אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמזון מזהירה: ההוברבורד שרכשת עלול להתפוצץ צילום: יצרן

אמזון מזהירה: ההוברבורד שרכשת עלול להתפוצץ

למרות ההתנפלות הראשונית, רשתות קמעוניות ברחבי העולם מפסיקות למכור את הסקייטבודים הממונעים בגלל חשש להתפוצצות הסוללות שלהם

17.12.2015, 18:47 | עומר כביר
המתנה החמה של החגים יורדת מהמדפים: קמעונאים ברחבי העולם, ובראשם אמזון, מפסיקים למכור סקייטבורדים ממונעים (המכונים גם, שלא בצדק, הוברבורדס), בגלל חשש להתפוצצות פתאומית של הסוללות שלהם.  

קראו עוד בכלכליסט

הסקייטבורדים הממונעים נחשבים לאחת המתנות הפופולריות של עונת החגים הנוכחית. למי שלא מכיר, מדובר בלוח שאליו מחוברים 4 גלגלים ומנוע, שמופעל באמצעות הטיית הגוף של המשתמש לכיוון הנסיעה הרצוי – מעין סגוויי רק ללא הכידון המפדח.

סקייטבורד ממונע, אחת המתנות הפופולריות של עונת החגים, צילום: צילום מסך סקייטבורד ממונע, אחת המתנות הפופולריות של עונת החגים | צילום: צילום מסך סקייטבורד ממונע, אחת המתנות הפופולריות של עונת החגים, צילום: צילום מסך

בניגוד למוצרים מסחריים אחרים, מוצרים אלו לא מגיעים מיצרן אחד מרכזי שהמציא ורשם עליהם פטנט, אלא משורה של יצרנים עצמאיים, רובם בסין, שכל אחד מהם מספק את הגרסה שלו למוצר. כתוצאה, יש בשוק סקייטבורדים ממונעים רבים ברמות איכות ובטיחות שונות, ולצרכן אין יכולת אמיתית להבדיל בין התוצרים האיכותיים לזולים.

עם הגידול במכירות בשבועות האחרונים, החלו להופיע דיווחים על מכשירים שהתפוצצו או התלקחו בפתאומיות, כלל הנראה עקב כשל בסוללה שלהם. כעת, על רקע דיווחים אלו, מתחילות הקמעונאיות הגדולות להגביל את מכירותיהם. בתחילה השבוע, החלה אמזון להסיר דגמי סקייטבורדים ממונעים שונים מאתרה, בהם כמה מהדגמים הפופולריים ביותר.

לדברי אחד היצרנים, אמזון דורשת מהם לספק מסמכים שמעידים שהמוצרים שלהם עומדים בתקנות הבטיחות הרלוונטיות. לא כל דגמי המכשירים הוסרו, ואלו שמגיעים מיצרניות מוכרות יחסית עדיין זמינים לרכישה באמזון. עם זאת, בחברה החלו לפנות ללקוחות שרכשו דגמים בעיתיים, ולהורות להם להיפטר מהם מיד (רוכשים שיעשו זאת במתקנים מיוחדים בתיאום עם אמזון גם יזכו להחזר מלא).

בינתיים בבריטניה, החליטו הקמעונאים הגדולים במדינה להפסיק את מכירת המכשירים לחלוטין. אלו כוללים רשתות גדולות כמו Argos, ג'ון לואיס וטסקו. "מכרנו פחות מ-350 יחידות של מוצר זה, ולא קיבלנו שום דיווחים", נמסר רשת הכלבו ג'ון לואיס, לפי דיווח של הגארדייאן. “החלטנו להפסיק את מכירתו בזמן שאנחנו בודקים את בטיחותו". מארגוס נמסר: “בתור קמעונאי אחראי, אנחנו מתייחסים לבטיחות הלקוחות ברצינות מרבית. יש לנו תהליך קפדני שנועד לוודא שכל המוצרים שאנו מוכרים עומדים בתקני הבטיחות".

גם שר המסחר הבריטי, ניק בולס, קרא להגביל את מכירת הסקייטבורדים הממונעים. “יש לשים את הבטיחות מעל לכל", הוא אמר. “בעקבות הדיווחים האחרונית, קונים צריכים לחשוב פעמיים לפני שהם בוחרים מוצרים עם מחיר שנראה טוב מכדי להיות אמיתי".

גם מי שכבר קנה מכשיר שמתפקד כשורה עלול להיתקל בקשיים, אחרי ששלוש חברות התעופה הגדולות בארה"ב, דלתא, יונייטד ואמריקן איירליינס, הודיעו לפני כשבוע שיוסיפו את הסקייטבורדים הממונעים לרשימת הפריטים האסורים בטיסה. בכך הן הצטרפו לחברות תעופה מרכזיות אחרות דוגמת בריטיש איירווייז, ג'ט בלו, וירג'ין אמריקה ואלסקה איירליינס.

תגיות