אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Vroom הישראלית-אמריקאית מגייסת 95 מיליון דולר לרכישת חברה מתחרה צילום: Natasha Jahangir

Vroom הישראלית-אמריקאית מגייסת 95 מיליון דולר לרכישת חברה מתחרה

הסטארט-אפ שייסדו אלון בלוך ואלי וורטמן הוקם לפני שנתיים וחצי בניו יורק והפך לאחת החברות הגדולות בתחום מכירת הרכבים המשומשים ברשת

16.12.2015, 15:21 | אסף גלעד

הסטארט-אפ הישראלי-אמריקאי Vroom שנוסד בידי אלון בלוך ואלי וורטמן מגייס 95 מיליון דולר למימון רכישת Texas Direct Auto חברה מטקסס שמפעילה אתר ושירות למכירת רכבים משומשים ברשת. את הגיוס תבצע החברה מהקרנות אלן אנד קומפני וקדג'ין פרטרנס ובהשתתפות המשקיעים הקיימים: ג'נרל קטליסט, קטרטון פרטנרס וטי רואו (T. Rowe), אחת מקרנות ההון הפרטיות הגדולות בארה"ב. הגיוס כולל רכיב של השקעת מזומן תמורת מניות בחברה וכן גיוס חוב בהלוואה.  

קראו עוד בכלכליסט

ורום נוסדה בניו יורק באוגוסט 2013 ומאז היא גייסה 108 מיליון דולר במזומן ובהלוואות בשלושה סבבים, האחרון שבהם ביולי האחרון, אז גייסה 54 מיליון דולר. Vroom כיום היא נחשבת לאחת החברות הגדולות בתחום הקנייה והמכירה של רכבים משומשים בארה"ב, היא מעסיקה כ- 150 עובדים ומגלגלת מחזור מכירות שמתקרב ל- 300 מיליון דולר בשנה. היא מחזיקה במטה הנהלה בניו יורק ובכמה מוקדי מכירות ושירות בטקסס ומרכז נוסף באינדיאנפוליס. מרכז המו"פ של החברה שוכן בנס ציונה ומעסיק 25 עובדים בניהולו של ליאור גרסון. במרכז הישראלי שלה שוכן גם משרדו של אחד המייסדים אלי וורטמן, לשעבר איש קרן בנצ'מרק ישראל.

   מימין לשמאל: מארשל צ מימין לשמאל: מארשל צ'סראון, אלון בלוך ואלי וורטמן | צילום: Natasha Jahangir    מימין לשמאל: מארשל צ

Vroom הקימה שירות המאפשר למכור או לקנות רכב משומש ברשת מבלי לצאת למגרשים של דילרים ומבלי לנהל משא ומתן עם הקונה או המוכר. היא שייכת לסגמנט צומח של חברות סטארט-אפ שמגייסות עשרות מיליוני דולרים בארה"ב להקמת אפליקיציות ושירותים למכירת רכבים משומשים, בהם Beepi של הישראלי עומר סביר, וכן אפליקציות נוספות דוגמת Shift ו- Carvana.  

בכדי למכור רכב ב- Vroom יש לצלם אותו ולשלוח את התמונות לחברה, לענות על ארבע שאלות בסיסיות באתר החברה, להסכים להצעת המחיר של החברה ולהמתין להגעת שליח שיבוא לאסוף את הרכב למוסך השיפוצים שלה. את ההעברה הבנקאית יכולה ורום לבצע כבר במועד ההסכמה של המוכר להצעת המחיר, אפילו כאשר הרכב עומד בחניון הביתי.

בכדי לתת הצעת מחיר מתחברת החברה למאגרי מידע כמו קארפקס, שמספקים לה פרטים על תאונות שעבר הרכב ועל בדיקות שגרתיות שביצע. את הצעת המחיר היא מייצרת לאחר חישוב בזמן אמת של מחירי רכב במצב דומה גם באתרי יד שנייה כגון קרייגסליסט או באתרי הדילרים.

הרכב נלקח מהמוכר אל עבר מרכז שיפוצים ותפעול שמפעילה ורום ולאחר מכן מועלים פרטיו לאתר בכדי לאתר לו קונה. לטענתה, היא מנסה למכור את הרכבים במחיר הנמוך בממוצע ב- 9% ממחיר השוק, הצעה שעשויה להיות תחרותית אפילו ביחס לדילרים.

"ורום נכנסה לשוק המכוניות המשומשות בגישה דומה לזו של אמזון", מספר אלי וורטמ. "שוק הרכב המשומש בארה"ב בנוי מרשת של 35 אלף דילרים שפרוסים על פני כל המדינה ומכסים בממוצע מרחב גאוגרפי של 20-30 מייל רבוע כל אחד. אנחנו חשבנו שאפשר לשפץ, למכור ולהוביל רכבים משומשים במודל של אמזון, דהיינו הקמת מרכזים לוגיסטיים מעטים שמכסים כל אחד אזור ברדיוס של כ- 300 מייל רבוע או 30 מיליון תושבים. את ההון שאנחנו חוסכים על כח אדם ועל שכירות מגרשים אנחנו מפנים לטובת שבעה מרכזי לוגיסטיקה שיפעילו שירותי מכונאות, שיפוץ רכבים ושילוח".

בשונה מחברת ביפי שהקימו עומר סביר ואלחנדרו רזניק בחוף המערבי, ורום אינה נוטלת עמלה על עסקה בין המוכרים לבין הקונים. בעוד שביפי נוטלת עמלה של 6-9% על מכירה למשתמש, ורום קונה ומוכרת את הרכבים ברווח ממוצע והוא זה שמקיים אותה.

 

החברה הנרכשת, טקסס דיירקט אוטו, היא מעין מתחרה מקומי לוורום. היא מפעילה שירות למכירת וקניית רכבים משומשים בטקסס דרך הרשת כמו ורום, כמו גם שירות מכונאים שמתקנים ומשפצים רכבים בטרם מכירתם. יחד עם TDA תהפוך ורום לחברה של 500 עובדים. אלי וורטמן, אחד המייסדים צופה כי החברה תייצר מכירות של מיליארד דולר, מתוכן תגזור ורום רווח על מכירת המכוניות.

תגיות