אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנאמן של נעלי מרקו מבקש לסגור את מרבית סניפי הרשת צילום: רענן כהן

הנאמן של נעלי מרקו מבקש לסגור את מרבית סניפי הרשת

עו"ד אמיר דולב, הודיע לבית המשפט כי הרשת גירעונית, יש מחסור במלאי ועל מנת לשמור על פעילותה כעסק חי, נדרשת סגירתם המיידית של סניפים נוספים. הכנ"ר מתנגד למהלך

09.12.2015, 19:11 | אורנה יפת וזוהר שחר לוי

נאמן רשת נעלי מרקו, עו"ד אמיר דולב, הודיע לבית המשפט כי הרשת גירעונית ועל מנת לשמור על פעילותה כעסק חי, נדרשת סגירתם המיידית של סניפים נוספים, מעבר לסניפים שכבר סגר הנאמן לאחרונה (בלב המפרץ, כפר סבא והקריון). "ביצועי החברה הגיעו בימים האחרונים למחזורים נמוכים ביותר המביאים לגירעון", כותב הנאמן. "המשך הפעלת החברה במתכונתה הנוכחית אינה אפשרית ללא גירעון ומחייבת פתרון מיידי, מעבר להפעלה מצומצמת בגירעון מינימלי לצורך שימור פעילותה של החברה כעסק חי ומציאת רוכש לפעילות. הפסקת הפעילות לנוכח הגירעון שעלול להיווצר עלולה להוריד לטימיון את שווי נכסי החברה ולסכל כל אפשרות ממשית למכרם". הנאמן מבקש להשאיר 7-5 סניפים חזקים של הרשת ולהעביר את כל המלאי הקיים אליהם.

הנאמן מבקש להמשיך ולהפעיל את העסק במצב גירעוני, דבר שאסור על פי חוקי חדלות הפירעון, אלא אם כן ניתן אישור מיוחד של בית המשפט. הכנ"ר בתגובתו מתנגד להפעלה גירעונית ומבהיר כי "אינו יכול להיענות לה".

מדו"ח הנאמן עולה כי הבעיה המרכזית של הרשת הינה בעיית המלאי. "החברה הגיעה לרמות מלאי נמוכות ביותר. העדרו של המלאי כובלת את ידי עובדי החברה, ומשפיעה לרעה על היקפי המכירות", כתב עו"ד דולב. על מנת לחזור לאיזון, נדרשת כמות מלאי גבוהה מזו שרכש הנאמן במגבלות התזרים, ולדבריו, גם הפסקת פעילות של חלק מהסניפים לא השפיעה עד כה. הנאמן ממליץ להפעיל את החברה במתכונת מצומצמת תוך הורדה למינימום של עלויות הפעלה, צמצומי עובדים, סגירת סניפים נוספים, ריכוז מלאי בסניפים חזקים של הרשת, אי רכישת מלאים חדשים ומכירה של מלאי קיים במחירים מוזלים "כדי להביא למיצוי שוויו של המלאי הקיים".

ניסים כהן, מנכ"ל הרשת, צילום: רענן כהן ניסים כהן, מנכ"ל הרשת | צילום: רענן כהן ניסים כהן, מנכ"ל הרשת, צילום: רענן כהן

הוצאות הפעלת הסניפים, שכר הדירה ושכר עובדים בתקופת ההפעלה עומדות על פי הנאמן על 40 אלף שקל ליום, לא כולל רכישת מלאי. לדבריו, זו הייתה נקודת האיזון שהציב בתחילת הפעלת הרשת. "מכירות של מלאי קיים בסך של 40 אלף ליום מכסות את עלויות ההפעלה השוטפות. מכירות מעבר לסכום זה מאפשרות רכישת מלאי חדש. מכירות מתחת לסכום זה מצביעות על גירעון".

הנאמן מפרט בדו"ח נתונים כספיים בגין ההפעלה: כלל התקבולים כולל מע"מ נכון עד ליום 30.11.15 הסתכמו ב-3.12 מיליון שקל. הוצאות ההפעלה עד לאותו יום הסתכמו ב-3.06 מיליון שקל. סך התשלומים בגין חובות עבר שמומנו מקופת הנאמנות מסתכם ב-462 אלף שקל.

הנאמן אף דיווח כי הוא פועל למציאת גורמים שייכנסו באופן מיידי לסניפים קיימים, אשר אין אפשרות לרשת להמשיך ולהחזיק אותם, אך בשל המצב הקשה בשוק, הוא לא מצא עד כה גורמים המביעים עניין. "מצב השוק בעניין זה בעייתי בלשון המעטה... ללא סגירת סניפים והתמקדות במספר סניפים חזקים המשך הירידה במחזור המכירות תביא לגירעון שוטף". הנאמן מסיים את הדו"ח לבית משפט בהזכירו כי האלטרנטיבה היא סגירה מיידית של הרשת, פיטורי כל העובדים, פינוי כל הסניפים, ומכירת המלאי למרבה במחיר.

תגיות