אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אייפקס גייסה חצי מיליארד דולר לרכישת חברות בישראל צילום: אוראל כהן

אייפקס גייסה חצי מיליארד דולר לרכישת חברות בישראל

הקרן תתמחה בחברות בשווי של 100-25 מיליון דולר בתחומי הטכנולוגיה, הטלקום, הצרכנות והבריאות. הקרן כבר רכשה את חברת ההסעדה שולץ ואת קבוצת זאפ

08.12.2015, 07:35 | גולן חזני

קרן אייפקס ישראל (AMI) סיימה גיוס של 500 מיליון דולר. הקרן שבשליטת חברת ההשקעות הפרטית אייפקס פרטנרס תתמחה ברכישות של חברות בינוניות שבסיסן בישראל, או שיש להן קשר עסקי משמעותי בישראל. הקרן מנוהלת בידי זהבית כהן, שהיא גם שותפה באייפקס פרטנרס.

קראו עוד בכלכליסט

עם המשקיעים בקרן נמנים Future Fund האוסטרלית, קרן הפנסיה של עובדי ג'נרל אלקטריק, חברת החשמל, קרן הפנסיה הוותיקה עמיתים והבנקים לאומי והפועלים. משקיע נוסף הוא מוטי בן־משה, מבעלי השליטה בעבר באי.די.בי — שהתחייב להשקעה של כ־50 מיליון שקל. אייפקס העולמית השקיעה בקרן כ־100 מיליון דולר, ו־40 מיליון דולר נוספים ישקיעו השותפים בה.

בהודעה הרשמית הראשונה על הקמת הקרן במרץ 2014 אמר ניקו הנסן, שותף ויו"ר ועדת ההשקעות של אייפקס העולמית, כי הקרן החדשה תבצע כעשר רכישות של חברות ישראליות בתחומי הטכנולוגיה, הטלקום, הצרכנות והבריאות, בשווי של 25–100 מיליון דולר. מנכ"לית אייפקס ישראל אמרה אתמול כי "העובדה שהצלחנו לגייס הון התחלתי של כ־500 מיליון דולר, מרביתו ממשקיעים ישראלים, היא הוכחה מוחלטת ליכולותיה של אייפקס בשוק ההון הישראלי".

הקרן כבר סגרה שתי עסקאות בארץ כשרכשה 80% מחברת ההסעדה שולץ תמורת כ־100 מיליון שקל ואת קבוצת אתרי האינטרנט זאפ תמורת כ־145 מיליון שקל.

אייפקס העולמית ביצעה בישראל כמה רכישות בשנים אחרונות, בעיקר של חברות גדולות ומובילות במשק: אחזקה בחברת בזק שמומשה ברווח גדול, 56% בתנובה ו־76% בבית ההשקעות פסגות. את תנובה מכרה אייפקס במאי 2014 ברווח אדיר של כ־3.8 מיליארד שקל.

זהבית כהן, צילום: רמי זרנגר זהבית כהן | צילום: רמי זרנגר זהבית כהן, צילום: רמי זרנגר

תגיות