אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"ח משרד המשפטים: 67% נשים מועסקות במשרד, יוצאי אתיופיה - פחות מ-1% צילום: שאטרסטוק

דו"ח משרד המשפטים: 67% נשים מועסקות במשרד, יוצאי אתיופיה - פחות מ-1%

במשרד המשפטים יש רוב של נשים גם בתפקידים הבכירים, ייצוג של 9% לבני החברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית ושל 1.5% לבעלי מוגבלויות. הדו"ח הופק לבקשת המנכ"לית פלמור כדי לקדם שוויון הזדמנויות בתעסוקה

22.12.2015, 15:22 | זוהר שחר לוי

במשרד המשפטים יש רוב של נשים גם בתפקידים הבכירים וייצוג של 9% לבני החברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית. המשרד מונה רק 30 עובדים מהעדה האתיופית ורק כ-60 עובדים בלי מוגבלויות, כך עולה מדו"ח ייצוג הולם שנערך במשרד ומתפרסם היום (ג').

מנכ"לית משרד המשפטים עו"ד אמי פלמור, הורתה לאחרונה לאנשי המשרד להפיק דו"ח הבוחן את תמונת האמת ביחס להעסקה של אוכלוסיות המוגדרות על פי החלטות הממשלה כאוכלוסיות "ייצוג הולם" הזכאיות להעדפה מתקנת. הדו"ח הופק במסגרת המאמצים לקדם את העסקתן של אוכלוסיות אלו במגזר הציבורי ובמשרד המשפטים בפרט.

זהו דו"ח המתפרסם לראשונה, ולפי משרד המשפטים הינו תוצר של "מחויבות המשרד לקידום שוויון הזדמנויות בתעסוקה". הוא מציג נתונים אודות העסקת נשים, בני החברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית, יוצאי אתיופיה ובעלי מוגבלויות ביחידות המשרד השונות.

קראו עוד בכלכליסט

לפי מנכ"לית המשרד, עו"ד אמי פלמור, אין חובה חוקית על משרדי ממשלה לפרסם נתונים אודות העסקה רב גונית. "משרד המשפטים", כך לדבריה, "רואה את עצמו ככוח מוביל במגזר הציבורי, המחויב לערכי הייצוג ההולם ופועל על מנת להביאם לידי ביטוי בפועל. ברור לנו כי הדרך לשינוי מתחילה עם בחינת המצב הקיים, על היבטיו החיוביים כמו גם על הטעון שיפור. אין אנו מנסים לייפות את המציאות, אם כי ללמוד ממנה ולהשתפר על בסיסה".

מנכ"לית המשרד עו"ד אמי פלמור מנכ"לית המשרד עו"ד אמי פלמור מנכ"לית המשרד עו"ד אמי פלמור

במשרד המשפטים מועסקים 3,965 עובדים ועוד 1,994 עובדים במיקור חוץ. בשורה טובה העולה מהדו"ח נוגעת לייצוג הנשים במשרד. מהדו"ח עולה כי במשרד המשפטים קיים רוב מוחלט של נשים, כ-67 אחוזים מכלל העובדים. מעבר לכך, לנשים ייצוג נכבד גם בתפקידים הבכירים במשרד וכ-60 אחוזים מכלל בעלי התפקידים במשרד הינן נשים. באשר למשכורתן, נמצא כי פער השכר בדירוגים המרכזיים במשרד עומד על 4 אחוז בלבד. כלומר, על כל שקל אחד שמרוויח עובד ממין זכר, מרוויחה עובדת 96 אגורות. יחד עם זאת, בקרב דירוגי הפרקליטים, המוקבלים לשופטים, חוקרי מח"ש ומשפטנים – פער השכר הינו לטובת הנשים.

בקרב העובדים הכללים במשרד, התמונה קצת שונה ופער השכר בין עובדים לעובדות עומד על 12 אחוזים. כלומר, על כל שקל שמרוויח עובד ממין זכר, משתכרת עובדת כ-88 אגורות. לפי משרד המשפטים מדובר בנתון הנמוך משמעותית מפערי השכר במשק הישראל בו הפער עומד על כ-44 אחוזים, נכון לשנת 2014.

באשר לבני החברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית, מצא הדו"ח כי יש להם ייצוג במשרד של 9 אחוזים, מדובר ב-363 עובדים, מחציתם נשים, כשמתוכם כ-100 עובדים התקבלו בהליך מכרזי רגיל ולא כחלק מהעדפה מתקנת. במשרד המשפטים מבהירים כי קיימת עלייה בהעסקת עובדים מאוכלוסיה זו של אחוז אחד מהשנה הקודמת. עוד מצא הדו"ח כי בקרב עורכי הדין החיצוניים העובדים עם האגף לסיוע משפטי או עם הסנגוריה הציבורית, שיעור העובדים בני החברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית עומד על 13 אחוזים.

באשר לאוכלוסיית יוצאי אתיופיה, מגלה הדו"ח כי יש מקום לשיפור מבחינת משרד המשפטים. במשרד מועסקים 30 עובדים יוצאי העדה המהווים רק 0.75 אחוז מכלל עובדי המשרד. כך גם באשר ל-60 עובדים בעלי מוגבליות המועסקים במשרד ומהווים כ-1.5 אחוזים מכלל העובדים.

תגיות