תקין, ייתכן שבחלק מהמוצרים מכסה המוצר אינו אטום הרמטית. עם הגילוי עצרנו את הייצור כדי לאפשר בדיקות מעמיקות יותר, לרבות הבאת צוות טכני מחו"ל. עצירת הייצור לצד המחסור בחלב גולמי הובילה לחוסרים בשוק. אנו מאמינים כי נחזור לייצור מלא בימים הקרובים".

תגיות

75 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

72.
הכי טוב לא לקנות ולא לאכול "מעדנים"
מלא בסוכר, שומן, ומספרי E למיניהם. תשאירו את הנקניקים (ניטריט מסרטן), ה"מעדנים", מאפים מוכנים: מלאווח, ג'חנון, בורקס (שומן רווי ושומן טרנס), והשניצלים (עשוי משאריות ופסולת של תעשיית הבשר שנטחנים למשחה) וכן עוגות ועוגיות מוכנות (סוכר ושומן רווי, מספרי E מסתוריים) ומשקאות כגון קולה על המדפים ותקנו אוכל כמה שפחות מעובד: לחם מלא, קמח מלא, ירקות(גם קפואים), פירות, קטניות, בשרים רזים, ביצים, דגים. לגבי המתקה אני משתמש בממתיק מלאכותי, שכן בעוד שלגבי ממתיקים מלאכותיים יש דעות סותרות לגבי נזקים לגבי סוכר יש תמימות דעים שהוא מזיק. אם נערכים נכון לא צריך להשקיע בממוצע יותר משעה ביום על הכנות ובישולים וכך מרוויחים אוכל טעים מאוד, טרי, במקרים רבים זול, ולא פחות חשוב בריא. אני הפסקתי לפני שנה וקצת לצרוך את הנ"ל וכן הפסקתי לשתות קולה ומאז: אין לי יותר כמעט כלל כאבי ראש (היו לי 1-2 כל שבוע), אני ישן יותר טוב בלילות, היו לי בעיות עור ברגל שנרפאו, ואני מרגיש יותר עירני וחד.
ס. , צפון  |  04.12.15
71.
אחרי שטעמתי יולו לא יכול לחזור למילקי
היולו טעים ברמות. המילקי לידו מרגיש כמו משהו נחות. שנים אכלתי רק מילקי. פעם אחת ניסיתי יולו. אח"כ קניתי שוב מילקי ופתאום הוא הרגיש כמו משהו זול ולא ממש טעים. חזרתי ליולו ומאז אני אוכל רק יולו. רואים שתנובה השקיעו. יצא ממש טעים והמרקם מעולה. פשוט מעדן פצצה!
רונן  |  03.12.15
לכל התגובות