אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אבי לא זכה לראות בהצלחתי. אני רק רוצה שבני ימשיך את דרכי"

מעדני דיגה בנצי ובניו היא יצרנית של דברי מאפה קפואים לשוק הסיטונאי. בנצי דיגה הקים את העסק בתחילת שנות ה-70 ביפו מתוך געגועים לבית המאפה של הוריו בבולגריה

27.12.2015, 06:44 | שרון בג

חברת מעדני דיגה היא יצרנית של דברי מאפה קפואים: בורקסים, לחמים, חלות ולחמניות, אשר מציעה את מרכולתה בעיקר לשוק הסיטונאי: קונדיטוריות, טאבונים, בתי מלון ואולמות ארועים. אבי המשפחה, בנצי דיגה, הקים את העסק בתחילת שנות ה-70 ביפו. בתחילת הדרך עבדו בעסק המשפחתי שלושה עובדים, בנצי, אישתו ופועל אחד. עם השנים העסק גדל וכיום הוא מונה כ-50 עובדים. לאחרונה, המפעל עבר למשכנו החדש בישוב עד הלום (בין אשדוד לאשקלון) לבניין בן שלוש קומות שנרכש על ידם ואובזר במיכון מתקדם ומשוכלל.

הסיפור המשפחתי

החיבור והאהבה לעסקי האפייה נולד אי שם בבולגריה, בבית מאפה של אביו של בנצי. עם עלייתו ארצה נאלץ האב לזנוח את עיסוקו והלך לעבוד בסולל בונה. כשבגר בנצי, הוא זכר בערגה את העסק המשפחתי שניהלו הוריו בבולגריה וב-1972 פתח עסק קטן לדברי מאפה ביפו.

"עזבתי משרה בטוחה בחברת ביטוח כדי ללכת אחרי החלום. הבוס שלי תמך בי והשאיר לי דלת פתוחה לחזור אבל אני ביקשתי ש"יסגור לי אותה". רציתי ללכת עם האמביציה עד הסוף והיה לי חשוב להמשיך את אבא שלי", הוא אומר. אביו לימד אותו את העבודה וכשבנו של בנצי, איציק, סיים את שירותו הצבאי הוא הצטרף מיד לעסק המשפחתי - ומאז העסק רק גדל.

כיצד מתקבלות ההחלטות בעסק?

בנצי ובנו מקבלים החלטות יחד. "אין ביננו מריבות או ויכוחים. גם אם אנחנו לא מסכימים אני קודם כל אבא שלו". בנצי מסביר שיש החלטה מודעת להפריד את ענייני המשפחה מעבודה והם מקפידים על הגבולות. כל ההחלטות מתקבלות יחד כשהוא נותן לבנו בשמחה את אפשרות ההחלטה הסופית. למפעל המשפחתי יש אמנם מנהל תפעולי שאמון על הניהול השוטף אבל הבן מעורה בכל ההיבטים המקצועיים של העסק.

מה עם הדור הצעיר?

יש רצון גדול שהעסק ימשיך להתקיים בתוך המשפחה. כבר היום כל הנכדים עובדים בעסק במהלך החופשות מביה"ס אבל דווקא הנכד הצעיר, איתי בן העשר, מסתמן כזה שימשיך את דרכם של אביו וסבו. הוא מתעניין בפרטי הפרטים של העסק, החל ממוצרים חדשים שהוכנסו לקו היצור וכלה במצלמות האבטחה של המפעל. הוא חי את המפעל ואוהב אותו ולא מוותר על אף יום עבודה בחופש.

האם היחסים בתוך המשפחה משפיעים על העסק ולהיפך?

העסק אמנם מנוהל במקצועיות רבה אבל המעורבות המשפחתית בעסק חזקה ומאופיינת באהבה גדולה למקום ובשותפות מלאה. עם זאת, קיימת הפרדה מוחלטת בין העסק למשפחה. בנצי מציין כי לשמחתו "אין מריבות או ויכוחים קשים. אבי לא זכה לראות אותי בהצלחתי ואני רק רוצה שהבן שלי יצליח וימשיך את דרכי"

.

משפחת דיגה, "מי שלא חולם דורך במקום", צילום: דוברות דיסקונט משפחת דיגה, "מי שלא חולם דורך במקום" | צילום: דוברות דיסקונט משפחת דיגה, "מי שלא חולם דורך במקום", צילום: דוברות דיסקונט

מצב העסק בהווה והתכניות לעתיד

בנצי גאה לספר שמעדני דיגה בנצי ובניו הוא מותג חזק ומוכר בתחום אבל הם ממשיכים בפיתוח מוצרים חדשים, גיוס לקוחות נוספים ושיפור קו הייצור. לאחרונה נרכשה מכונה שמייצרת בצק פילו ללא שומן ולפני 3 חודשים עברו לייצר 90% מהמאפים ללא שומן טראנס.

החברה לא משקיעה בפרסום בכלל והלקוחות מגיעים מפה לאוזן. העסק גדל והתרחב מאד בשנים האחרונות ולפני חצי שנה רכשו בניין בן 3 קומות ב"עד הלום", הכניסו ציוד מתקדם והגדילו את קו המוצרים.

בנצי אומר ש"שהאיכות היא סימן ההיכר שלנו. אנחנו מקפידים על חומרי גלם, שימוש בגבינות משובחות, ללא אבקות, מייצבים ועמילנים. האיכות והאמינות רבת השנים היא זאת שעומדת לנו מול המתחרים".

ומה עם העתיד? "החלום הוא אינסופי. מי שלא חולם דורך במקום ואז מתחיל לנוע ברוורס. אנחנו כל הזמן בתנועה קדימה ולא שוקטים על השמרים".

תגיות