אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מבקר המדינה יבדוק את הביטוחים הסיעודיים הקולקטיביים והתנהלות המפקחת בנושא צילום: עמית שאבי

מבקר המדינה יבדוק את הביטוחים הסיעודיים הקולקטיביים והתנהלות המפקחת בנושא

זאת בעקבות הקפאה עליה הכריז שר האוצר, המאפשרת לחברות הביטוח לבטל את הפוליסות הסיעודיות. ח"כ שמולי: "המדינה אפשרה לחברות הביטוח להפיל למעלה ממיליון ישראלים בפח"

29.12.2015, 18:50 | רוני זינגר
מבקר המדינה יוסף שפירא הודיע כי ייבחן את נושא הביטוחים הסיעודיים הקולקטיביים וכן את התנהלותה בנושא של המפקחת על הביטוח באגף שוק ההון באוצר דורית סלינגר. את הדברים אמר שפירא במהלך דיון מיוחד שהתקיים בנושא בוועדה לביקורת המדינה בכנסת. סלינגר נעדרה מהדיון, אף שהוזמנה אליו.

"הונאת הביטוח הסיעודי היא ההונאה הכי גדולה שהייתה כאן והדבר הכי כואב הוא שהמדינה היא זו שהייתה שותפה לפשע ואפשרה לחברות הביטוח להפיל למעלה ממיליון ישראלים בפח, כשהן מכרו ביטוח סיעודי שהתברר כפוליסת זבל זמנית שלא שווה כלום״, אמר בדיון ח״כ איציק שמולי שביקש את קיום הדיון.

המפקחת על הביטוח דורית סלינגר, צילום: עמית שאבי המפקחת על הביטוח דורית סלינגר | צילום: עמית שאבי המפקחת על הביטוח דורית סלינגר, צילום: עמית שאבי

יו"ר הוועדה, ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) אמרה בפתח הדיון כי "מיליון וחצי איש ניסו להבטיח את עתידם לימי הזקנה, ולמרות ששילמו, וימשיכו לשלם את הפרמיות – הם לא יזכו לכך. ההסתדרות והאוצר כשלו בהגנה על העובדים מפני סעיפים דרקוניים בהסכם הביטוח המבטלו, אם המבוטח לא יעשה בו שימוש, וכל חודש צפויים 5,000 קשישים נוספים לאבד את גמלת הסיעוד שלהם”. הדיון נערך בעקבות הקפאה עליה הכריז שר האוצר, משה כחלון, המתירה בפועל לחברות הביטוח להמשיך את המצב הקיים ולבטל את הפוליסות הסיעודיות של המבוטחים שימצאו את עצמם כבר בחודש ינואר הקרוב ״נזרקים״ - כדברי שמולי, ללא הזכויות עליהן שילמו במיטב כספם במשך עשרות שנים. ח"כ שמולי אמר בדיון כי "כבר שלוש שנים אלפי קשישים מצפים למזור בנושא. החלטת שר האוצר היא מיצג-שווא. חברות הביטוח, בהונאה והטעייה גדולה, הפילו בפח 1.2 מיליון קשישים, והאשמה היא המדינה – שאיפשרה להן במשך כ-30 שנה למכור פוליסות שכאלו, כשאין אפשרות למכור פוליסה ללא פיקוח של המפקח על הביטוח באוצר. על המדינה היה להתערב ולהבטיח את ביטחונם של המבוטחים התמימים ועל מבקר המדינה לבדוק - איך הממונים על הביטוח הקודמים לא זיהו את הבעיה, או שזיהו – והתעלמו”. הדיון בוועדה ביקש לענות על מספר שאלות נוכח משבר הביטוחיים הסיעודיים הקולקטיביים, על רקע ההקפאה, שמשמעותה בטווח הקצר היא פגיעה באלפי מבוטחים שיוצאו מפוליסות הסיעוד הקבוצתיות שלהם, ללא קצבת הביטוח הסיעודי שלהם, ובטווח הארוך פגיעה של עשרות אלפי המבוטחים הנוספים שיצאו במהלך שנת 2016.

שרונה פלדמן, ראש תחום ביטוח בריאות באוצר, השיבה כי ביטוח שאינו מעניק תמיכה לקשישים סיעודיים – אינו ביטוח סיעודי. "בתחילה הביטוחים הסיעודיים נחתמו לתקופה מוגבלת, אך אגף שוק ההון זיהה כי הביקוש לביטוח הסיעודי גדל – בעוד שלא ניתן להבטיח די עובדים צעירים שיממנו ויסבסדו את תשלום גמלת הסיעוד. לכן ניתנה הוראה לקופות החולים להעניק ביטוח סיעודי אחיד שלא יהיה נסמך על חברת-ביטוח, אלא במודל ארוך-טווח. לקח זמן עד שזיהינו את הבעיה וטיפלנו בה: בתחילה (2004) בקופות החולים, ולאחר-מכן (החל משנת 2007) בחברות הביטוח. לאור חשיבות הנושא התחלנו בהתייעצות ארגונית, וביקשנו למנוע מצב בו יחתמו הסכמים ל10-15 שנה, בטרם ניתן מענה לאוכלוסייה המבוגרת. הביטוחים הקבוצתיים במקומות-עבודה ממשיכים, כיוון שמטרתנו להגן על המבוטחים, ואנו פועלים במרץ כדי להגן על כולם”.

כאמור בתום הדיון הודיע המבקר שפירא כי בכוונתו להיכנס לבדיקה רחבה בנושא.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
לפטר מיד את גב' שרונה פרידמן.
הגברת היתה בתפקיד זה עוד בימיו של המפקח הקודם עודד שריג שהוציא את הגזרה שגרמה סיבוך שעד היום לא יוצאים ממנו. בדיונים שהיו לפני הוצאת הגזרה נאמר לה במפורש שזה הכיוון שאליו הולכים ולא כדאי לצאת בגזרה זו לפני שדואגים לפתרון מוסכם שייקחו בו חלק חברות הביטוח המדינה והמבוטחים, הגברת לא שעתה לאזהרות אלה ופטרה אותן במשפט "נפתור כל מקרה לגופו" אתם מבינים עם מי יש לכם עסק?! גם היום היא והמפקחת לא כופות על חברות הביטוח להמשיך לבטח עד למציאת פתרון אלא רק "מאפשרות", יוצא שכל חברת ביטוח עושה כלבבה ברצותה מחדשת וברצותה לא וכך מידי חודש מאות מבוטחים נפלטים החוצה, כשזה לא משתלם לחברת הביטוח, למרות ה"אפשרות" שנתנה המפקחת להמשיך. התנהלות שכולה בושה וביזיון וטוב יעשה שר האוצר אם יעשה סדר אצל הפיקוח לפני שכל התיק יפול עליו.
יהושע , צפון  |  30.12.15