אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
UMake הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר מהמשקיעים של ווייז צילום: יח"צ

UMake הישראלית מגייסת 5 מיליון דולר מהמשקיעים של ווייז

אפליקציית עיצוב התלת ממד, שהוצגה במסגרת השקת האייפד פרו, מאפשרת שרטוט מודל ללא שימוש בעכבר ובכך מקצרת משמעותית את הזמן הנדרש לשם כך

03.12.2015, 16:30 | אסף גלעד

UMake, אפליקציית עיצוב התלת-ממד של אביתר מאיר ואריק ספיר, מגייסת סיבוב ראשון בהיקף של 5 מיליון דולר ממשקיעי ומנהלי ווייז. הסיבוב מובל בידי קרן בלוראן האמריקאית (BlueRun), המשקיעה הגדולה ביותר בווייז בטרם זו נמכרה לגוגל, ומשתתפים בו נועם ברדין, מנכ"ל ווייז לשעבר ובריאן מק'קלנדון, לשעבר מנהל יחידת המפות של גוגל. מק'קלנדון הוא מפתח גוגל Earth ומי שניהל את רכישת ווייז ב-1.1 מיליארד דולר, שגוייס לאחרונה לאובר בכדי לנהל את פיתוח הרכב האוטונומי שלה.  

קראו עוד בכלכליסט

עוד השתתפו בסיבוב הגיוס קרן UpWest Labs של גיל בן-ארצי, שולי גלילי ולירון פטרושקה, שהפעילה את המאיץ בעמק הסיליקון בו צמחה יומייק. את גיוס הסבב האיץ שיתוף פעולה הדוק שמנהלת יומייק עם אפל בשנה האחרונה: יומייק הוצגה על ידי סמנכ"ל השיווק של אפל, פיל שילר, בהכרזת האייפד פרו בספטמבר האחרון. שילר הדגים על הבמה את אופן הפעילות של האפליקציה ואף כינה אותה חלק מ"הדור הבא של המוצרים".

אפליקציית Umake, צילום: יח"צ אפליקציית Umake | צילום: יח"צ אפליקציית Umake, צילום: יח"צ

אפליקציית UMake נוסדה בידי המעצבים אביתר מאיר ואריק ספיר והיא מאפשרת לשרטט מודל תלת ממדי בקלות יחסית על גבי אייפד פרו. הטאבלט, שיצא לחנויות בחודש שעבר, הוא הראשון שהשיקה אפל עם עט סטיילוס. האפליקציה מוצעת להורדה חינמית בחנות של iOS, ומציעה גם גרסה למעצבים מקצועיים בעלות של 15 דולר לחודש או 150 דולר לשנה.

בעברם היו מאיר וספיר העובדים השכירים הראשונים של ויז'ואל טאו, חברה ישראלית שפיתחה מנוע שרטוט מקוון על גבי הרשת, ונמכרה ב-2009 לאוטודסק ב-25 מיליון דולר. את אפליקציית UMake פיתחו בשנה שעברה, לאחר שעזבו את אוטודסק. הרעיון היה לבנות אפליקציה שתאפשר לשרטט באופן ידני ובאמצעות סטיילוס אובייקטים תלת ממדיים בפלטפורמות מובייל.

אפליקציית Umake, צילום: יח"צ אפליקציית Umake | צילום: יח"צ אפליקציית Umake, צילום: יח"צ

ביומייק מתגאים בזמן שרטוט קצר יותר מאשר באפלקציות מתחרות. בכדי לשרטט מודל תלת ממדי בעזר האפליקציה, כל מה שנדרש הוא להציב משטח וירטואלי, להוציא ממנו ניצב ולשרטט סביבו מכונית או ספה תוך הזזת המשטח באמצעות כף היד. "אנחנו רוצים לחזור לחוויה הטבעית יותר לגוף, אבל בצורה מודרנית ומותחכמת יותר", הסביר ל"כלכליסט" אביתר מאיר, אחד המייסדים ומומחה ותיק לגרפיקה ממוחשבת.  

משימה דומה אפשרית באפליקציות מתחרות רק עם שימוש בעכבר ובאמצעות מגוון של פונקציות. למרות שהשימוש בעכבר הפך לנורמה ב-30 השנה האחרונות, הסטיילוס הומצא ונכנס לשימוש עוד בשנות השישים, אך לא זכה אז להצלחה.

תגיות