אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צו הקפאת הליכים ליצרנית מוצרי המיגון הצבאי דיפנס בשל חובות של 23.4 מיליון ש' צילום: שאטרסטוק

צו הקפאת הליכים ליצרנית מוצרי המיגון הצבאי דיפנס בשל חובות של 23.4 מיליון ש'

ביהמ"ש נענה לבקשת הקבוצה ומינה את עו"ד אמיר פלמר כנאמן. בבקשה שהוגשה נכתב כי מצבה של החברה הוא "תולדה של אובדן רווחים בעקבות פגיעה במפעל בשדרות בצוק איתן והשקעה רבה בפיתוח ומחקר במוצרים הייחודיים"

09.12.2015, 18:06 | זוהר שחר לוי

שבוע לאחר שעובדי קבוצת דיפנס ביקשו לפרק את החברה בשל חובות של עשרות מיליוני שקלים נענה היום (ד') בית המשפט המחוזי בנצרת לבקשת הקבוצה ומינה את עוה"ד אמיר פלמר כנאמן לה ובכדי שיבחן כיצד ניתן להבריאה.

היום הגישה קבוצת חברות דיפנס (DFNS), בשליטת אורי ניסני, המפתחת ומייצרת מוצרי מיגון לרשויות הביטחון בארץ ובעולם בקשה למתן צו הקפאת הליכים לצורך גיבוש הסדר נושים לאחר שנקלעה לחובות של 23.4 מיליון שקל. "המצב אליו נקלעה הקבוצה הוא תולדה של אובדן רווחים בעקבות פגיעה במפעל בשדרות במבצע צוק איתן והשקעה רבה בפיתוח ומחקר במוצרים הייחודיים", נכתב בבקשה שהוגשה לבית המשפט.

בית משפט (ארכיון), צילום: שאטרסטוק בית משפט (ארכיון) | צילום: שאטרסטוק בית משפט (ארכיון), צילום: שאטרסטוק

מדובר במספר חברות הקשורות לקבוצת דיפנס (DFNS), חברה הרשומה בארצות הברית ומוחזקת בשרשור על ידי חברת אחיעם (שליטה כל כ-70%) בשליטת אורי ניסני. את פעילותה החלה הקבוצה תחת חברת אחיטקס בשנת 1977 וקיום קשורות בקבוצה גם החברות אקספורט ארז, מאיוטקס ופילקר, מתמקדת בפיתוח וייצור מוצרי מיגון ולקוחותיה הינם בעיקר שירותי הביטחון בארץ ובעולם.

לבקשה להקפאת ההליכים קדמה בקשת פירוק שהוגשה נגד אחידטקס בשבוע שעבר על ידי 25 עובדי הקבוצה, במקביל לבקשה למינוי מפרק זמני במעמד צד אחד, ובמסגרתה התבקש בית המשפט למנות את עו"ד פלמר כמפרק זמני לחברה. בדיון שהתקיים בפני שופט המחוזי בנצרת עטאף עיילבוני, מונה עו"ד פלמר כמפרק והעביר דו"ח מקיף על מצבה של הקבוצה ועל היתכנות הבראתה. הדו"ח של פלמר הצביע על חובות בסכום כולל של כ-32.6 מיליון שקל וכי הקבוצה צברה הזמנות לשני מפעליה בסכום של כ-21 מיליון שקל.

היום התקיים דיון בבקשת הפירוק, אך בטרם התקיים, הוגשה בקשת הקבוצה להקפאת הליכים. "אין מדובר", כתבו נציגיה לבית המשפט, "בבקשה העוסקת בחברות צעירות שלא ניתן להגדיר את הצלחתן או לאפיין את פעילותן העסקית, אלא מדובר במוסדות של ממש, הקיימים מזה למעלה מ-30 שנה ובחברות המובילות את התחום בו הן פועלות".

לפי הבקשה, מסוף שנת 2010 אוחדה פעילות החברות תחת הקבוצה שנותנת מענה מלא וייחודי למגוון מוצרי מיגון אישיים, מיגון ודיגום רכבים, מיגון מבנים, החסנה יבשה (הח"י), אחסנה יבשה על כלל מוצריה ועוד. החברות נותנות מענה חדשני בטכנולוגיות מתקדמות בקונפסט ייחודי שבו כל אתר מתמקד בפעילות ייחודית.

בקבוצה עובדים כיום כ-120 עובדים, רובם מהפריפריות וקווי עימות ומאזורים מוכי אבטלה בשיעורים ניכרים. מפעלי הקבוצה ממוקמים בנצרת עילית, בית שאן ושדרות. בן לקוחות הקבוצה ניתן למנות את צה"ל, המשטרה, שב"ס, מג"ב, משרד ראש הממשלה, כוחות צבא ארה"ב, כוחות נאט"ו, כוחות האו"ם, צבאות גרמניה, איטליה, צפרת הולנד, צ'כיה, ספרד, מקסיקו, פרו, קולומביה, ברזיל, אורוגוואי ועוד. 

 

"נכון לכתיבת שורות אלה", כך לשון הבקשה, "לקבוצה הזמנות בשווי של למעלה מ-20 מיליון שקל, הזמנות אשר לא יוצאות לפועל לנוכח אי בהירות לעניין עתידה של הקבוצה".

לפי הבקשה, הקבוצה הגיעה לפרשת דרכים "כאשר המשך פעילותה הענפה מונח על הכף בסיכון כאשר ספקי הקבוצה השונים מביעים בעת האחרונה את חששותיהם בקשר לעתיד הקבוצה ואת חששותיהם בנתינת שירותים לקבוצה". הקבוצה, כך נטען, נקלעה "למצב זמני" בו היא מתנהלת עם גירעון תקציבי וקשיים תזרימיים "אשר מקשים עליה לעמוד בהתחייבויותיה השונות".

המצב אליו נקלעה הקבוצה, כך לפי באי כוחה, הוא תולדה של אובדן רווחים בעקבות פגיעה במפעל בשדרות במבצע צוק איתן וכן השקעה רבה בפיתוח ומחקר במוצרים הייחודיים שהיא מייצרת. "כידוע", נכתב, "תחום המיגון בעת האחרונה הפך להכרחי מתמיד נוכח התפתחויות במצב הביטחוני בארץ ובעולם בשנים האחרונות. הקבוצה נדרשה ליתן פתרונות ייחודיים ללקוחותיה ולצורך כך השקיעה בפיתוח ומחקר רב דבר שצמצם את הונה הנזיל. בד בבד, השקיעה החברה אף בפריצה לפרויקטים בהיקפים של עשרות מיליוני דולרים, דבר אשר היה אמור להשיא את פעילות החברה ולאפשר לה עליית מדרגה בתחומה".

עוד עולה מהבקשה כי בעקבות הגשת בקשת פירוק כנגד החברה, סגר בנק לאומי את האשראי לכל חברות הקבוצה, דבר המונע את המשך הפעילות.

לפי נציגי הקבוצה, אם לא יינתן צו הקפאה שיאפשר את המשך הפעילות, תיפגע האפשרות למתן שירות ללקוחות השונים וייפגע מוניטין הקבוצה באופן אנוש, כשכל אלו יסכלו כל אפשרות לתת מענה לנושי הקבוצה. "ברי", כך נכתב לבית המשפט, "כי היעתרות לבקשה באופן מיידי יאפשר לקבוצה להותיר בידיה את צבר לקוחותיה, הסכמי פעילותה ואת המוניטין הקיים לה".

חובות הקבוצה, כך לפי פירוטה, עומדים על כ-23.4 מיליון שקל לנושים שונים, בהם כ-4.3 מיליון שקל לספקים, כ-15.3 מיליון שקל לבנקים, חוב לנושים בדין קדימה (רשויות המס, עובדים, שכירויות) של 3.9 מיליון שקל.

הקבוצה מציעה הסדר נושים, במסגרת תוכנית הבראה, שיכלול 100% החזר לנושים מובטחים ולנושים בדין קדימה מהחוב המובטח, החזר של בין 35%-50% מהחוב לנושים רגילים והחזר של45%-50% מהחוב לנושים רגילים שלהם ערבויות אישיות. לפי בקשת הקבוצה, היא מתכננת לגבש לוח תשלומים לנושים בהתאם להתקדמות הגביה או להתקשרות עם משקיע פוטנציאלי.

"כיום ניצבת הקבוצה במפתנה של תקופה בה פעילותה עתידה להניב רווחיים העולים על חובותיה", נכתב עוד לבית המשפט, "ככל שהקבוצה תפנה להליכי חדלות פירעון שכותרתם הינה חיסול הקבוצה ונכסיה, הרי שעובדיה ינטשוה ויפנו איש איש לדרכו. הפסקת פעילותה תהווה פגיעה אנושה בלקוחותיה".

הבקשה מתייחסת עוד לבעל העניין בחברות והדירקטור, מי שנחשב לרוח החיה שמאחורי דיפנס, אורי ניסני. לפי הבקשה, הקבוצה לא הייתה צומחת כפי שצמחה אלמלא ניסני ובעדרו הפעלתה תהיה כמעט ולא אפשרית.

הקבוצה מבקשת למנות כנאמנים את עוה"ד אביחי ורדי ואמיר פלמר שיפעילו אותה במהלך תקופת ההקפאה. בית המשפט המחוזי בנצרת ידון בקרוב בבקשה.

"לאחר שעיינתי בבקשה", כך לפי החלטה שניתנה הערב על ידי השופט עיילבוני, "התרשמתי כי בנסיבות המפורטות ראוי לתת הזדמנות לניסיון ההבראה של הקבוצה ולבדיקת האפשרות מה ההליך הראוי והטוב ביותר, אם הוא הליך הפירוק או הליך הקפאת ההליכים". בית המשפט הורה על הקפאת הליכים לקבוצה עד לסוף חודש דצמבר, הקפאה שתחול גם על בעל המניות בחברה ניסני.

עו"ד חיות גרינברג, המייצגת את כל עובדי החברות מיוטקס ופילקר משדרות, וחלק מעובדי אחידטקס נצרת: "העובדים מצויים במצוקה נוראית, לאור אי-תשלום שכרם, אולם בעקבות הדיון מהיום הם נושאים עיניהם לבית המשפט ומאמינים שנס חנוכה לא יפסח עליהם. אני מקווה מאד שכל המאמצים ישאו פרי, כך שפעילות החברה תשוקם והעובדים יקבלו במהרה את שכרם ומקומות העבודה שלהם יישמרו".

תגיות