אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קיבלתם בונוס לסוף השנה האזרחית? כך לא כדאי לנצל אותו צילום: שאטרסטוק

קיבלתם בונוס לסוף השנה האזרחית? כך לא כדאי לנצל אותו

לבזבז את הכל מיד על קניות, להוציא את הכסף על מוצרים לא נחוצים או להישאר בחובות - עדיף להשתמש בבונוס סוף השנה כדי לשפר את מצבכם הפיננסי

29.12.2015, 14:00 | שירות כלכליסט

בונוס סוף השנה הוא מלהיב ומסוכן בו זמנית. מספיקות כמה החלטות שגויות והכסף שהרווחתם בעמל רב ייעלם בהרף עין. באתר ביזנס אינסיידר פרסמו 6 דברים שעדיף לא לעשות עם הבונוס:

1. לדחות את תשלום החובות:

חוב הוא נטל פיננסי, אך קיומו מהווה גם מעמסה רגשית. לכן בונוס יכול להיות דרך מעולה להתחיל לסגור את החובות שאולי צברתם. אם הריבית על החוב גבוהה מומלץ לשלם אותו במהירות האפשרית.

2. לבזבז הכל מיד:

לפעמים בלי שמרגישים בכך בונוס מתנדף במהירות. ככל שאנשים מרוויחים יותר כך הם נוטים לקנות יותר. זה כמובן בסדר לתגמל קצת את עצמכם ולהוציא חלק מהבונוס על עצמכם, אבל עדיף שלא תתרגלו לבזבז מיד את הכסף, רק בגלל שהוא שם. קשה לשנות הרגלים של בזבוז לאחר שהם נוצרים, ולכן חשוב אף יותר לשים לב להוצאות לאחר שמקבלים סכום בלתי רגיל של כסף.

3. להוציא את הכסף על הדברים הלא נכונים:

כשאתם כן משתמשים בכספי הבונוס, הקפידו לוודא שאתם עושים זאת בחכמה. מפתה לנסות לחסוך כסף על ידי רכישת מוצרים זולים ובאיכות נמוכה, אך במרבית הפעמים, הם יעלו לכם יותר בטווח הארוך. חשוב כמובן להיות מודעים למחירים ולהנחות, אך חשוב גם להבדיל מתי אתם מתנהגים בחסכנות ומתי אתם פשוט מתקמצנים. קמצנות פירושה הסתכלות רק על המחיר, בעוד שחסכנות מתמקדת בשווי. כלומר, השקיעו בדברים עם שווי נלווה, לא מדובר בהכרח ברכישות גדולות אלא במוצרים בעלי שימוש יומיומי. שימו לב שבפריטים כמו מזרנים ומחשבים רצוי לא לעגל פינות.

מותר לפנק את עצמכם אבל לא כדאי לבזבז את כל הכסף שקיבלתם מיד, צילום: שאטרסטוק מותר לפנק את עצמכם אבל לא כדאי לבזבז את כל הכסף שקיבלתם מיד | צילום: שאטרסטוק מותר לפנק את עצמכם אבל לא כדאי לבזבז את כל הכסף שקיבלתם מיד, צילום: שאטרסטוק

4. לא לנצל אפשרות להתחלה מוקדמת בהשקעות:

אמנם מפתה לפשוט על הקניון הסמוך למקום המגורים מיד אחרי שמקבלים את הבונוס, אך זכרו קודם כל לשלם לעצמכם. פירוש הדבר להקצות חלק מהבונוס לחשבון חסכון, חשבון פנסיה או השקעות אחרות. גם אם אתם צעירים והפנסיה עוד נראית רחוקה, קחו בחשבון שההתחלה המוקדמת הזו תשתלם בטווח הארוך. אם כבר יש לכם חשבונות חיסכון מסוג זה, תוכלו להוסיף להם מכספי הבונוסים. ככל שסכום הכסף יגדל, כך יכול להיות שהפורטפוליו המקורי שיצרתם כבר לא יתאים לצרכים שלכם. צרו לעצמכם הרגל לבדוק את המצב אחת לשנה והתאימו את תכניות החיסכון למצבכם הנוכחי.

5. לא להגדיל את ההפרשה לפנסיה:

הרגל מומלץ הוא להגדיל את ההפרשה שלכם לפנסיה ברגע שמקבלים בונוס. ככל שתקצו יותר עכשיו, כך מצבכם יהיה טוב יותר בטווח הארוך. אל תצאו גם מתוך נקודת הנחה שקרן הפנסיה מספיקה. חפשו נתיבי השקעה נוספים, כמו קרן השתלמות. בונוס הוא זמן טוב גם להתחיל להשקיע בקרנות נאמנות או אפילו לפנות ליועץ השקעות.

6. לא להקצות כסף לרכישות גדולות בעתיד הקרוב:

העתיד שלכם בוודאי טומן בחובו כמה רכישות גדולות: בית, מכונית, חופשה או גידול ילדים, שמחייבים חסכונות הולמים. חשוב להפריש כספים לקרן הפנסיה, אך אל תשכחו ותזניחו הוצאות גדולות אחרות. אתם תרצו חסכונות אם אתם מתכננים להביא לעולם ילדים. על פי הערכות הממשל האמריקאי, העלות הממוצעת של גידול ילד עומדת היום על 250 אלף דולר, וזה לא כולל דמי לימוד באוניברסיטה. הדרך הטובה ביותר להתכונן להוצאות מסוג זה היא לקבוע יעדי חיסכון, ולהקצות כסף עבורם כמה שיותר מוקדם. השתמשו בבונוס כדי להתחיל בחסכונות לקראת הגשמת היעדים, או שתוסיפו לחסכונות שכבר פתחתם.

תגיות