אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"לא להעניק תגמול במניות החברות-הבנות לגיל שרון" צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

"לא להעניק תגמול במניות החברות-הבנות לגיל שרון"

במכתב ששלחו אתמול מחזיקי האג"ח של דסק"ש הם קוראים לחשוף את המהלכים שקדמו להחלטה לאשר את מדיניות התגמול של המנכ"ל הנכנס גיל שרון ולתקנה: "מדובר בתגמול במניות שהן רכוש החברה ואמורות לשרת את צרכיה"

07.12.2015, 07:55 | גולן חזני

מחזיקי האג"ח של דסק"ש יוצאים למלחמה גלויה בתנאי השכר של גיל שרון, המנכ"ל הנכנס של החברה. במכתב ששלחו לחברה והגיע לידי "כלכליסט" מעמידים המחזיקים אולטימטום לבעל השליטה אדוארדו אלשטיין ולדירקטורים שלה, לבטל את סעיף מענק המניות לשרון בהיקף של 43 מיליון שקל באופן מיידי. כמו כן דורשים המחזיקים באמצעות עו"ד גיא גיסין לקבל את כל הפרוטוקולים שהובילו להחלטה לאשר את תנאי השכר.

קראו עוד בכלכליסט

"חוסר תום לב"

"ההחלטה להעניק לגיל שרון מניות של סלקום ושופרסל, בשווי מצטבר של 43 מיליון שקל תגרע באופן משמעותי ממצבת נכסי דסק"ש. היא גם תרע באופן משמעותי את יחס ההלוואות לשווי הנוכחי של נכסי החברה. זו פגיעה מהותית ובלתי הכרחית במצב החברה. מדובר בתגמול במניות שהן רכוש החברה ואמורות לשרת את צרכיה", כותב גיסין.

גיסין טוען כי לא ניתן לפסול אפשרות שדסק"ש והחברה־האם אי.די.בי פתוח יידרשו בשנים הקרובות לגיוס הון, דבר העלול להביא עמו גם שינוי שליטה. שינוי שליטה בחברות משמעותו בחוזה עם שרון האצת הבשלת המניות שיקבל המנכ"ל הנכנס.

"האם ראוי לחברה לכבול את ידיה ושיקול דעתה במצב כזה? האם הסדר אקסלרציה (הבשלת המניות - ג"ח) של מנכ"ל שרק עתה מגוייס לחברה יכול להשפיע על שיקול דעתה לגיוס הון שעלול להידרש לה בתקופה כה מאתגרת?" כותב גיסין ומוסיף כי גם חובת פיצוי בגובה שמונה משכורות חודשיות שנקבע לשרון זאת במקרה שההסכם לא יוצא לפועל, לוקה בחוסר תום לב, "תוך הפעלת מאזן אימה בלתי ראוי על בעלי המניות של החברה בבואם לשקול את אישור תנאי כהונת המנכ"ל".

גיל שרון. המחזיקים זועמים על הפגיעה בנכסים, צילום: נמרוד גליקמן גיל שרון. המחזיקים זועמים על הפגיעה בנכסים | צילום: נמרוד גליקמן גיל שרון. המחזיקים זועמים על הפגיעה בנכסים, צילום: נמרוד גליקמן

המחזיקים מציינים כי בארבע השנים הקרובות דסק"ש אמורה לפרוע חובות בסך 2 מיליארד שקל וכי מקורות הפרעון שלה הם דיבידנדים מחברות־בנות שלא ברור אם יחולקו. כמו כן לחברה תזרים מזומנים שלילי בארבעת הרבעונים האחרונים, יחס חוב לנכסים של מעל 90%, וגרעון משמעותי של 297 מיליון שקל בהון החוזר. נתונים אלה הביאו להורדות דירוג האג"ח של החברה ב־2015.

קצת נחת באי.די.בי

בתוך כך בעלי המניות של אי.די.בי פתוח אישרו אתמול ברוב גדול את שתי ההחלטות שהובאו בפניהם בעקבות הסיכומים בין אלשטיין לבין נאמני ההסדר אייל גבאי וחגי אולמן. בכך נסללת הדרך להלוואה של 210 מיליון שקל בריבית נמוכה של 0.5% שייתן אלשטיין לחברה, במקום הנפקת מניות שבה היה אמור להזרים 200 מיליון שקל. ההלוואה היא חלק מפשרה עם בעלי מניות המיעוט שבמקרה של הלוואה היו מדוללים משמעותית.

ההחלטה השנייה שאושרה ברוב של 75%, היא לדחות את מועד הצעות הרכש בגובה 512 מיליון שקל למרץ 2016 במקום בסוף דצמבר. בתקופה זו ייערך מו"מ על תנאי הנפקת האג"ח לבעלי מניות המיעוט תמורת הזרמת הסכום מאלשטיין לחברה. המחזיקים יקבלו פיצוי מיידי של 7 מיליון שקל תמורת הדחייה. אם בעלי המניות ידוללו עד מרץ, הם יפוצו ב־53 מיליון שקל נוספים.

תגיות