אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל רכש 200 מיליון דולר והשאיר את היציג על 3.85 שקלים צילום: בלומברג

בנק ישראל רכש 200 מיליון דולר והשאיר את היציג על 3.85 שקלים

הדולר נסחר היום ביציבות, היורו ירד ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 4.16 שקלים, בשווקים העולמיים רושם היורו ירידה של 0.6% מול הדולר - הצמד נסחר ב-1.08 דולר ליורו

07.12.2015, 15:40 | מיקי גרינפלד ואמיר רוזנבאום

לאחר הדרמה של סוף השבוע, יום המסחר במט"ח  התנהל היום (ב') בסימן התערבותו של בנק ישראל במסחר, עם רכישות בהיקף של כ-200 מיליון דולר. ההתערבות של בנק ישראל הובילה לצמצום הירידות של הבוקר בשער המטבע האמריקאי, ובהמשך אף למחיקתן.

הדולר נסחר ביציבות ושערו היציג נקבע על 3.85 שקלים. היורו ירד ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 4.16 שקלים.

בשווקים העולמיים רושם היורו ירידה של 0.6% מול הדולר - הצמד נסחר ב-1.08 דולר ליורו.

שוק המט"ח שחוזר היום לשבוע מסחר חדש נמצא בתווך שבין הודעת הריבית האירופית לבין זו של ארה"ב - לאחר שההודעה המוניטרית המאכזבת של הבנק האירופי (ECB) בראשות מריו דראגי, הובילה בחמישי שלישי לעלייה חדה של 2.5% בשער היורו מול הדולר ולטיפוס של 1.4% מול השקל בשוק המקומי.

נשיא ה-ECB מריו דראגי אממנם הבטיח במסיבת העיתונאים  "שפע נזילות לעוד הרבה הרבה זמן", אבל בשווקים שציפו שינקוט צעדים עוד יותר מרחיקי לכת מכפי שנעשה, ביום שישי, בפורום כלכלי בניו יורק מול בכירי וול סטריט, ניסה דראגי לתקן את הנזק. הוא דיבר על "דומיננטיות מוניטרית", הכריז שהוא יכול לפעול ללא שום מגבלות, וסיכם ש"יש לנו כוח לפעול, יש לנו נחישות לפעול ויש לנו מחויבות לפעול".

במקביל בארה"ב, על פי אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות, "זרם הנתונים מהחודש האחרון ביחד עם התבטאויותיהם של חברי הפד במהלך החודש החולף די סגר את נושא העלאת הריבית". 

"למעשה, בשבוע שעבר ילן דיברה פעמיים בפורומים פומביים ומדבריה נראה כי הפד למעשה כבר עבר לשלב הסיכומים והחלטת הריבית בעוד שבועיים היא רק עניין פורמאלי ולא יותר כאשר גם על פי התנהגות השווקים, ההרגשה היא שהכל כבר חתום וגמור", מוסיף גרינפלד.

אשר לתגובת בנק ישראל, ההערכה הרווחת בקרב בתי ההשקעות היא שהבנק המקומי - העוקב בדריכות אחר המדיניות המוניטרית בארה"ב ובאירופה - לא צפוי להוריד את הריבית בתקופה הקרובה. "הריבית בישראל צפויה להישאר ברמה הנוכחית עוד חודשים רבים, וצפויה להיות מושפעת בעיקר מהתנהגות שוק האג"ח האמריקאי", אומרים בעניין זה בהלמן אלדובי.

בלאומי שוקי הון מדגישים עם זאת כי גם רמת הריבית הקיימת - לצד פעילות הרכישות הנרחבת - משקפת מדיניות מרחיבה. "ההרחבה המוניטרית של בנק ישראל צפויה להימשך, בין היתר על רקע סביבת האינפלציה הנמוכה בישראל, שהינה נמוכה גם ביחס למדינות ה-OECD", אומרים בלאומי שוקי הון.

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

תגיות