אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חללי העבודה גדלו ב־74% בתוך שנה צילום: אוראל כהן

חללי העבודה גדלו ב־74% בתוך שנה

שלוש חברות השכרת החללים הגדולות בישראל החזיקו בסוף 2014 כ־23 אלף מ"ר. כעת הן כבר גדלו ל־40 אלף מ"ר עם התרחבות לבאר שבע, לירושלים, לברלין ולהמבורג

10.12.2015, 08:57 | דותן לוי

שוק חללי העבודה הישראלי הולך ומתעצם. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי מתחילת השנה נרשם זינוק של כ־74% בשטחים שנשכרו ונפתחו על ידי שלוש השחקניות הגדולות בשוק: ריג'ס (Regus), וויוורק ((wework ומיינדספייס (mindspace). מעבר לכך ישנן לא מעט יוזמות מקומיות שהצטרפו למעגלים של חללי העבודה המשותפים הן במרכז הארץ והן בפריפריה.

בסוף 2014 החזיקו שלוש החברות הגדולות בשוק כ־22,800 מ"ר של משרדים בישראל. בתוך שנה הן הגדילו את שטחיהן משמעותית וכיום הן מחזיקות קרוב ל־40 אלף מ"ר (כולל סניפים שנמצאים לקראת פתיחה). הצמיחה וההצלחה מיוחסות לטרנד העולמי, שישראל הצטרפה אליו באיחור קל, אך קשה להתעלם בנוסף לכך מהתנאים המקומיים שתורמים לעליית הביקושים למשרדים קטנים ולחללי עבודה. במדינה שבה לא מעט עסקים קטנים כושלים, האפשרות לשכור משרד בלי להתחייב לתקופות זמן ארוכות היא פתרון טוב שממזער סיכונים.

משרדים של ריג משרדים של ריג'ס | צילום: נמרוד גליקמן משרדים של ריג

מתרחבים לגרמניה

 

"אנחנו הפתרון למי שבתחילת דרכו ולא יודע איפה הוא נמצא, או לחברות מאוגדות בשלב ההתארגנות. אפילו גוגל התחילו אצלנו במשרדים", אומר רון יריב, מנכ"ל ריג'ס ישראל, ומוסיף כי "כמו כל תופעה שמגיעה באיחור, חללי העבודה לא היוו אלטרנטיבה בישראל ועכשיו הם כאן ואנשים מבינים שאין צורך להתחייב לתקופות ארוכות. תראה מה קורה ברכבת הקלה, אנשים התחייבו בחוזים ארוכים ופתאום נתקעו באזור שאין להם יכולת להגיע אליו".

ריג'ס ישראל מחזיקה כיום בשמונה מרכזים במגדל אלקטרה, מגדל המוזיאון ומגדלי אביב בלב הסיטי בת"א (רוטשילד 22), וכן במגדלי איילון ברמת גן, מגדלי אקרשטיין ו־C Tower בהרצליה פיתוח ומרכזי עסקים בפארק מת"ם ובמגדל המפרש בחיפה. כיום השטח הכולל של המרכזים עומד על כ־16 אלף מ"ר, כאשר במהלך המחצית הראשונה של 2016 ייפתחו שלושה מרכזים חדשים בשטח של כ־1,500 מ"ר כל אחד בבניין האטריום ברמת גן, בפארק התעשייה ברעננה (מול נייס) וברמת החייל.

במקביל, גם חברת וויוורק של אדם נוימן ממשיכה להתרחב. בתחילת 2016 צפויה החברה לפתוח את המרכז החדש שלה בבאר שבע ובהמשך מרכז נוסף בירושלים. מדובר ביציאה ראשונה של וויוורק מחוץ לגבולות גוש דן. בבאר שבע מדובר במתחם משרדים בפארק גב ים נגב לתעשיות עתירות ידע שייפתח בשיתוף אוניברסיטת בן גוריון ועיריית באר שבע וישתרע על פני 2,700 מ"ר. בירושלים תפתח החברה בתמיכת סגן ראש העיר ומחזיק תיק הפיתוח הכלכלי עופר ברקוביץ מתחם משרדים בשטח 2,058 מ"ר במבנה המשביר הישן.

משרדי מיינדספייס בתל אביב, צילום: אוראל כהן משרדי מיינדספייס בתל אביב | צילום: אוראל כהן משרדי מיינדספייס בתל אביב, צילום: אוראל כהן

ל"כלכליסט" נועד עוד כי מיינדספייס תרחיב את פעילותה לחו"ל ותפתח עד לסוף הרבעון הראשון של 2016 שני חללי עבודה חדשים בברלין ובהמבורג. הסניף בברלין ממוקם במרכזו של רובע מיטה, בסמוך למשרדי מיקרוסופט וגוגל, וישתרע על שתי קומות משרדים בשטח כולל של 5,000 מ"ר. הסניף בהמבורג ייפתח ברחוב Rodingsmarkt במרכז העיר במבנה עתיק שעובר בימים אלה שיפוץ. הסניף ישתרע על פני חמש קומות בשטח של כ־4,000 מ"ר. מבחינת התנאים, הסניפים בגרמניה ישמרו על אותה רמה של אלה בישראל, והמחירים יעמדו על 120 יורו לחודש עבור מסלול חברות בסיסי ללא משרד קבוע ו־2,050 יורו עבור משרד שמאכלס עד חמישה עובדים.

כיום מחזיקה מיינדספייס שני סניפים בתל אביב, הראשון ברחוב רוטשילד 45 המשתרע על פני 2,000 מ"ר והשני בסמוך לו במבנה שאכלס את הבורסה לניירות ערך בתל אביב ברחוב אחד העם, שם מדובר על כ־4,000 מ"ר נוספים. בחודש שעבר הודיע תאגיד הבנקאות ברקליס כי יפתח אקסלרטור חדש במשרדי מיינדספייס אשר יתמחה בתחום הפינטק וישתרע על כ־2,000 מ"ר.

בודקים את הפריפריה

 

לדברי יותם אלרואי, מבעלי מיינדספייס, "הצמיחה נובעת מצורך קיים. המתחמים בתל אביב מלאים וכל יום שעובר גורם ליותר אנשים להבין שזו אלטרנטיבה אמיתית למשרד. נוצרה גם תחרות שמושכת פנימה עוד יזמים במטרה להצטרף להצלחה".

עם זאת, אלרואי עדיין אומר שהרעיון לפתוח עסקים כאלה בפריפריה צריך להוכיח את עצמו. "המוצר נכון לכולם, אבל נשאלת השאלה האם אנשים יהיו מוכנים לוותר על הנסיעה לעיר הגדולה שבה כידוע יש עוד יתרונות והאם יש מסה קריטית בכל מקום כזה למלא חלל".

תגיות