אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אברטון בדרך למכירה ב-200 מיליון ליש"ט צילום: גטי אימג'ס

אברטון בדרך למכירה ב-200 מיליון ליש"ט

קבוצה של משקיעים, ביניהם היזמים ג'ון ג'יי מורס וצ'רלס נואל, ניהלו בחודשים האחרונים דיונים עם דירקטוריון מועדון הכדורלי האנגלי

23.12.2015, 18:06 | שירות כלכליסט

מועדן הכדורגל האנגלי אברטון עומד במרכז ניסיון השתלטות ב-200 מיליון ליש"ט, לאחר מגעים מתמשכים עם הבעלים לשעבר של קבוצת הבייסבול סן דייגו פאדרס. קבוצה של משקיעים, ביניהם היזמים ג'ון ג'יי מורס וצ'רלס נואל, ניהלו דיונים עם הדירקטוריון בחודשים האחרונים. 

קראו עוד בכלכליסט

אוהדי אברטון. שתי הקבוצות בליברפול יהיו בבעלות אמריקאית?, צילום: גטי אימג אוהדי אברטון. שתי הקבוצות בליברפול יהיו בבעלות אמריקאית? | צילום: גטי אימג'ס אוהדי אברטון. שתי הקבוצות בליברפול יהיו בבעלות אמריקאית?, צילום: גטי אימג

כעת מתגברת התקווה במועדון שהמסע הארוך למציאת השקעות מתקרב לסיומו. אולם באברטון נשארים זהירים לגבי התוצאה הסופית, אם כי זו נחשבת להתקדמות החיובית ביותר מאז היו"ר ביל קנרייט הודיע כי הוא מעוניין למכור. 

מורס (70) ונואל הביעו בעבר עניין בסוונסי סיטי, אך לאחר שהשיחות הללו נקלעו למבוי סתום, תשומת הלב הועברה לגודיסון פארק, שם קנרייט נואש למצוא את המשקיע הנכון להגשים את השאיפות ארוכות הטווח של המועדון. אברטון מחפשת השקעות חיצוניות כבר עשור, ומוקדם יותר העונה הם שקלו כמה בקשות התעניינות.

אברטון זקוקה לכספים כדי לממן תכניות שאפתניות לאצטדיון, וכן כדי לשמור על בניית ההרכב השנתית תחת המנג'ר רוברטו מרטינז.

האוהדים כבר התאכזבו בעבר מהבטחות להשקעות, ולכן כולם מעדיפים לשמור על איפוק כל עוד המשא ומתן נמשך. אין ערובה שהסכם יצא לפעול בסופו של דבר, אך ההתלהבות מקרב הקבוצה עצמה, מצביעה על כך שהם קרובים יותר מאשר בעבר.

קנרייט התעקש כי ימכור את אחזקתו רק לקונה שמגלם את האתוס של המועדון, וקרוב לוודאי שישמור על עניין במועדון, כשההערכה הרווחת היא שיקבל תואר של כבוד.

אם ההשתלטות תצא לפועל, שני המועדונים במרסיסייד יהיו תחת בעלות אמריקאית. מורס רכש את הסן דייגו פאדרס מהיו"ר של ליברפול טום וורנר. הונו מוערך ב-730 מיליון דולר.

המהלך מגיע בעקבות החלטתה של קריסטל פאלאס למכור 36% לג'ושוע האריס ודיוויד בליצ'ר הבעלים לשעבר של פילדלפיה 76.

בקיץ הבא ייכנס לתוקף חוזה השידור החדש והיקר של הפרמיירליג, כך שהקבוצות נותרו יעד אטרקטיבי למשקיעים מחוץ למדינה, במיוחד ארה"ב.

בעיה העיקרית של אברטון היא היקף ההשקעה הנדרשת כדי לפתור את נושא האצטדיון המתמשך. מעבר או שדרוג של גודיסון פארק הוא הכרחי, אך הקונים לרוב מעדיפים מועדונים עם תשתיות קיימות.

תגיות