אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארגון לתת: 41% מנתמכי מערכת הרווחה השתייכו בעבר למעמד הביניים צילום: אלכס קולומויסקי

ארגון לתת: 41% מנתמכי מערכת הרווחה השתייכו בעבר למעמד הביניים

הארגון שמספק מזון לאוכלוסיות במצוקה טוען כי שיעור העוני עומד על 32%, בעוד שביטוח לאומי פרסם לפני שבוע כי הוא עומד על 22%. זאת משום שלתת מודד עוני לפי סקירה של מידת היכולת לממן שירותים בסיסיים ואילו ביטוח לאומי בוחן רק רמת הכנסה

15.12.2015, 08:19 | מיקי פלד

59% מנתמכי הסיוע לא חיו בעוני בילדותם ומצבם הורע בבגרותם. כ־41% השתייכו למעמד הביניים לפני שהידרדרו לעוני. כך עולה מדו"ח העוני האלטרנטיבי של ארגון לתת, שמתפרסם שבוע לאחר דו"ח ממדי העוני של ביטוח לאומי.

שני הדו"חות נבדלים במתודת המחקר ובהגדרת העוני: ביטוח לאומי בודק את ממדי העוני לפי נתוני הכנסה בלבד, ואילו ארגון לתת סוקר תחושות סובייקטיביות של 500 נשאלים ומנסה לאמוד את מידת המחסור שלהם בדיור, בביטחון תזונתי ובשירותי בריאות. לשם השוואה, על פי ביטוח לאומי שיעור העניים עומד על 22% מהנפשות בלבד, בעוד לפי ארגון לתת, הוא כ־32%.

הגדרת העוני של ארגון לתת, שעוס ק באספקת מזון ובשינוי מדיניות הממשלה בנושא ביטחון תזונתי, שנויה במחלוקת. ואולם, גם אם חותכים בחצי חלק מהמספרים שהם מציגים, מקבלים תמונה מטרידה של החיים בתחתית החברה. לפי סקר נוסף שנערך בקרב 700 מנתמכי מערכת הרווחה ויתרו 89% מהם על רכישת תרופה בקביעות (40%) או לעתים (49%) השנה בשל מצוקה כלכלית. 27% מהילדים הנתמכים העידו כי חשו תחושת רעב במשך השנה, ו־14% מהילדים חיטטו בפחי אשפה, קיבצו נדבות או גנבו אוכל.

ככלל, אחד הנתונים שמעידים יותר מכל על היכולת להתפרנס בכבוד הוא מספר העניים העובדים שעומדים בתור במרכזי הסיוע והתמיכה. על פי הנתונים של ארגון לתת, 47% מנתמכי מערכת הרווחה גם עובדים. נתון זה דומה לנתון של ביטוח לאומי בנוגע למספר המשפחות העניות שיש בהן עובד אחד לפחות – 55%. בנוסף, כשליש מנתמכי הסיוע סבורים שיש סיכוי גבוה שיאבדו את מקום עבודתם ומצויים במה שאפשר לכנות חוסר ביטחון תעסוקתי.

מרכז סיוע של לתת בבית שמש, צילום: אלכס קולומויסקי מרכז סיוע של לתת בבית שמש | צילום: אלכס קולומויסקי מרכז סיוע של לתת בבית שמש, צילום: אלכס קולומויסקי

תגיות