אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדלגים: עובדי ההייטק מחליפים מקום עבודה כל 2.8 שנים בממוצע צילום: עמית שעל

מדלגים: עובדי ההייטק מחליפים מקום עבודה כל 2.8 שנים בממוצע

קידום בהייטק מגיע בממוצע לאחר שלוש וחצי שנים, אך נשים מקודמות חודשיים אחרי גברים; 88% מהעובדים נוטים להחליף מקום עבודה ולא להתקדם באותו ארגון

15.12.2015, 13:29 | מעין מנלה
ענף ההייטק ידוע כאחד הענפים המתגמלים ביותר לעובדים אך גם ככזה שאינו מציע יציבות תעסוקתית. למעשה, עובדי ההייטק מחליפים מקום עבודה בממוצע כל 2.8 שנים, כך עולה ממחקר שמבוסס על נתוני 47,500 אנשי הייטק שאסף אתר Workey, פלטפורמה לגיוס עובדים בהייטק. עם זאת, ישנם הבדלים משמעותיים ביציבות התעסוקתית בין המקצועות השונים. כך, בעוד שאנשי פרסום אונליין מחליפים עבודות בכל שנה ותשעה חודשים בממוצע, אנשים בתחום הרכש נשארים כארבע שנים בכל מקום עבודה.

מפתחי WEB המבוקשים והמחוזרים, עוזבים בכל כשנתיים וחצי למקום עבודה חדש וכך גם עורכי דין. לעומתם, אנשי החומרה מחליפים מקום עבודה בממוצע בכל 3.7 שנים. בתחומי ה-IT, בקרת האיכות ואבטחת מידע הממוצע עומד על 3.3 שנים באותו מקום עבודה.

הבדלים בתחלופת מקומות עבודה קיימים גם בין הדורות השונים. בעוד שעובדי ההייטק מדור ה-X, כאלה שנולדו בין 1965 ל-1985, נשארים בממוצע חמש שנים באותו המקום, עמיתיהם המבוגרים יותר, שנולדו לפני 1965, עובדים בממוצע 9.3 שנים אצל אותו מעסיק.

 , באדיבות: workey באדיבות: workey  , באדיבות: workey

אותם עובדים שנאזרים בסבלנות ונשארים במקום העבודה יזכו לקידום בתפקיד בממוצע בתוך שלוש וחצי שנים, אולם הוא מגיע מוקדם יותר לגברים מאשר לנשים. נשים מקודמות בממוצע חודשיים לאחר עמיתיהן מהמין השני. את ההבדלים בין נשים וגברים ניתן לייחס גם לכך שקיימים מקצועות 'גבריים' ומקצועות 'נשיים' בהייטק. כך, בתחום פיתוח החומרה רק 12% מהעובדים הן נשים ואילו בתחום משאבי האנוש רק 17% הם גברים.

 , באדיבות: workey באדיבות: workey  , באדיבות: workey

הקידום בתפקידים מתרחש לרוב במקום עבודה חדש, כאשר 88% מעובדי ההייטק נוטים לדלג בין חברות ולא להתקדם באותה החברה. גם כאן יש הבדל בין המקצועות השונים. הסיכוי של עובד בתחום המכירות להתקדם בתוך החברה גדול פי שלושה מאשר של מפתח WEB למשל. גודל החברה גם הוא משפיע על קידום בתוך החברה לעומת 'דילוג' ממקום למקום. כך, לפי הנתונים עובדי מכירות נוטים להתקדם יותר בתוך חברות גדולות בעוד שבתפקידי DevOps או ניתוח שוק יותר הסיכוי להתקדם בתוך החברה גדול יותר בחברות קטנות.

"אני חושב שחברות לא מספיק משקיעות כיום בלתת לעובדים שלהם אופק, להראות להם מה יכול להיות התפקיד הבא. כולם לוקחים את זה כמובן מאליו שהעובדים הולכים לדלג ואף אחד לא באמת משקיע בלייצר אופק לכל אחד מהעובדים ולייצר לו מסלול קידום בתוך החברה. חבל כי יש פוטנציאל עצום בכך שאנשים יתקדמו בתוך החברה ולאו דווקא ידלגו בין חברות. אני בהחלט חושב שאם חברות היו שמות על זה דגש אז באמת המספר הזה של המדלגים היה יורד", אומר בן ראובני, מנכ"ל Workey.

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
ל-24 אתה צודק. זה סיכון שעובדי הייטק לוקחים.
כל עובד הייטק יודע שיש לו אפשרות ללכת לחברות ה"כבדות" הותיקות, לקבל משכורת נמוכה יותר (לפעמים משמעותית) אבל לקבל ביטחון תעסוקתי מסוים, לבין ללכת לחברות שיציעו משכורות גבוהות אבל ביטחון קטן. זה השוק ולא רואה בעיה בזה. גם החברות יודעות את המצב, וכנראה שזה משתלם להן.
מירי  |  24.11.16
24.
ל 16 כשתהיה בעל חברה תבין שלא ניתן לישם את הפתרון שלך
מכיון שהשכר הוא הוצאה קבוע שאינה גמישה וכשאין כסף קודם מפטרים שנית אי תשלום שכר בזמן זו עבירה פלילית ואף חברה לא תיקלע למצב כזה שלישית חברה לא יכולה להבטיח דברים בעתיד כאשר העתיד שלה לא ברור. רביעית מי יממן את ההטבות האלה המשקיעים? הלקוחות? המדינה? חמישית אתה מבקש דברים שהחוק בישראל אינו מאפשר הבעיה ששוק העבודה לא הסתגל לבעיות החדשות בחברות ההיטק במיוחד הקטנות העובדים המחפשים את הבטחון שילכו לעבוד בצבא בממשלה במשטרה שם השכר נמוך יותר אבל הבטחון גבוה
תגובה מנומקת  |  16.12.15
לכל התגובות