אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שפל מאז 2004: הנפט מסוג ברנט נסחר ברמה של 36.5 דולר לחבית

מחיר חבית ברנט, הנצרך על ידי מדינת ישראל, יורד ב-1%. החוזה על הנפט הגולמי יורד ב-0.8% ל-34.4 דולר לחבית; רוסיה שואבת נפט בקצב המהיר ביותר מאז קריסת הגוש הסובייטי

21.12.2015, 13:50 | אמיר רוזנבאום

מחיר הנפט ממשיך לרדת לשפלים חדשים - הפעם זהו הברנט שחוצה את סף השפל של דצמבר 2008 - תקופת המשבר הפיננסי - ומגיע לרמות הנמוכות של שנת 2004. 

מחיר הברנט רושם עתה ירידה של 1% לרמה של 36.5 דולר לחבית, לאחר שמוקדם יותר רשם ירידה של כמעט 2% עד ל-36.17 דולר - כאמור, הרמה הנמוכה מזה 11 שנה. מחיר הנפט הגולמי WTI נסחר בירידה של 0.8% לסביבה של 34.5 דולר לחבית.

בשוק מייחסים את הירידות של היום לשורה של גורמים, ובכם התחזקות הדולר ומגמת ההתחזקות הצפויה של המטבע האמריקאי לנוכח העלאת הריבית של הפד - לצד נתוני העלייה במספר אסדות הקידות האמריקאיות (גידול של 17 ל-541), לאחר ארבעה שבועות של ירידות.

"הגידול במספר אסדות הקידוח בסביבת מחירים כה נמוכה של נפט גולמי מעידה על כך שהחברות רואות עצמן מחויבות להמשך רמות ההפקה הקיימות. כך גם מראים נתוני המלאים הגדלים בארה"ב", נכתב בסקירה של ANZ Bank.  

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

נכון להיום מחיר אוקטן 95 בשירות עצמי הוא 5.99 שקלים לליטר, ושיעור המס המוטל עליו מגיע לכ־65%. מחיר הבנזין ייקבע רק בסוף החודש, ואם טווח מחיר חבית הנפט יישאר 35–40 דולר, תירשם בינואר ירידה של עד 15 אגורות במחיר ליטר בנזין (כולל הירידה במס הבלו).

 

רוסיה שואבת נפט בקצב המהיר ביותר מאז קריסת הגוש הסובייטי

יצרנית הנפט השלישית בגודלה בעולם, שואבת נפט בקצב המהיר ביותר מאז קריסת הגוש הסובייטי, ותורמת להצפה בשוק הרווי גם ככה ולירידת המחירים לרמתם הנמוכה ביותר מאז 2009.

ייצור הנפט הלא צפוי של רוסיה השנה הוא לא תוצאה של יוזמה חדשה שהשיק הקרמלין, אלא של עשרות שיפורים מתונים ברחבי הסקטור. על אף הלחץ המופעל כתוצאה מצניחת המחירים ומהסנקציות שהטילו ארה"ב והאיחוד האירופי, שחסמו את הגישה לחלק ניכר מההשקעות הזרות והטכנולוגיה, החברות הרוסיות הצליחו להוציא יותר נפט משדות הנפט הישנים יותר של המדינה. החברות גם השיקו פרויקטים חדשים, שעזרו לפצות על הירידה המתמשכת בתפוקה באזור יצור הנפט המרכזי של המדינה במערב סיביר.

על פי הערכות, רוסיה העלתה בתשעת החודשים הראשונים של השנה את הייצור ב-0.5%, שיעור נמוך לעומת יריבותיה ארה"ב (שהעלתה ב-1.3%) וסעודיה ( העלתה ב-5.8%). אך בכך שהתעלמה מהקריאות של אופ"ק מוקדם יותר השנה להצטרף למאמצים לתמוך במחירים על ידי ירידה בתפוקה, רוסיה דווקא מצמצמת את הפער מהקרטל.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
כל פעם מחדש קונים אותנו באגורות
שיפסיקו כבר עם ההורדות הביזיוניות האלה. זה פשוט עובד לטובת הממשלה שלוקחת את הכסף הזה ומעבירה בהחטף להסכמים קואליציוניים ביזיוניים. המס הזה פשוט קסם - לא משנה כמה מחיר הנפט יורד, המחיר שאנחנו משלמים נשאר כמעט קבוע. להעיף את ביבי הזה כבר! כמה אפשר כבר?!
שומר , ירושלים  |  21.12.15
לכל התגובות