אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הכלכלנים מגיבים להודעה של דראגי: "טוב שפעל, אבל לשווקים זה לא מספיק"

דויטשה בנק: "מריו דראגי הוא האויב הכי גדול של עצמו. מתקשה לעמוד ברף הגבוה שהציג"; פסגות: "דראגי נמנע מלספק לשווקים את רצונם, ולכן אלו הגיבו בחריפות"

03.12.2015, 17:24 | אמיר רוזנבאום

הבנק האירופי המרכזי טלטל היום (ה') את השווקים באירופה והקפיץ את היורו מול המטבעות המרכזיים בעולם. האנליסטים בשוק, סבורים כי ההחלטה של הבנק שגררה תגובות חריפות בשוק - היא זמנית וכי מדובר בתיקון לעליות שנרשמו בשבועות האחרונים.

לפי הבנק האירופי (ECB) בראשות של הנשיא מריו דראגי, הריבית על הפיקדונות ב-0.1% לרמה של מינוס 0.3%. הריבית על היורו (באנג'מארק) נותרה ללא שינוי, ברמה של 0.05%. בנוסף לשינויים בריבית, נשיא הבנק האירופי הכריז על הארכה של חצי שנה לתוכנית ההקלה הכמותית. השווקים לא נותרו אידישים להחלטה והגיבו בירידות חדות, היורו מנגד התחזק באופן משמעותי אל מול שאר המטבעות בעולם.

קראו עוד בכלכליסט

אורי גרינפלד, כלכלן ואסטרטג ראשי בפסגות, סבור כי "מריו דראגי אמנם פעל בדיוק בהתאם להערכות המוקדמות שלנו אבל לשווקים זה לא הספיק. ההבטחות של דראגי בשבועות האחרונים להציג בדצמבר כלים מוניטריים חדשים יצרו ציפיה בקרב המשקיעים להגדלה של תוכנית הרכישות. מכיוון שדראגי נמנע כרגע מלספק לשווקים את רצונם השווקים הגיבו בירידות חדות גם במניות וגם באג"ח ובהתחזקות היורו.

עוד הוסיף גרינפלד כי "לאור הצפי להעלאת ריבית בארה"ב והרחבה כמותית באירופה ישנה קונספציה כי הדולר חייב להתחזק מול היורו במהלך השנה הקרובה. עם זאת השוק מראה לנו שוב שכל ניסיון לחזות את שערי המט"ח נידונים מראש לכישלון וכי מה שחשוב באמת זה השינויים בציפיות השווקים", אמר.

לסיכום אמר גרינפלד "חשוב לזכור שהירידות החדות שנרשמות בעקבות ההחלטה, כמו גם התחזקות היורו הן בסך הכל תיקון לעליות בשווקים בשבועות האחרונים על רקע הציפיות לתוכנית גרנדיוזית יותר מצדו של דראגי. לא מדובר על מגמה".

 

בדויטשה בנק טוענים כי מריו דראגי הוא האויב הכי גדול של עצמו. "באופן אירוני, הבעיה הכי גדולה של דראגי היא האמינות. אירועי העבר מראים כי הרף הגבוה שהוא עצמו קבע - מקשים על אירופה להתאושש".

בחברת הביטוח הגדולה באירופה, אליאנץ סבורים כי "תנועות חדות בשיעורי הריבית ובשערי חליפין יכולות לגרום לתנודתיות בשווקים, בעיקר למניות. חוסר היציבות במחירים יעמיד בפני הבנקים המרכזיים אתגר לנסות ולצמצם את התנודתיות".

תגיות