אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
30 חודשי השעיה לעו"ד ששלח יד לכספי לקוח צילום: עמית שעל

30 חודשי השעיה לעו"ד ששלח יד לכספי לקוח

ביה"ד המשמעתי הארצי הזדעזע ממעשיו של עו"ד דניאל זילברשלג וערעור ועדת האתיקה גרם להחמרת העונש פי חמישה לעומת העונש שפסק ביה"ד המשמעתי המחוזי של הלשכה

09.12.2015, 08:07 | משה גורלי

"אין לך עבירה חמורה יותר בקודקס העבירות המשמעתיות משליחת יד בכספי לקוח", כתבו שופטי בית הדין המשמעתי הארצי של לשכת עורכי הדין שהחליטו להחמיר בעונשו של עו"ד דניאל זילברשלג. "הנאמנות והאמון בין עו"ד ללקוחו הם נשמת אפו של המקצוע", הם הוסיפו. בית הדין הארצי לא סתם החמיר בעונשו, אלא העמיד אותו על פי חמישה מהעונש שגזר בית הדין המחוזי: 30 חודשי השעיה במקום חמישה. והוא עוד יצא בזול, שכן דעת המיעוט ביקשה לגזור עליו חמש שנים.

זילברשלג הורשע ביולי בבית הדין המשמעתי של מחוז ת"א בסדרת עבירות, שהמרכזית בהן היא "עיכוב ושליחת יד בכספי פיקדון", וכן בהפרת חובת הנאמנות ללקוח ובפגיעה בכבוד המקצוע.

זילברשלג ייצג לקוח, מאיר פלד, ברכישת חנות וקיבל ממנו כספים שהיה אמור להחזיק בנאמנות. ביוני 2000 דרש פלד את יתרת הפיקדון, 73 אלף שקל, ואת הפסקת הטיפול בעניינו. זילברשלג סירב והודיע שהוא מעכב את השבת הפיקדון עד "לישוב התחיבויותיך עמי", אך לא פירט מה שיעור שכר הטרחה שהוא דורש ואף לא הגיש תביעה בעניין. פלד דווקא תבע את זילברשלג, ושופט המחוזי בת"א נסים ישעיה קיבל את תביעתו, ובשלהי 2009 חייב את זילברשלג להשיב לפלד 109 אלף שקל.

על אף החלטת העליון, הכסף לא הושב

עורך הדין ערער לעליון, ושם דחה השופט ניל הנדל את בקשתו לעיכוב ביצוע. למרות זאת לא הגיע הכסף לידיו של פלד. בפברואר 2011 פסק העליון שעל עורך הדין להשיב 110 אלף שקל. זילברשלג שילם לבסוף, ובד בבד הוגשה נגדו תלונה משמעתית.

עו"ד דניאל זילברשלג, צילום: עמית שעל עו"ד דניאל זילברשלג | צילום: עמית שעל עו"ד דניאל זילברשלג, צילום: עמית שעל

לטענת זילברשלג לא הוכיחה ועדת האתיקה שהוא שלח ידו בכספים, וחוץ מזה, טען, העליון סגר את הסכסוך בינו לפלד באופן סופי, כולל האפשרות להמשיך ולמצותו בהליך משמעתי. בתי הדין המחוזי והארצי דחו את טענותיו והרשיעו אותו פה אחד.

המחלוקת היחידה בין הדיינים היתה בעניין חומרת העונש. המחוזי הקל. בדעת רוב של עורכי הדין גלעד ברמן וגאולה רובין נפסקו לזילברשלג שישה חודשי השעיה בלבד. עו"ד טל יקר בדעת מיעוט חשב שיש להטיל עליו השעיה לחמש שנים. ועדת האתיקה, באמצעות עו"ד מיטל רון, טענה שהעונש "מפליג בקולתו וחורג באופן קיצוני ממתחם הענישה הסביר".

בבית הדין הארצי שוב נחלקו הדעות. עו"ד אבידן רומנוב בדעת מיעוט אימץ את עמדתו של עו"ד יקר (חמש שנים), אולם הרוב בארצי, עורכי הדין יגאל טמיר ויורם תובל, "הסתפק" ב־30 חודשים. בעת האחרונה נחלץ זילברשלג מכתב אישום פלילי שנמחק ובזיכוי בפסק דין משמעתי בפרשה חמורה שדווחה כאן - פברוק וזיוף של הסכם שכר טרחה.

פסק בוררות של השופט בדימוס דן ארבל קבע שאכן היה זיוף, אך ההסכם המקורי נעלם בנסיבות שנויות במחלוקת ותרם בין היתר לזיכוי ולמחיקת כתב האישום.

תגיות