אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נתניהו על המתווה להגדלת קצבאות הבטחת הכנסה לקשישים: "בני זוג יקבלו עד 6,000 שקל לשנה" צילום: אוהד צויגנברג

נתניהו על המתווה להגדלת קצבאות הבטחת הכנסה לקשישים: "בני זוג יקבלו עד 6,000 שקל לשנה"

ראש הממשלה בישיבת הממשלה: "בחברה שלנו הקשישים מהווים מרכיב לא קטן בתמונת העוני, והטיפול שאנחנו ניתן להם יעזור להפחית את העוני. עלות המתווה תעמוד על כ-550 מיליון שקל בשנה"

13.12.2015, 12:55 | רוני זינגר

"אנחנו דואגים היום גם לקשישים. בחברה שלנו הקשישים מהווים מרכיב לא קטן בתמונת העוני, והטיפול שאנחנו ניתן להם יעזור להפחית את העוני", כך אמר היום ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח ישיבת הממשלה בנושא המתווה להגדלת הבטחת הכנסה לקשישים.

קראו עוד בכלכליסט

לדבריו, "אני מזכיר לכם שרמת אי השוויון אפילו ירדה בקביעות בשנים האחרונות, זולת השנה האחרונה. אני מקווה שהצעד הזה ימשיך את המגמה של הפחתת אי השוויון בחברה ודאגה לאנשים שהם חלשים. אנחנו משקיעים למעלה מחצי מיליארד שקלים לטובת הגדלת קצבאות השלמת הכנסה לקשישים, מדובר בכ-230 אלף איש. זוג יקבל עד 6,000 שקל לשנה. זה יקרה החל מהחודש הבא, את המהלך הזה סיכמנו, שר האוצר ואני בהסכמים הקואליציוניים בין "כולנו" ו"הליכוד", והדבר הזה יוציא קשישים נוספים ממעגל העוני".

המתווה להגדלת קצבאות הבטחת הכנסה לקשישים הוצג הבוקר לממשלה בישיבתה השבועית. עלות המתווה שהביא לממשלה שר האוצר משה כחלון תעמוד על כ-550 מיליון שקל בשנה.

כיום מקבלים את קצבת השלמת ההכנסה לקשישים כ- 230 אלף בני אדם, רובם יחידים - 140 אלף איש וכ- 45 אלף זוגות קשישים. מרביתם מתקיימים מקצבה זו בלבד. הגדלת הקצבה מגיעה במקביל להמלצות הוועדה למלחמה בעוני בעניין זה. כאמור עבור המהלך הוקצו כ-550 מיליון שקל בשנה שייכנסו לבסיס התקציב החל משנת 2016. כך החל מינואר קשיש יחיד מתחת לגיל 70, שקיבל עד כה קצבה בסך 2,803 שקל יקבל כעת 2,980 שקל, ואילו זוג שקיבל עד כה 4,164 שקל יקבל מינואר 4,706 שקל.

קשיש בשנות ה-70 לחייו שקיבל כיחיד עד כה 2,887 שקל יקבל מינואר 3,042 שקל, ואילו זוג יקבל במקום 4,284 שקל, החל מינואר 4,808 שקל.

קשיש יחיד מעל גיל 80 שקיבל עד כה קצבה בסך 3,016 שקל יקבל מינואר 3,151 שקל וזוג מעל גיל 80 שקיבל עד כה 4,469 שקל יקבל מינואר 4,980 שקל.

הפגנה של קשישים נגד הגזירות הכלכליות (ארכיון), צילום: תומי הרפז הפגנה של קשישים נגד הגזירות הכלכליות (ארכיון) | צילום: תומי הרפז הפגנה של קשישים נגד הגזירות הכלכליות (ארכיון), צילום: תומי הרפז

השר כחלון אמר בדיון כי "מדובר בצעד נוסף למלחמה של הממשלה בעוני. יש לנו שני תפקידים – להצמיח את המשק ולהעביר את הפירות למקומות הנכונים תוך שאנחנו מסייעים לאלו שאינם יכולים לעבוד ולהתפרנס. קשישים לא יכולים להשתכר לבד. אנחנו לא נעזור למי שיכול לעבוד. אנשים בריאים ילכו לעבודה, אנחנו נעודד אותם. כבר עכשיו אנחנו מקדימים תשלום של 400 מיליון שקל מס הכנסה שלילי לשנת 2015. מי שלא יכול לעבוד ואין לו כושר השתכרות – מחובתנו כחברה לעזור לו. זה לא הסוף – כפי שעזרנו לחיילים ולקשישים, נעזור גם לשאר האוכלוסיות המוחלשות".

עוד התיחס נתניהו גם להצעת החלטה שהעלתה הבוקר השרה לשיוויון חברתי גילה גמליאל ובה שורה של הצעות לקידום שילוב מבוגרים בתעסוקה ובקהילה. כך לפי הצעת ההחלטה יוטל על שר הכלכלה לבחון את ביטול חובת ההפרשות לפנסיה של המעסיק והעובד לאחר גיל פרשית חובה גם כאשר העובד לא מקבל קצבה וזאת על מנת להגדיל את הכנסתו הפנויה. עוד נקבע כי נציבות שירות המדינה ביחד עם משרדה של גמליאל, משרד האוצר, המשפטים והמועצה הלאומית לכלכלה תגבש תכנית פיילוט למסלול תעסוקה ייעודי לאזרחים ותיקים שמעבר לגיל הפרישה. עוד נקבע כי יוקמו צוותי פעולה בינמשרדיים לקביעת מתווה למניעת שחיקה והכנה לפרישה של עובדים בתפקידי הוראה ומערכת הבריאות. כמו כן מוצע כי המשרד לשיוויון חברתי יפעיל תכניות עידוד תעסוקה בקרב אזרחים ותיקים שכוללות הקמת מרכזי תעסוקה עירונים, קידום יזמות ועוד, ולשם כך יוקצו עוד השנה 2 מיליון שקלים והחל מ 2016 3 מיליון שקל.

נתניהו התייחס להצעת גמליאל ואמר, ״אנחנו נאשר היום מהלך ראשון לעידוד שילובם של מבוגרים, מעל גיל 60, בשוק העבודה בשירות המדינה ובכלל המשק. זה משפר את רמת איכות חייו של העובד ואת החיסכון הפנסיוני שלו. אנחנו נמשיך להתיר חסמים לתעסוקת מבוגרים. התבגרות האוכלוסייה היא מגמה כלל עולמית ארוכת טווח שיש לה כמובן ברכה גדולה, אבל היא גם מציבה אתגרים, והאתגרים הם על שוק העבודה, על מערכת הבריאות ועל תחומים נוספים״.

אני מבקש לברך את השרה גילה גמליאל על הפעילות החשובה שלה בתחום הזה, כדי לטפל בבעיה שעומדת בפנינו. אני מבקש לומר בעניין הזה, כמו בעניינים הקודמים שאמרתי: יש כאן ממשלה שעושה. יש מי שמדברים - אנחנו עושים. אני אומר לשרים: תדברו על מה שאנחנו עושים".

תגיות