אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רהיט עם סיפור צילום: אוראל כהן

רהיט עם סיפור

חנות וינטג' חדשה מציעה ריהוט יד שנייה מאירופה. "אירופי לא יכניס את זה הביתה, אבל לישראלים זה מיוחד", מסביר הבעלים למה לקנות ספה שמישהו בלונדון זרק

20.12.2015, 09:20 | מורן לונדון

לא משנה באיזה קו עיצובי אתם דוגלים, הטרנד האחרון בעיצוב הבית קורא להכניס אליו פריט או שניים בעלי עבר מפואר והיסטוריה; לטייל בשוק אקזוטי ולמצוא משהו ישן, רצוי עם סיפור מעניין, שיכניס לבית המון חום והרגשה של שורשיות, שקצת נמנעת מאיתנו בחסות הרהיטים הלבנים של איקאה.

שוק הפשפשים ביפו היה עד כה האפשרות העיקרית למצוא פריטים כאלה בארץ, עד שרונן הוכמן (45) מהרצליה זיהה את הביקוש, ולפני ארבעה חודשים הקים ברשפון את London Fleamarket, חנות האנגר שמציעה רהיטים ואקססוריז לבית המיובאים מאירופה ונעים במגוון שבין וינטג' לרטרו. (וינטג' — ישן באמת. רטרו — רפרודוקציות עדכניות לרהיטים ישנים). הוכמן גם מבטיח שהמחירים אצלו זולים מאלו שתמצאו בשוק הפשפשים.

"יש לי חברה להשכרת ציוד וריהוט לאירועים, ובזכות הקניות שאני עושה בשבילה בחו"ל נחשפתי גם לרהיטים ישנים. פה ושם חברים ביקשו ממני להביא להם רהיט מיוחד כלשהו, ומצאתי את עצמי מתעסק בזה. בד בבד הכרתי את אלי סונה, שעסק בתחום היבוא, והחלטנו להפוך לשותפים ולפתוח את החנות".

ריהוט המוצע למכירה בחנות, צילום: חיים אפרייט ריהוט המוצע למכירה בחנות | צילום: חיים אפרייט ריהוט המוצע למכירה בחנות, צילום: חיים אפרייט

 

לא הסבתא שלנו

 

בחנות ברשפון אפשר למצוא מערכות סלוניות, פינות אוכל, מזנונים, מנורות ומגוון פסלונים וחפצי נוי ישנים — כולם במצב מצוין ובמחירים סבירים יחסית. כורסת עור של מעצב משנות החמישים, לדוגמה, עולה 1,700 שקל, וכורסה אנגלית משנות הארבעים תעלה 1,400 שקל. יש גם פינה לרהיטים שבעליהם מתייגים אותם בתור עודפים, ובה מזנונים, ספות, כורסאות ועוד במחירים שלא עוברים את 1,000 השקל.

"בשביל האירופים זה הריהוט הישן של סבתא, כך שצעירים שם לא יכניסו את זה הביתה כי זה זקן לטעמם. עד כמה שזה אבסורדי הם יעדיפו איקאה. אבל משום שזה לא הריהוט שהישראלי מכיר מהבית של הסבים שלו, הוא מיוחד בעיניו", מסביר הוכמן, שמתגאה בכך שהוא מצליח להציע את הפריטים במחירים הנמוכים עד 40% מחנויות יד שנייה בשוק הפשפשים. "הפריטים בדרך כלל לא זולים, אבל עם הקשרים שלנו באירופה ראינו שאנחנו יכולים להציע אותם במחיר אטרקטיבי. יש לנו אנשים באירופה שאוספים את הריהוט. באירופה אסור לזרוק רהיטים ברחוב, ולכן יש מחסנים שמתעסקים בריהוט יד שנייה. קשרים טובים גורמים לכך שישאירו לנו בצד פריטים שווים".

רונן הוכמן ופריטים בחנות. "אנשים לא תמיד יודעים מה יש להם בבית", צילום: אוראל כהן רונן הוכמן ופריטים בחנות. "אנשים לא תמיד יודעים מה יש להם בבית" | צילום: אוראל כהן רונן הוכמן ופריטים בחנות. "אנשים לא תמיד יודעים מה יש להם בבית", צילום: אוראל כהן

 

את הקניינות הם עושים בעיקר בצרפת, באנגליה ובפראג, ובכל חודש מגיעה לכאן מכולה ובה היצע חדש. הוכמן וסונה משתדלים לבחור רק פריטים שהשתמרו היטב ו"אם מוצאים משהו מיוחד מאוד שלא נראה טוב, אנחנו נדאג לשפץ אותו לפני שנכניס אותו לחנות".

פריט ישן, עיצוב חדש

 

בגלל ההתעסקות עם הרהיטים הישנים גילה הוכמן צד חדש בעצמו, ובעת האחרונה הוא משתעשע גם בעיצוב. "לפעמים אנחנו מוצאים כל מיני דברים מדליקים שאין להם שימוש של ממש", הוא אומר ומצביע על מנורת זרקור שעומדת על שלוש רגלי עץ ומתכת במראה גס. "הבית של המנורה הזאת, למשל, בנוי מדלי ישן שעשוי מעץ עבה במראה מיוחד שהסבנו. אלי ואני אוהבים לחדש. אנחנו מעצבים ויוצרים פריטים שאין בשום מקום". הוא מראה לי גם אהיל למנורה תלויה שעשוי מתוף נגינה (1,690 שקל) וספה ענקית במראה עתיק.

אהיל שעיצב הוכמן מתוף נגינה, צילום: חיים אפרייט אהיל שעיצב הוכמן מתוף נגינה | צילום: חיים אפרייט אהיל שעיצב הוכמן מתוף נגינה, צילום: חיים אפרייט

 

אין כאן פריטים ישראליים ישנים?

"אנחנו מקבלים עשרות פניות מישראלים, אבל המחיר שבו מציעים לנו לקנות גבוה בהרבה ממה שיעלה לנו לקנות ולהביא פריטים מחו"ל. נוסף על כך, כשמישהו שיש לו משהו יקר ושווה פונה אליי, אני בדרך כלל מציע לו להשאיר את זה במשפחה. אנשים לא תמיד יודעים מה יש להם בבית".

תגיות