אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פיליפ ברמי: "חייבים להפוך את הערים לחכמות כדי לשפר את איכות החיים"

מנכ"ל שניידר אלקטריק אמר את הדברים בוועידת תחזיות 2016 של "כלכליסט"; אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל: "4 מ-10 חברות שלא ישכילו למנף את המעבר לעידן הדיגיטל ייעלמו"

30.12.2015, 15:35 | עומר כביר וליאור גוטמן

"אומת הסטארט-אפ היא בועה, אבל אם באמצעות הדיגיטל נשכיל למנף אותה ליצירת עשרות מרכזי מצוינות בכל רחבי המדינה, ישראל תיהנה משגשוג כלכלי" - כך אמר מנכ"ל סיסקו ישראל אורן שגיא, בוועידת תחזיות 2016 של "כלכליסט", שנערכת היום בתל אביב.

שגיא התמקד במעבר מעידן המידע לעידן הדיגיטלי, ופתח באזהרה: "4 מכל 10 חברות שקיימות היום לא יהיו קיימות בעוד 10 שנים. חברות שהשכילו לנצל את עידן המידע, שהחל בשנות ה-90, חברות כמו גוגל, הן החברות שמובילות היום. המדינות שהשכילו לנצל את עידן המידע הן המדינות המובילות. אבל עכשיו אנחנו עוברים מעידן המידע לעידן הדיגיטל, ו-4 מ-10 חברות שלא ישכילו למנף את המעבר הזה ייעלמו".

מנכ"ל סיסקו ישראל, אורן שגיא. "אומת הסטארט-אפ היא בועה", צילום: נמרוד גליקמן מנכ"ל סיסקו ישראל, אורן שגיא. "אומת הסטארט-אפ היא בועה" | צילום: נמרוד גליקמן מנכ"ל סיסקו ישראל, אורן שגיא. "אומת הסטארט-אפ היא בועה", צילום: נמרוד גליקמן

שגיא הוסיף: "בראשית שנות ה-90 התחלנו להשתמש באימייל ובמנועי חיפוש בסיסיים. הגל השני היה כלכלת האינטרנט, שיצרה שרשרת אספקה דיגטלית, מסחר אקלטרוני וחברות כמו אמזון או פייפאל ששינו את הדרך שבו חברות מתקשרות עם לקוחות. היום אנחנו בעידן השלישי. לכולם יש סאמרטפונים והם משתפים בפייסבוק, באינסטגרם ובווטסאפ.

"אבל המהפכה האמיתית מתחילה כשאנחנו עוברים מחיבור בין אנשים לחיבור דברים, לאינטרנט של הדברים. מחברים מכוניות, בתים, מכשירים ומה לא. בשנים הקורובת יהיו מיליארדי מכשירים מחוברים והמידע כבר לא יהיה במרכזי הנתונים אלא בקצוות, בחיישנים, בעיר החכמה ובמפעל. ב-2014 ייצרנו יותר מידע בעולם מאשר נוצר ב-5,000 השנים שקדמו לה. אבל רק 1% מהמידע שמיוצר בעולם נעשה בו שימוש על ידי חברות לתועלות עסקיות. פה מגיעה החשיבות הגדולה של רשת. אם נדע להגן על הרשת לנתח את המידע, נוכל לייצר ערך מסחרי לחברות", סיכם שגיא.

 

"חייבים להפוך את הערים לחכמות כדי לשפר את איכות החיים"

מנכ"ל שניידר אלקטריק פיליפ ברמי, אמר כי "הערים מכסות 2% משטחו של מכדור הארץ, כאשר 50% מאוכלוסיית העולם מתגוררת בערים, 75% מצריכת האנרגיה העולמית מתרחשת בערים והעיר היא המזהמת ביותר - 80% מפליטות גזי החממה מתרחשות בערים. אם לא נעשה כלום אז יתרגש עלינו אסון אקולוגי. ועידת פריז עשתה צעד גדול אבל הובהר שם שאוכלוסיית העולם תכפיל את עצמה כבר בעשורים הקרובים, וזאת במציאות בה כמיליארד וחצי איש עוד לא מחוברים בכלל לחשמל, ומעל כל אלה נצטרך למצוא דרך לחתוך את זיהום האוויר בחצי".

הפתרון, כך לתפיסת ברמי, הוא ניהול האנרגיה באמצעות הפיכת הערים לחכמות. "זה מהלך שחוסך כסף ומקטין את פליטת גזי החממה. המהלך יהפוך את השליטה בערים לטובה יותר וראשי הערים יתחרו על התושבים שיבואו לחגור שם בהציעם איכות חיים ואוויר טובה יותר", אמר.

ברמי מחדד שכדי להגיע למצב של עיר חכמה צריך שילוב של טכנולוגיה ומימון, כאשר הכלים בפועל מתחילים ברשת מצלמות , דרך בניינים ירוקים וכלה בשליטה בצריכת המים. "העובדה שהפתרונות טובים לא הופך כל אחד בנפרד לעיר חכמה וזה נשאר ברמת הסיסמה. אם הפתרונות לא יתממשקו, אם לא נחבר בין ניתוב הרמזורים לניטור התנועה אז העיר לא תהיה חכמה. תחשבו על פאזל שהכל מתחבר לתמונה כוללת שנותנת פתרון ועולם שונים אחד מהשני", אמר, ונתן דוגמאות שונות כגון חסכון של 58% במכון טיהור שפכים בבייג'ינג שבסין או פתרונות תנועה בברצלונה שחסכה כרייה של מנהרה. "אלו פתרונות שחוסכים כסף וכל אחד מבקש פתרון אחר. בבירת אוסטריה וינה ביקשו שכונות ללא כניסת מכוניות. הצעד הנכון יהיה ליצור קואליציות של חברות טכנולוגיה, גופי מימון וראשי ערים עם חזון כדי לממש את הרעיון של עיר חכמה", סיכם.

ישראל זינגר: "הבתים החכמים הופכים גם הם לחלק מהנוף העירוני"

ראש עיריית רמת גן, ישראל זינגר, אמר בוועידה כי "העיר רמת גן עומדת בפני שנת ה-100 שלה ורוח התקופה הביאה שינויים מהותיים בעיר. צפיפות עולה יש צורך בשינוי מערכות כמו חינוך תברואה ועוד. רמת גן, שהיתה מנומנמת ושקטה, הופכת לאט לאט לעיר תוססת מהירה ומתקדמת ואינטנסבית. מימד וירטואלי וחוכמת ההמונים הופכים לחלק משמעותי גם בניהול העיר. המשמעות המיידית היא הצורך המיידי בשיטת ניהול אורבני שמשלב ידע מקצועי וידע מתאים.

"הקמנו 'האב' חינוכי ראשון מסוגו בארץ ובעולם שפועל בעיר. הוא הוקם יחד עם סיסקו. הוא הוקם מתוך חזון חינוכי חדש ולפיו העיר תמשיך להחזיק בנתוני החינוך הגבוהים בארץ. 'ההאב' יעמוד לצד כל איש צוות פדגוגי אם הוא מעוניין ליצור תוכן מחוץ לקופסה. אפשר לתת מידע בזמן אמת, ההאב החינוכי מאפשר אספקת נתונים בזמן אמת של כל פרויקט פדגוגי. זהו הפיכת הנושא חדשנות בחינוך לשגרת עשייה. בנוסף לטיפול בתחום התשתיות נטפל גם בתחבורה. אנחנו נערכים לאכיפה עירונית בנת״צים - נתיבי תחבורה ציבורית ונקים רמזורים חכמים בצירים פנים- עירוניים שיעבירו מידע לחדר שליטה מרכזי.

ישראל זינגר, ראש העיר רמת גן, בוועידה, צילום: נמרוד גליקמן ישראל זינגר, ראש העיר רמת גן, בוועידה | צילום: נמרוד גליקמן ישראל זינגר, ראש העיר רמת גן, בוועידה, צילום: נמרוד גליקמן

"כדי לסייע לתושב לחסוך אנרגיה בחיפוש חניה אנחנו מסייעים באמצעות אפליקציה מיוחדת. ערכנו תחרות שהתלוותה להאקטון ושם חילקנו פרסים וזכתה בה חברה שעוסקת במיזם חברתי בתחום החניה.

"הבתים החכמים הופכים גם הם לחלק מהנוף העירוני. העיר החכמה דורשת הצבת סנסורים עירוניים שמאפשרים לנטר זיהום ורעש ואף רכשנו מעבדות ניידות לבידקת נתונים אלה במוסדות החינוך. התחלנו בקידום הכל בשנה החולפת, אבל שום טכנולוגיה לא תחליף בסופו של דבר את האדם", סיכם זינגר.

תגיות