אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצעד הבא: דמי הניהול בקרנות הנאמנות צילום: אוראל כהן

הצעד הבא: דמי הניהול בקרנות הנאמנות

מנהלי הקרנות משלמים היום לבנקים עמלות הפצה שעשויות לטפס עד ל־50% ויותר מדמי הניהול שהן גובות עבור שיווק הקרנות ללקוחות

29.12.2015, 08:04 | רחלי בינדמן

דמי הניהול בקרנות הנאמנות הם קבועים וזהים לכל הלקוחות. בניגוד לתיקים מנוהלים או לפוליסות חיסכון, שבהם יש אפשרות להתמקח על דמי הניהול, אדם שישקיע בקרן נאמנות 1,000 שקל ישלם בדיוק כמו אחר שישקיע 100 אלף שקל. מניעת האפליה כאן היא ראויה, אך נראה שהמערכת הסגורה צריכה להתייחס גם למקרים חריגים.

קראו עוד בכלכליסט

מנהלי הקרנות משלמים היום לבנקים עמלות הפצה שעשויות לטפס עד ל־50% ויותר מדמי הניהול שהן גובות עבור שיווק הקרנות ללקוחות. אלא שכשלקוחות רוכשים את הקרנות דרך חשבון שהם פותחים בבית ההשקעות — ולא דרך היועץ בבנק — מנהל הקרן לא נדרש לשלם עמלת הפצה ומקבל את כל דמי הניהול לכיסו.

שמואל האוזר יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר יו"ר רשות ני"ע

רשות ני"ע בראשות שמואל האוזר צריכים להרים את הכפפה ולאפשר — או אפילו לחייב — מנהלי קרנות להפחית את דמי הניהול עבור לקוחות שיבצעו את הרכישה דרך בתי ההשקעות.

לקוח שיעבור לנהל את כספו בבית ההשקעות מאבד כך את ליווי היועץ בבנק, שבגינו משולמת עמלת ההפצה מלכתחילה. מדוע, אם כן, שיידרש לשלם את אותם דמי ניהול בעוד מנהל הקרן מרוויח יותר? יש לבצע שינוי חקיקתי שיאפשר דמי ניהול משתנים ללקוחות שיבצעו את פעולות המסחר שלא באמצעות הבנק. זה גם ייתן תמריץ נוסף ללקוחות לעזוב את הבנקים ולסחור דרך בתי ההשקעות.

תגיות