אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בורסות אירופה סגרו את השבוע הגרוע ביותר שלהן זה שלושה חודשים צילום: בלומברג

בורסות אירופה סגרו את השבוע הגרוע ביותר שלהן זה שלושה חודשים

הדאקס הגרמני והקאק הצרפתי איבדו 0.3%, פוטסי איבד 0.6%. באסיה: הניקיי ירד ב-2.2% ורשם את הירידה היומית החדה ביותר שלו זה חודשיים

04.12.2015, 19:07 | שירות כלכליסט

דאקס קאק פוטסי שנחאי ניקיי האנג סנג

בורסות אירופה ננעלו היום (ו') בירידות שערים, בשבוע הגרוע ביותר שלהן זה שלושה חודשים, כשברקע החלטת הריבית של נגיד הבנק האירופי המרכזי מריו דראגי אתמול, שגרמה לטלטלה בשווקים, והובילה לירידות שערים בבורסות אסיה הבוקר ולירידות חריפות אתמול בוול סטריט. הדאקס הגרמני  והקאק הצרפתינחלשו ב-0.3%, פוטסי הבריטי איבד 0.6% מערכו. מדד Stoxx Europe 600 ירד ב-0.3%, כאשר רק מניות הגז והנפט רשמו עלייה כשברקע כינוס אופ"ק שבו הוחלט על העלאת תקרת הייצור.

מוקדם יותר ננעל, כאמור, המסחר בבורסות אסיה בירידות חדות יותר. מדד שנגחאי המשולב ירד ב-1.7%, והמשקיעים המשיכו להיות זהירים. ברקע למסחר בסין - דיווחים על כוונה של הרגולטור לנקוט בצעדים נוספים לייצוב שוק המניות בתחילת 2016 על מנת למנוע את חוסר היציבות בשוק. מניות הפיננסים בסין נסחרו בטריטוריה שלילית עם ירידות שערים של עד 3%. במניות הבנקים נרשמו ירידות דומות, וכך גם במניות הנדל"ן המרכזיות.

בורסת הונג קונג, צילום: אי פי איי בורסת הונג קונג | צילום: אי פי איי בורסת הונג קונג, צילום: אי פי איי

ירידות השערים החריפות נרשמו גם ביפן ודרום קוריאה. הניקיי היפני ירד ב-2.2% ורשם את הירידה היומית החדה ביותר שלו זה חודשיים. במקביל ההאנג סנג ההונג קונגי ננעל בירידה של 0.8%. הפוקוס של המשקיעים בארץ השמש העולה הוא על מיזוג אפשרי בין שלוש ענקיות המחשוב טושיבה, פוג'יטסו וסוני. על פי דיווח בעיתון ה-Nikkei היפני, שלוש ענקיות מחשוב עשויות לאחד את יחידות ה-PC Operations שלהן - מה שיקנה להן אחיזה ב-30% מהשוק היפני. על רקע הדיווחים על מיזג, ירדו היום מניות סוני ב-2.4%, מניית טושיבה ירדה ב-1.1% ואילו מניית פוג'יטסו עלתה ב-2.3%.

בדרום קוריאה מדד הקוספי המשיך בטריטוריה שלילית עם ירידה של 1%. גם באוסטרליה נרשמו ירידות שערים הבוקר, כאשר מדד ה-ASX 200 ירד ב-1.5%.

"דראגי לא עמד בציפיות של המשקיעים"

השווקים ברחבי העולם מגיבים, כאמור, להחלטת נגיד הבנק האירופי המרכזי מריו דראגי. במסגרת החלטתו אתמול האריך דראגי את תוכנית ההקלה הכמותית בחצי שנה והוריד את הריבית על פקדונות בעשירית האחוז לרמה של מינוס 0.3%. הריבית על היורו נותרה ללא שינוי ברמה של 0.05%. אורי גרינפלד, הכלכלן והאסטרטג הראשי בפסגות אמר אתמול כי "מריו דראגי אמנם פעל בדיוק בהתאם להערכות המוקדמות שלנו, אבל לשווקים זה לא הספיק. ההבטחות של דראגי בשבועות האחרונים להציג בדצמבר כלים מוניטריים חדשים יצרו ציפיה בקרב המשקיעים להגדלה של תוכנית הרכישות. מכיוון שדראגי נמנע כרגע מלספק לשווקים את רצונם השווקים הגיבו בירידות חדות גם במניות וגם באג"ח ובהתחזקות היורו". 

נגיד הבנק האירופי המרכזי מריו דראגי, צילום: בלומברג נגיד הבנק האירופי המרכזי מריו דראגי | צילום: בלומברג נגיד הבנק האירופי המרכזי מריו דראגי, צילום: בלומברג

עוד הוסיף גרינפלד כי "לאור הצפי להעלאת ריבית בארה"ב והרחבה כמותית באירופה ישנה קונספציה כי הדולר חייב להתחזק מול היורו במהלך השנה הקרובה. עם זאת השוק מראה לנו שוב שכל ניסיון לחזות את שערי המט"ח נידונים מראש לכישלון וכי מה שחשוב באמת זה השינויים בציפיות השווקים". לסיכום אמר גרינפלד "חשוב לזכור שהירידות החדות שנרשמות בעקבות ההחלטה, כמו גם התחזקות היורו הן בסך הכל תיקון לעליות בשווקים בשבועות האחרונים על רקע הציפיות לתוכנית גרנדיוזית יותר מצדו של דראגי. לא מדובר על מגמה".

תגיות