אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא תאמינו: זה מדד המניות הטוב ביותר לשנת 2015 צילום: בלומברג

לא תאמינו: זה מדד המניות הטוב ביותר לשנת 2015

השנה רשם מדד המניות MICEX הרוסי עלייה של יותר מ-23%, כך על פי חישוב הביצועים של המדדים במטבעות מקומיים שערך דויטשה בנק; בקצה השני נמצאת ברזיל שמדד המניות שלה Bovespa צנח ביותר מ-13%

24.12.2015, 18:28 | שירות כלכליסט

המניות הרוסיות צפויות לרשום השנה מהפך, ולזכות בתואר המניות בעלות הביצועים הטובים ביותר. לאחר שבשנה שעברה המניות הרוסיות רשמו את הביצועים הגרועים ביותר מכל הנכסים המרכזיים , השנה רשם מדד המניות MICEX הרוסי החזר כולל של יותר מ-23%, כך על פי חישוב הביצועים של המדדים במטבעות מקומיים שערך דויטשה בנק. בחישוב לפי דולרים, המדד התחזק ב-4% בשנה החולפת.

קראו עוד בכלכליסט

ההתאוששות הזו נובעת להערכתם של האנליסטים כתוצאה מהתייצבות היורו, רגיעה מסוימת במחלוקת בין מוסקבה וארה"ב ואירופה וסימנים שהכלכלה הרוסית מתחילה להיחלץ מהמיתון.

בקצה השני נמצאת חברתה של רוסיה לקבוצת השווקים המתעוררים – ברזיל. מדד המניות בווספה (Bovespa) יסיים את השנה עם הביצועים הגרועים ביותר מבין הנכסים המרכזיים, לאחר שנפל ביותר מ-13% (בשווי לפי המטבע המקומי), וביותר מ-42% בדולרים. ירידת מחירי הסחורות, בייחוד הנפט, היוו נטל על הכלכלה הברזילאית, זאת בנוסף לחוסר היציבות הפוליטי. המניות הברזילאיות וכן המטבע ריאל ספגו מכה נוספת החודש לאחר שהנשיאה דילמה רוסף החליפה את שר האוצר יואכים לוי, שנחשב כתומך בשמרנות פיסקאלית במקורב לה.

מהמדד של דויטשה בנק עולה עוד כי המניות האמריקאיות נחלשו ב-1%, ואילו המדדים המרכזיים של אירופה עלו ב-7%, ומדד ניקיי היפני התחזק ביותר מ-8%. בשוק האג"ח, במקומות הראשונים זכו האג"ח הממשלתיות של ארה"ב ואירופה.

במקביל, זו הייתה שנה לא קלה בתחום הסחורות. המשקיעים נאבקו עם דולר חזק, חששות מתגברים לכבי הצמיחה בסין ואספקת יתר בכל התחומים מנפט גולמי ועד למתכות תעשייתיות.

מדד הסחורות של בלומברג ירד השנה ביותר מ-26%, הירידה החדה ביותר מאז 2008 אז צנח המדד ב-37%. מלבד הנפט, שחוזים עתידיים של נפט מסוג ברנט ירדו ביותר מ-34% מאז סיומה של השנה שעברה, סחורות נוספות שספגו ירידות חדות במחירים הן מתכות תעשייתיות. כמו כן, החוזים העתידיים לקפה, שנחשבו בין המרוויחים הגדולים בשנה שעברה, עברו השנה לצד המפסידים וירדו ביותר מ-27%.

תגיות