אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מעידן עופר, דרך לבייב ועד אלשטיין: ההמלצות של פסגות ל-2016 צילום: גלעד קוולרציק

המלצות 2016

מעידן עופר, דרך לבייב ועד אלשטיין: ההמלצות של פסגות ל-2016

בית ההשקעות הגדול בישראל מצטרף לפרויקט ההמלצות של "כלכליסט" - בתקווה לפתיחה ברגל ימין - עם שלוש מניות שעשו חיל השנה ושתיים שעשו בדיוק להיפך. בכל הקשור לאג"ח, בפסגות נותנים אמון בשתי חברות מקבוצת אי.די.בי ועוד אחת מאפריקה

23.12.2015, 13:30 | מיקי גרינפלד

בית ההשקעות פסגות מסיר את הכפפות ומצטרף לפרויקט ההמלצות של "כלכליסט". שתהיה להם ולנו דרך צלחה ופתיחה ברגל ימין.  

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת פרויקט "המלצות 2016" מציגים בתי ההשקעות והבנקים המובילים בישראל מדי יום את 5 המניות הטובות ביותר שלהם לשנה הקרובה, 5 אגרות החוב שינצחו את השוק, ואת הרכב התיק המומלץ לחודשים הקרובים.

בפסגות מציעים שני סוגים של המלצות - על מניות שרשמו כבר השנה הצלחה גדולה מן הצד האחד, ועל אלה שסיימו 12 חודשים קשים במיוחד. הדוגמה הבולטת לסוג הראשון היא מניית אל על, שקפצה השנה ביותר מ-340% ונכנסה לאחרונה למדד ת"א 100. מהצד השני, בית ההשקעות חוזה שינוי מגמה לכיל, שחתכה ב-2015 42% מערכה.

אשר להמלצות האג"ח, אלה יכולות לעודד את קבוצת אי.די.בי, כששתייים מהחברות הבנות של דסק"ש זוכות לאמון מצד פסגות לקראת השנה הבאה.

את ההמלצות של פסגות לקראת שנת 2016 הרכיב צוות שכלל את אורי גרינפלד הכלכלן והאסטרטג הראשי בבית ההשקעות, אילנית שרף, מנהלת מחלקת מחקר Sell Side וונעם פינקו, אנליסט בכיר במחלקת מחקר Sell Side.

מניות

אל על. תשואה ב-2015 - 343%

אל על נמצאת בתקופה עסקית מצויינת הנתמכת במחירי הנפט הנמוכים, שלמעשה הורידו בשנת 2015 את הוצאות הדלק שלה בכ-200 מ' דולר לעומת 2014. מחירי הדלק הנמוכים ימשיכו ללוות אותנו גם בשנה הקרובה. בנוסף, תנועת הנוסעים בנתב"ג צומחת בדרך כלל (כשאין מלחמות) בקצב מהיר מהממוצע העולמי (ישראלים אוהבים לטייל בעולם) וכך על אף הגידול בתחרות, אל על צפויה להגדיל את שיעורי התפוסה שלה. החברה נסחרת במכפילים נמוכים מאוד ביחס לתעשיה. לכן אנו סבורים כי על אף העליות שלה בשנה האחרונה, יש עוד מקום לעליות במחיר המניה.

קנון. תשואה ב-2015 - 33%-

החברה הנמצאת בשליטת עידן עופר, מחזיקה ביצרנית הרכב הסינית קורוס ובחברת IC POWER לה תחנות כוח פרטיות בישראל ודרום מרכז אמריקה. IC POWER תגדיל במהלך שנת 2016 את כושר הפקת האנרגיה שלה בצורה משמעותית ותגדיל את תזרימי המזומנים שלה הגבוהים גם ככה. קנון שואפת להנפיק את IC POWER בארה"ב בשנה הקרובה במהלך שאם יקרה יציף ערך למניה. גם אם ההנפקה תידחה, עדיין קנון זולה מאוד והשוק מתמחר ביתר חשש את האחזקה בקורוס שכרגע לא נראית טוב. קנון לא צפויה להזרים לקורוס כספים נוספים מעבר למה שכבר התחייבה ולכן הדיסקאונט בקנון נראה גבוה מאוד.

קורוס של קנון, צילום: יצרן קורוס של קנון | צילום: יצרן קורוס של קנון, צילום: יצרן

 

אשטרום נכסים. תשואה ב-2015 - 22%

להערכתנו, מבין מניות הנדל"ן המניב שעיקר פעילותן בישראל, אשטרום נכסים הינה הזולה ביותר. לחברה נכסים טובים (קניון בת ים הינו הבולט שבהם) לצד הרבה נכסים לוגיסטיים שנחשבים יציבים. כ-25% מהפעילות של החברה נמצאת בגרמניה. החברה גדלה באמצעות רכישות (לא בהיקף גבוה) ויזמויות (רכשה לאחרונה קרקע לבניית מגדל משרדים בבני ברק). אשטרום נכסים נסחרת מתחת להונה העצמי, על אף שהיא יודעת לייצר רווחים נאים מידי שנה. כמו כן היא נסחרת במכפיל FFO (תזרים תפעולי נקי) של מתחת ל-9, נמוך משמעותית מהמתחרים, מה שהופך אותה למניה הזולה ביותר בסקטור.  

קראו עוד בכלכליסט

פז. תשואה ב-2015 - 23%

חברת האנרגיה הגדולה והיציבה בישראל שבשליטת צדיק בינו נהנתה בשנה האחרונה ממרווחי זיקוק גבוהים, משיפור בתוצאות חברות בנות ממגזר התעשייה ומגידול בתנועה המתדלקים בתחנות הדלק שלה, שהשפיעה כמובן גם על הרכישות בחנויות ילו. מרווחי הזיקוק ירדו לאחרונה, אם כי בדרך כלל הרבעון הרביעי קצת חלש יותר. עדיין הסביבה העסקית תומכת בעסקי החברה, ומחירי הנפט הנמוכים מתורגמים גם בישראל לגידול בתנועה הנוסעים בכביש וכמובן גם בתנועת המתדלקים. גם המשך הצמיחה של שוק הרכב בישראל תומכת בהמשך מגמת הצמיחה.

 , צילום: אוראל כהן צילום: אוראל כהן  , צילום: אוראל כהן

כיל. תשואה ב-2015 - 42%-

חברת הדשנים הישראלית נסחרת במגמה שלילית זו השנה השלישית ברציפות, כאשר 2015 התאפיינה בירידות חדות שהובילו לאיבוד של 37% נוספים משוויה. הירידות החדות החזירו את מניית כיל לשער הנמוך ביותר ב- 7 השנים האחרונות. שנת 2016 צפויה ככל הנראה להמשיך ולהיות חלשה בשוק הדשנים, הלחץ על המחירים עשוי להמשך וכנראה שבטווח הקצר אנו נמשיך להיות עדים להתכווצות בביקושים. הצפי לירידה בביקושים לתוך 2016 הובילה את יצרניות הדשנים לבצע התאמות במטרה לצמצם את ההיצעים ולבלום את ירידת המחירים. למרות זאת, לנוכח החשש מהמשך התכווצות המחירים ורמת המכירות בשנת 2016, מגמת הירידות במניות הדשנים בעולם לא נבלמה. להערכתנו, המניות מגלמות את החדשות הרעות בתעשייה ואף נסחרות כיום ברמות מחירים המגלמות חששות יתר מצד המשקיעים. אנו מעריכים כי שינוי מגמה בענף, גם אם לא דרמטי, ו/או בתחזיות לשנת 2017, יובילו לתיקון חד במניות התעשייה בכלל ובמניית כיל בפרט.

 

אגרות חוב

 

גזית גלוב י"א - תשואה 3.3%, צמודה למדד, מח"מ 5.8 שנים, דירוג מעלות -AA

גזית גלוב התמודדה עם מספר אתגרים בשנה האחרונה - שערי החליפין באזורים בהם היא פועלת (אירופה, קנדה, רוסיה, ברזיל) ירדו בחדות, הבעיות ברוסיה מכבידות על אטריום והצרות בדורי גבו מהחברה השקעות גבוהות. במהלך השנה ביצעה החברה רכישה ענקית בנורבגיה שנראית כרכישה טובה, אך הביאה במקביל להגדלת המינוף. כל האמור לעיל הגדיל את המרווחים באג"ח של גזית גלוב (והפרש תשואה של 3.09% מעל הממשלתית) להערכתנו פתיחת מרווחים זו מאפשרת למשקיעים לקבל תשואה עודפת יחסית, הואיל ועדיין מדובר בחברת ענק בעלת השווי NAV גבוה של 8 מיליארד שקל נזילות גבוהה, לצד תזרים שוטף גבוה - נכסיה מייצרים לה מעל ל-600 מיליון שקל בשנה. אנו לא רואים סיכון פיננסי מהותי בגזית גלוב.

קראו עוד בכלכליסט

סלקום אג"ח ו' - תשואה 2.1%, צמודה למדד, מח"מ 2.7 שנים, דירוג מעלות +A

חברות הסלולר סובלות כבר שלוש שנים ממלחמת מחירים כתוצאה מעלייה דרמטית בתחרות לנוכח כניסת שחקניות חדשות, גולן טלקום והוט מובייל. כניסת התחרות הובילה לירידה חדה בתזרים התפעולי של חברות הסלולר על אף מאמצי ההתייעלות מצדן. במידה שמשרד התקשורת והרשות להגבלים עסקיים לא יאפשרו מיזוג בשוק התקשורת, התחרות האגרסיבית בשוק עשויה להמשך גם בשנת 2016 כאשר קיים פוטנציאל אף לכניסת שחקן נוסף לשוק, אקספון מובייל. אנו מעריכים כי גם אם התזרים התפעולי ימשיך להצטמצם עקב התחרות האגרסיבית בשנים הבאות, חברות הסלולר ימשיכו לכווץ את היקף החוב שלהן, כאשר הן נמנעות מלחלק דיבידנדים, לצד המשך הפחתת ההוצאות התפעוליות והקטנת היקף ההשקעות ההוניות. אנו מעדיפים את אגרת החוב הקצרה של החברה לנוכח חוסר הוודאות בטווח הארוך יותר.

שופרסל ו' - תשואה, 3.8%, מח"מ 7.38 שנים, דירוג מעלות A

התחרות האגרסיבית בין רשתות המזון, בעיקר בפורמט הדיסקאונט, הולידה בשנים האחרונות רווחיות תפעולית מאוד נמוכה לרשתות, בפרט לרשתות הגדולות. אלה סובלות ממשקל מאוד גבוה של עלויות תפעול הנובעות בין היתר מעלויות לוגיסטיות, שיווק והוצאות הנהלה גבוהות מאוד ביחס לרשתות הקטנות. נוכח התחרות, שופרסל מקבוצת אי.די.בי שבשליטת אדוארדו אלשטיין, החלה במהלכים לצמצום העלויות והבראת הרשת במקביל לפיתוח המותג הפרטי. אך המפנה האמיתי שצפוי לעזור לה לשפר את שיעורי הרווחיות שלה נוגע דווקא ללחץ שנמצאת בו כיום רשת מגה ושעשוי להוביל בסופו של יום להעלאת מחירים בשוק קמעונאות המזון, לצד האפשרות שכוחה של רשת שופרסל יגדל מול הספקים.

 , צילום: סיון פרג צילום: סיון פרג'  , צילום: סיון פרג

אפריקה נכסים ז' – תשואה 6.3%, צמודה למדד, מח"מ 5.6 שנים, דירוג מידרוג 3A

האג"ח הארוך של חברת הבת המוצלחת של אפריקה ישראל של לב לבייב, מעניקה פער של 6.3% מעל העקום הממשלתי, פער שיותר ממפצה על הסיכון בחברה. אפריקה נכסים נמצאת בתקופה טובה של יזמות בישראל ובמזרח אירופה וכבר כמה שנים שהיא מצליחה להפוך את בנק הקרקעות הגדול שלה לפרויקטים מניבים מוצלחים או לפרויקטי מגורים. לחברה הון עצמי של מעל ל-2.5 מיליארד קל והיא נהנית מ-NOI הקרוב ל-400 מיליון שקל מנכסים. החברה מחזיקה בקניון הטוב ביותר ברומניה (קוטרוצ'ן) ששוויו גבוה מ-400 מיליון יורו והוא עשוי להימכר באופן חלקי או מלא ולהניב מזומנים בהיקף גבוה.

בזן ו' - תשואה 6.4%, צמודה לדולר, מח"מ 5.3 שנים, דירוג מעלות BBB+

לפני שנתיים בזן הייתה במצב פיננסי בעייתי בשל סביבה עסקית חלשה. ירידת מחירי הנפט ושינויים נוספים בתעשיה שינו את המצב - בז"ן שיפרה משמעותית את מצבה הפיננסי בשנה האחרונה והקטינה את חובותיה. ענף הזיקוק הוא ענף תנודתי ולכן נדרשת פרמיית סיכון מסוימת באג"ח החברה, אך הואיל וכרגע הסביבה העסקית באופן כללי חיובית (אם כי פחות מלפני מספר חודשים) החברה מייצרת מזומנים בקצב נאה המאפשר לה לעמוד בכלל התחייבויותיה.

פיזור תיק ההשקעות המומלץ לשנה הבאה

העלאת הריבית בארה"ב והאפשרות של התפתחות ציפיות להעלאת ריבית מאוחרת יותר גם בישראל צפויות להקשות על רכיב האג"ח הממשלתיות. בשל כך יש להערכתנו לשמור על מח"מ בינוני קצר באפיק ובמקביל להגדיל את הרכיב הקונצרני בארץ ובחו"ל תוך התמקדות בחברות יציבות עם דירוגים גבוהים.

בכל הנוגע לרכיב המנייתי, המשך השיפור הכלכלי בעולם והריבית הנמוכה באופן אבסולוטי ימשיכו להערכתנו לתמוך באפיק. יחד עם זאת, הגידול במוקדי הסיכון במפה הגלובלית מחייב לנהל את הרכיב המנייתי במשנה זהירות תוך סלקטיביות והתמקדות בסקטורים ובמדינות הנתפסים כדפנסיביים יותר.

תגיות