אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות ההגבלים: מפעלים יוכלו להעתיק את פעילותם למפעלים מתחרים בעת מלחמה צילום: אי פי איי

רשות ההגבלים: מפעלים יוכלו להעתיק את פעילותם למפעלים מתחרים בעת מלחמה

ההחלטה, שהגיעה לידי "כלכליסט", מאשרת למעשה את בקשת ליאור לוי, יו"ר האגף למפעלים קטנים ובינוניים בהתאחדות התעשיינים, שהוגשה לפני שנה וחצי

08.12.2015, 08:23 | נורית קדוש

מפעלים שייקלעו לקשיי ייצור במצבי חירום יוכלו לראשונה להעתיק את פעילותם למפעלים מתחרים, כך החליטה רשות ההגבלים העסקיים.

הרשות הגבילה את המהלך למפעלים המעסיקים לא יותר מ־99 עובדים או שמחזור מכירותיהם אינו עולה על 100 מיליון שקל בשנה. בנוסף תבחן הרשות את נתחי השוק של המפעל המתארח והמפעל המארח, חיוניות ההתקשרות, פרטיה ואופייה. המפעלים יידרשו לחתום על הגבלת ההתקשרות בזמן, לשמור על איסור העברת המידע ביניהם ויוטלו עליהם חובות דיווח נוספות שיגובשו ברשות ההגבלים.

ההחלטה, שהגיעה לידי "כלכליסט", מאשרת למעשה את בקשת ליאור לוי, יו"ר האגף למפעלים קטנים ובינוניים בהתאחדות התעשיינים, שהוגשה לפני שנה וחצי.

מפעל בשדרות, צילום: ישראל יוסף מפעל בשדרות | צילום: ישראל יוסף מפעל בשדרות, צילום: ישראל יוסף

הרקע לבקשה הוא הנזק הכלכלי שנגרם למפעלי התעשייה במהלך מבצע צוק איתן, המוערך בידי התאחדות התעשיינים ב־1.32 מיליארד שקל, מתוכם כ־625 מיליון שקל למפעלים באזור הדרום ועוטף עזה, 575 מיליון שקל במרכז ובחיפה, ו־120 מיליון שקל באזור ירושלים והצפון. הנזק נגרם מהירידה בכושר הייצור ופגיעה בהיקפי המחזורים העסקיים בעקבות אי הגעת עובדים לעבודה, אי עמידה בלוחות זמנים לאספקת סחורה ואיחור בהתקשרות עם לקוחות. על פי ההערכות מפעלי הדרום סבלו מאובדן רווחים של כ־30%, ומפעלים בשאר הארץ סבלו מאובדן רווחים של כ־7%־8%.

תגיות