אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיאטל קוראת לעובדי אובר להתאגד

דו"ח טכנולוגי

סיאטל קוראת לעובדי אובר להתאגד

מועצת העיר סיאטל בחקיקה יוצאת דופן, אתרי פיראטיות מתפרנסים מנוזקה, ומחלקת המדינה תתחיל לבדוק את חשבון הפייסבוק שלכם לפני הענקת ויזה

15.12.2015, 14:32 | יוסי גורביץ

"אובר לא משתפת דבר"

מועצת העיר סיאטל העבירה אתמול (ב') חקיקה יוצאת דופן: היא קראה לעובדי אובר וליפט להתאגד, וקבעה שהתאגדות כזו תהיה חוקית בתחומי העיר. במהלך הדיון על החוק, שהתקבל פה אחד, מתחו המחוקקים ביקורת יוצאת דופן בחריפותה על החברה.

"אובר לא משתפת דבר ולא אכפת לה", אמרה חברת המועצה קשאמה סונאט, במשחק מילים על "כלכלת שיתוף." היא ציינה כי נהגי אובר שמקבלים מהחברה הלוואות לרכישת כלי רכב נכלאים בחוב – המזימה של אובר מביאה לכך שהנהגים משלמים על הרכב הרבה אחרי שהוא התבלה והפסיק לתפקד, בעוד שבינתיים הם זקוקים לרכב חדש. החברה גם רשאית להפוך את "עובדי הקבלן" שלה ל"בלתי פעילים" – שם מנומס לפיטורים בלי מתן סיבה.

נהגי אובר, בסיאטל קוראים לכם להתאגד, צילום: yahoo נהגי אובר, בסיאטל קוראים לכם להתאגד | צילום: yahoo נהגי אובר, בסיאטל קוראים לכם להתאגד, צילום: yahoo

חברי המועצה אמרו שהם דחפו לחקיקה הזו משום שבפועל אובר משלמת לעובדיה בפועל שכר נמוך משכר המינימום, ואם הם מוחים על כך הם מוצאים את עצמם מפוטרים. החקיקה עברה למרות התערבות לוביסט העל של המפלגה הדמוקרטית, דיוויד פלאוף (לשעבר מצוותו של הנשיא אובמה), והיא זכתה לתמיכת ארגוני העובדים, בכלל זה איגוד חדש שקורא לעצמו איגוד הנהגים מבוססי האפליקציה – איגוד שאובר וליפט כמובן לא מכירות בו, שהרי הן מכחישות שמדובר בעובדים.

המהלך של סיאטל משך תשומת לב ניכרת בתקשורת, והוא צפוי להפוך את אובר שוב לסלע מחלוקת בבחירות של 2016. המועמדת המובילה בסקרים בפריימריז הדמוקרטיים, הילארי קלינטון, כבר תקפה את אובר חריפות. אם קלינטון הרשתה לעצמה לומר משהו כל כך ברור, כנראה שהסוקרים שלה אמרו לה שזה נושא בטוח. נעדכן.

נוזקה? זה פיראטי בעיני

אתרי פיראטיות צריכים להתפרנס ממשהו: אחרי הכל, צריך הרבה כסף כדי להחזיק אתר עם פס רחב מסיבי שמאפשר לכל אחד להוריד סדרות וסרטים. חלק ניכר מהכסף מגיע מפרסומות, אבל בשנים האחרונות תעשיית התוכן התחילה ללחוץ על המפרסמים שלא לפרסם באתרי פיראטיות, וברקע מרחף האיום התמידי שמי שמפרסם אצל הפיראטים יתבע. אלה מורידים גם את מספר המפרסמים וגם את מחיר הפרסומות.

מקבלים הרבה יותר מרק סרט מקבלים הרבה יותר מרק סרט מקבלים הרבה יותר מרק סרט

ארגון אמריקאי בשם Digital Citizens Alliance, ששם לו למטרה להפוך את הרשת למקום בטוח יותר, פרסם לאחרונה דו"ח בשם "פיתיון דיגיטלי". אנשי הארגון בחנו 800 אתרי פיראטיות, וגילו ש-45% מהם מעבירים למשתמשים שלהם לא רק תוכן בלתי חוקי, אלא גם נוזקה. לעתים קרובות, הנוזקה הזו היא הורדה בלתי נראית, שמתבצעת במקביל להורדה שמבצע המשתמש.

לטענת אנשי הארגון, אתרי תוכן פיראטי הם בעצם פיתיון: הם מציעים לך תוכן גנוב, אבל התוכן אינו העיקר, הוא רק משמש אותם להסוואת הפשע האמיתי – גניבת הפרטים שלך, שתוכל לשמש אחר כך לגניבת זהות. להערכתם, המיזם המשותף לפיראטים ולהאקרים מכניס 70 מיליון דולר מדי שנה, אם כי הערכות כאלה צריך לקחת תמיד בזהירות יתרה.

כך, מסתבר, צריך לנהוג גם בעת גלישה באתרי פיראטיות. אל תצטרפו לסטטיסטיקה.

מיקומך בתור: 8,763,923

מתכוונים להוציא ויזה לארה"ב? כדאי שתיערכו מראש לכך שזה ייקח הרבה זמן.

בעקבות הפיגוע בסן ברנדינו, בו התברר שאחת המפגעות (שאיננה אזרחית אמריקאית אלא מהגרת בהליכים, ילידת פקיסטן שהתגוררה גם בערב הסעודית) השתפכה על חיבתה לג'יהאד בחשבון הפייסבוק שלה עוד קודם שנכנסה לארה"ב, שוקלת עכשיו מחלקת המדינה לבחון את חשבונות המדיה החברתית של מבקש הוויזה טרם האישור.

תהליך קבלת הוויזה יכול להיות אפילו ארוך יותר תהליך קבלת הוויזה יכול להיות אפילו ארוך יותר תהליך קבלת הוויזה יכול להיות אפילו ארוך יותר

כבר היום כשאתה מבקש להכנס לארה"ב, אתה מתחייב שאתה לא מגיע אליה כדי לבצע פיגועים (או כדי לסחור בסמים, או כדי לחמוק מדין משום שאתה פושע מלחמה נאצי). הסעיף הזה נמצא שם כדי שבמקרה הכי גרוע, אם לא ימצאו ראיות לשום דבר אחר, יוכלו להכניס אותך לכלא על ההפרה שלו. עכשיו נראה שמתכוונים לקחת אותו ברצינות.

זו בעיה. למעלה ממיליארד איש ואישה משתמשים בפייסבוק. שפת האם של רובם איננה אנגלית. פייסבוק לא יכולה לעקוב אחרי הפעילות שלהם וגם לא מנסה. אם אתה מגיע ממדינה שמצריכה ויזה, מישהו במחלקת המדינה יצטרך לבדוק את חשבון הפייסבוק שלך.

אין לך חשבון פייסבוק? כמה חשוד. אתה היוניבומר או משהו? להעביר את הבקשה לרשימת הצריכים עיון. יש לך פייסבוק? אבל שפת האם שלך אינה אנגלית? להעביר את הבקשה לרשימת הצריכים עיון. מה זאת אומרת אין לנו דובר סווהילית? שמישהו יפעיל את גוגל טרנסלייט.

במקרה הטוב, הכל ייקח הרבה יותר זמן. במקרה הרע, תרגום קלוקל יאשים אותך בהשתייכות לפלג לא מוכר של דאעש. כיף.

קצרצרים

1. מנהלת התעופה של ארה"ב, ה-FAA, הבטיחה שהיא תוציא חוקים לשימוש ברחפנים עד חג המולד, והיא עומדת במילתה: החוקים החדשים פורסמו רשמית אתמול (ב'). עיקרם כבר פורסם בעבר ואין בהם חדש: המטרה היא להביא לרישום של 700,000 המל"טים הקיימים בארה"ב ולהבהיר לבעליהם את ההנחיות הנדרשות לשימוש בהם. ה-FAA הדגישה כי מפעילי רחפנים הם טייסים וכי עם התואר הזה מגיעה אחריות כבדה. בשנים האחרונות, רחפנים הפכו למתנת חג פופולרית, ומכאן הדחף לפרסם תקנות לשימוש בהם קודם לחג המולד.

2. ג'וליאן אסאנג', ראש כת וויקיליקס ועבריין נמלט, עדיין נצור בשגרירות אקוודור בלונדון, אליה נמלט לפני שלוש שנים כדי להתחמק מהסגרה לשוודיה, שם הוא חשוד בעבירות של אונס. למשטרה הבריטית נמאס להטיל מצור על השגרירות – יש לה שימוש טוב יותר בכוח האדם שלה – ונראה שגם לאסאנג' נמאס מהמאסר שהטיל על עצמו בפועל. הפתרון המסתמן: תובע שוודי יגיע בקרוב לשגרירות ויגבה שם את עדותו של אסאנג'. יש לציין שגם אם הרשויות בשוודיה יסגרו את התיק נגד אסאנג', מה שבכלל לא בטוח, הוא צפוי למאסר בבריטניה בשל הפרת תנאי הערבות שלו.

ג ג'וליאן אסאנג'. מיצה את מעצר הבית | צילום: איי פי ג

 

3. טוויטר ממשיכה להזהיר משתמשים ברחבי העולם - על פי הפיד שלי, גם משתמשים בישראל – מכך שיש מדינה כלשהי שמנסה לחדור לחשבונות שלהם. על פי ההערכות של טוויטר, מישהו שכנראה עובד עבור מדינה ניסה להשיג בצורה בלתי חוקית את פרטי המשתמשים, והשירות חוקר את המתרחש. האזהרות נשלחו לעיתונאים, חוקרי אבטחה ופעילים. לדברי טוויטר, לא נראה שההתקפה הצליחה. נעדכן.

4. אחד הסוגים היותר מתועבים של נוזקה נקרא נוזקת כופר. המחבל משתלט לך על המחשב ודורש כופר, בדרך כלל בביטקוין. מסתבר שהתועבה הזו הופכת לנפוצה יותר ויותר: ממשלת אוסטרליה הודיעה לאחרונה שב-2015 72% (!) מהעסקים במדינה נתקלו בניסיונות כאלה, בעוד שבשנת 2013 השיעור עמד על 17%. הנוזקה מועברת בדרך כלל באמצעות הורדות, שלרוב מתחזות לתוכנות פופולריות. אף פעם, אל תורידו משהו שאתם לא יודעים מהו בדיוק.

5. אשלי מדיסון אולי לא הצליח לחבר בין משתמשים לנשים, כנראה משום שרוב הנשים בו היו פיגמנט בדמיון של מפעילי האתר, אבל הוא לגמרי הצליח להפוך לגן עדן לסחטנים. נראה שכעת האחרונים מיצו את הפוטנציאל שיש בשליחת מיילים מאיימים, כי הם החלו לשלוח מכתבים של ממש, לכתובות פיזיות. הסחטנים דורשים, כמקובל, אלפי דולרים או שיחשפו את פרטיהם של הקורבנות.

תגיות