אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש אסר הקפאת חשבונות אברות בפרשת ההסתבכות של הבעלים צילום: אביגיל עוזי

ביהמ"ש אסר הקפאת חשבונות אברות בפרשת ההסתבכות של הבעלים

בעל השליטה של החברה גבי מגנזי נעצר בפרשת השחיתות במועצה האזורית מטה יהודה והמשטרה תפסה את נכסי החברה. ביהמ"ש נענה לבקשת החברה, לאחר שהמשטרה הודיעה כי לא התכוונה לתפוס את חשבונותיה

24.12.2015, 01:32 | זוהר שחר לוי ותומר גנון

החברה הבורסאית אברות, שבעל השליטה שלה גבי מגנזי נעצר השבוע במסגרת פרשת השחיתות במועצה האזורית מטה יהודה, פנתה לבית משפט השלום בראשון לציון בבקשה לשחרר מצווי החילוט את חשבונות הבנק של קבוצת מגנזי הנוגעים לחברות בקבוצה. השופט מנחם מזרחי נענה היום (ד') לבקשה והורה על שחרור הנכסים שהוקפאו. אברות הייתה צד לבקשה ביחד עם חברות נוספות של מגנזי בניסיון למנוע מצב שבו יתפסו חשבונותיה.

 

בתחילת השבוע עצרה המשטרה מספר חשודים בחשד למעורבות בפרשת שחיתות ושוחד במועצה האזורית מטה יהודה. במסגרת הפרשה נחקר ונעצר גבי מגנזי, המחזיק ב-71% מאברות, יצרנית הצנרת מקיבוץ בארות יצחק.

בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרו של מגנזי, החשוד בעבירות של מתן שוחד, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון ורישום כוזב במסמכי תאגיד, ב-7 ימים. במקביל לביצוע המעצר, תפסה המשטרה את כל נכסיו הפיננסיים של מגנזי, בהם את כל הנכסים והזכויות של כל התאגידים שבהם הוא מחזיק במניות. בית המשפט נענה לבקשת המשטרה להקפיא את כל הנכסים הללו.

אלא שאמש פנתה החברה, באמצעות עוה"ד בני ברץ ואייל אברמוב, ממשרד פרל כהן, לצר, ברץ לבית המשפט בבקשה לשחרר את הנכסים הנוגעים לחברת אברות, לאחר שצ'קים של קבוצת מגנזי החלו לחזור ובניסיון למנוע נזקים נוספים. לפי הבקשה, לחברת אברות פרויקטים לאומיים רבים שבהם היא נוטלת חלק ולה היקף פעילות רחב בשווי של מאות מיליוני שקלים והקבוצה מונה כ-730 עובדים.

לשיטת הקבוצה, הקפאת הכספים הגורפת תפגע בחברות הקבוצה, בעובדים, בציבור הרחב ובתאגידים נוספים המעורבים בפרויקטים. "משמעות הותרת הצו על כנו בנוסח הגורף בו נוסח על ידי משטרת ישראל", נכתב לבית המשפט, "הלכה למעשה על כל חשבונות הבנק של החברות בקבוצה ועל כל נכסיהן הפיננסיים, יביא לשיתוק פעילותן של החברות תוך פרק זמן קצר ביותר". לפי הבקשה, כבר ביום המעצר חוללו שיקים של חברות מקבוצת מגנזי וסורבו הוראות קבע בסדר גודל של כ-1.6 מיליון שקל.

אילוסטרציה, צילום: עמית מגל אילוסטרציה | צילום: עמית מגל אילוסטרציה, צילום: עמית מגל

"במילים אחרות", נכתב עוד, "די ברור כי הותרת הצו על כנו בנוסח הרחב הקיים, יביא בהכרח ל'אפקט דומינו' ולהשלכות הרסניות, לא רק על החברות בקבוצה, על מאות עובדיהן, על גופים ועל תאגידים המעורבים עם החברות בפרויקטים משותפים כי אם גם על הציבור הרחב שאמור ליהנות מפירותיהם של אותם פרויקטים שעלולים, כאמור, לקרוס כמגדל קלפים".

השופט מזרחי קיבל היום את בקשת אברות וקבע כי צווי ההקפאה והחילוט הנוגעים לה יבוטלו, זאת בתמורה לערבות בנקאית בסכום של 3 מיליון שקל.

"צווי החילוט שהוצאו כנגד אברות", נכתב בהחלטה, "הובילו למעשה, לתוצאה קשה מאוד, והיא השבתת פעילותן העסקי של החברות, על כך המשתמע מכך, ואין צורך להרחיב במילים, שיקים שחוזרים, פרויקטים שנתקעים, אי יכולת לשלם שכר, מיסים, הוצאות וכיוצא באלו".

לפי ההחלטה, בשלב הזה המשטרה לא יודעת מה היקף הנכסים שנתפסו ומה ההיקף נכסיו של מגנזי אינה יודעת להעריך מה היקף העבירה המיוחסת לו. "במצב דברים זה", מוסיף השופט, "ברור שאין לאפשר את הותרת הצווים על כנם".

עוד הדגיש השופט כי בשלב הזה אין חשש אמיתי להברחת נכסים. "קשה להאמין", כך לפי החלטתו, "שמגנזי, לאור החקירה הנמצאת בראשיתה, יחליט עתה להימלט מן הארץ, לחסל את כל עסקיו ולהתחיל בהליך מזורז של הברחת נכסים. במצב דברים זה, נפגעות זכויות של צדדים שלישיים שלא ביצעו כל עבירה:עובדים, ספקים, בעלי מניות ועוד".

אמש, לאחר קבלת החלטת בית המשפט לשחרר את חברת אברות מצווי חילוט הנכסים שהוטלו על קבוצת מגנזי, ביקשה החברה לציין כי "החשבונות של חברת אברות לא הוקפאו, וכמו כן לא חולטו שיקים של אברות".

תגיות