אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי הקפאת הפעילות: 2 בקשות פירוק נגד יוטרייד

אחרי הקפאת הפעילות: 2 בקשות פירוק נגד יוטרייד

ספק ומשקיע בחברה, אחד מהם מהנדס תוכנות שלטענתו פיתח את רובוט המסחר שבו יוטרייד משתמשת, מבקשים למנות מפרק זמני בשל חוב כלפיהם; במקביל הגישו משקיעים בקשה זהה בטענה שאיבדו את כספם

23.12.2015, 18:52 | תומר גנון וזוהר שחר לוי

אייל שלום (ספק) ושמעון חמיאס (משקיע) ביוטרייד, שרשות ני"ע הקפיאה את פעילותה, הגישו לבית המשפט המחוזי בת"א בקשת פירוק נגד בית ההשקעות. במקביל הוגשה בקשה נוספת לפירוק מטעם משקיעים שטוענים כי איבדו את כספם.

קראו עוד בכלכליסט

על פי הבקשה שהגישו, באמצעות עו"ד גדעון גולדשטיין ממשרד פרל כהן צדק לצר ברץ, הם השקיעו בחברה שבשליטת אביב טלמור ומגדירה עצמה כמתמחה במסחר באמצעות רובוט, 33 אלף דולר (שלום) ו-150 אלף שקל (חמיאס). הם מבקשים למנות את עו"ד אייל אברמוב כמפרק זמני, על מנת לקבל את כספם.

שלום, עפ"י הבקשה, הוא גם מהנדס תוכנה אשר נתן ליוטרייד רישיון ב-2011 לשימוש בתוכנות ורובוטים שפיתח למסחר אוטומטי במט"ח באינטרנט. "הבקשה מוגשת", נכתב, "עקב החשש הממשי והמוצדק כי עקב חדלות הפירעון אליה נקלעה, החברה תנסה לנהוג מנהג בעלים בקנייניו הרוחני של שלום, ותנסה למכור אותו לצד ג' בטרם הוכרעה המחלוקת בהליך משפטי שהוא מנהל, או תנסה להוציא מהחברה את התמורה שתתקבל מפעולות אלה, מעשה העולה בגדר הברחת נכסים. יתרה מכך, החברה חייבת בתשלום עמלות לשלום וזאת מכוח הסכם הרישיון שבו נתן לה שימוש מוגבל ביצירות המוגנות".

אביב טלמור, בעלי יוטרייד, צילום: יריב כץ אביב טלמור, בעלי יוטרייד | צילום: יריב כץ אביב טלמור, בעלי יוטרייד, צילום: יריב כץ

שלשום בערב, לאחר בקשה חריגה במעמד צד אחד שהוגשה לעיון שופט בית המשפט המחוזי בת"א חאלד כבוב, קיבלה רשות ני"ע צו הקפאה לפעילותה של יוטרייד, שאוסר עליה במקביל להמשיך לגייס כספים חדשים. משרדי החברה, הממוקמים בקומה ה-33 של מגדלי עזריאלי בת"א, סגורים. בעל השליטה טלמור, שמחזיק במקביל בחברות נוספות בקפריסין, שוהה בחו"ל.

"קיים חשד כי כספי משקיעי יוטרייד שהועברו לחשבון החברה למטרות השקעה עבור משקיעים, הוברחו ושימשו למטרות אחרות מהמוסכם איתם", נכתב בדו"ח הביקורת שהוגש לעיונו של כבוב, וממצאיו נחשפו אתמול באתר "כלכליסט". "פעילות ההשקעה, כפי שהיא מוצגת להם, נערכת מבלי שקיימת לחברה יכולת לעמוד בהתחייבויותיה מול המשקיעים בעת רצון לממש את השקעתם".

עוד עלה מהדו"ח, במה שצפוי להוביל לחקירתו של טלמור ברשות, הוא שיוטרייד גייסה 46 מיליון שקל (12 מיליון דולר) מ-350 משקיעים, אולם בחשבונה יש כיום 300 אלף שקל בלבד. 40 מתוך משקיעיה פנו בחודשים האחרונים לבקש את כספם בחזרה, ונחתם מולם הסדר לפריסת תשלומים. "עולה החשד כי יוטרייד מגייסת משקיעים חדשים, על אף שידוע לה כי החברה נמצאת בחדלות פירעון, ולא תוכל להחזיר את כספי המשקיעים", נכתב בדו"ח.

"איבדנו את כספינו"

בתוך כך, בקשת פירוק נוספת הוגשה היום לבית המשפט המחוזי בתל אביב ושופט הפירוקים איתן אורנשטיין צפוי לדון בה כבר מחר. הבקשה הוגשה במעמד צד אחד ובהסכמת הרשות לניירות ערך מטעם משקיעים אשר טוענים כי איבדו את כספם.

בבקשה, שהוגשה על ידי עו"ד עדו עינת ממשרד כהן וילצ'יק, נטען כי יש למנות את עו"ד אלעד עפארי מאותו המשרד כמפרק זמני של החברה ולתפוס את כל רכוש חברת יוטרייד ולמנוע הברחת נכסים. כן לשיטתם יש לפעול לביצוע חקירות מידיות למניעת הברחת נכסים "ולאיתור כספים ונכסים שהוברחו ממנה, בהיקף של עשרות מיליוני שקלים".

"מהשתלשלות האירועים", נכתב בבקשת הפירוק, "לרבות צו הפסקת הפעילות וממצאי חקירת הרשות לניירות ערך עולה תמונה מטרידה של חדלות פירעון מובהקת אליה מצטרף חשש ממשי להברחת נכסיה של החברה. בעניין זה יושלם כי מהודעות שפורסמו בתקשורת אף עולה כי בעל השליטה, אביב טלמור, אינו בארץ, וככל הנראה עזב לאור מצבה של החברה". 

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
עובד לשעבר 2
אז בהמשך למה שאמר "עובד לשעבר" בתגובה מספר 1. עבדתי כשנה וחצי בחברת פורקס היושבת באחד המגדלים הנוצצים בגוש דן. עזבתי כשהתחלתי להבין איך עובדת השיטה. אחרי שהלקוח שם כסף הוא חושב שהוא מתחיל לסחור כמו סוחר שסוחר דרך הבנק/בית השקעות רציני. הבעיה היא שזה ממש לא ככה. הפקודות (קניה/מכירה) מעולם לא יוצאות לשוק, החברה פועלת כזירת מסחר פנימית אשר מעולם לא תיתן ללקוח לצאת ברווח. המנגנון שעומד מאחורי פיתויים כאלו ואחרים הוא-שים כסף->ככל הנראה תפסיד אותו כמו 80% מהסוחרים (רק הרבה יותר בגלל מינופים מטורפים)-> אם לא תפסיד אותו, החברה תדאג שתפסיד אותו,בין אם זה על ידי פקודות בשערים שאינם און-ליין או עצות סרק של איש הריטנשן, המומחה למסחר (במקום בו עבדתי, חוץ ממני אף אחד במחלקת הריטנשן לא היה אפילו אם תואר או נסיון מעשי,רק אנשי מכירות טובים). בכל אופן כשעננת ההבטחות מתפוגגת, הדרישה היא להגדיל את הבטחונות ע"מ לחזור למצב הקודם שכמובן הופך לכדור שלג ולהפסדי עתק!!!. שומר נפשו ירחק מכל ה-מטח 24 ,יוטרייד,טויגה,פריים ברוקרג' וכו. לא מבין איך עד שעשו רגולציה בתחום,עדיין החברות האלו עובדות חופשי.
עובד לשעבר 2 , מרכז  |  23.12.15
1.
זה עובד ככה...
משנת 2010 עבדתי בשלוש חברות שונות בתחום המט"ח, זה עובד ככה: 1. קונים לידים (שם, טלפון, מייל) 2. נציג מכירות מתקשר ומזמין אותך לפגישה לא מחייבת על כוס קפה 3. בפגישה מציגים לך חשבונות פיקטיביים של לקוחות שהרוויחו מאות אחוזים 4. מוכרים לך סיפור על הרובוטים, אקספרטים, מטה טריידר ועוד אלפי מושגים חדשים שנשמעים לך מאוד רציניים ואתה נותן ש'ק או מעביר סכום בין 10,000 ל-100,000 ש"ח. 5. תוך שבוע-שבועיים אתה מתחיל לראות עסקאות בחשבון ולהתלהב מהרווחים (10$-20$ לעסקה, איזה כיף!) 6. כעבור חודשיים- שלושה פתאום אתה מגלה שאתה מתחיל להפסיד: בהתחלה 10%-20% ואז עוד 30% 7. אתה מתקשר לסוכן שמכר לך את הדבר הזה, והוא מעביר אותך למחלקת "ריטנשיין" (שימור לקוחות) 8. הם מסבירים את ההפסדים במצב השוק, וסיפור של הנפט, וסיפור של המשבר ברוסיה, ומדד נונ-פארם פיירול בארה"ב.... מצעים לך להפקיד עוד 50,000 על מנת להחזיר את ההפסדים ולהרוויח. 9. אתה מפקיד עוד....והסיפור חוזר. ככה זה עובד חברים! ראו הוזהרתם!!!
עובד לשעבר  |  23.12.15